Jürgen Klopp hadde mye å klage over i serieåpningen.
Jürgen Klopp hadde mye å klage over i serieåpningen. Foto: Patrik Stollarz (Afp)

Ny, tøff oppgave for Klopp

Etter en verst tenkelig start på Bundesliga, må Klopps Dortmund heve seg mange hakk. Men det blir ingen lett oppgave.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Dagens dobbel: 
Valencia har noe på gang
V4/V65 Solvalla:
Kihlström og Hultmann i hovedrollen
V65 Biri:
Kolle styrer jackpotkronene
V64 Bergsåker:
Goop hele uka

Det har vært en strålende uke for Sportspills oddstips, med treff på fem av sju ordinære anbefalinger og langskuddet på 5 i odds (Malmö-seier over Salzburg).

Det ble også 12 rette på både det lille og store spillforslagaet på midtukekupongen som ble avsluttet i går kveld. Den samlede premien ble 1535 kroner på forslaget på 96 kroner og 1730 kroner for forslaget på 432 kroner.

Nesten hele Fotball-Europa er tilbake i aksjon, og det er mange store lag som skal i aksjon på fredagens langoddsprogram.

Dagens langskudd
Augsburg - Dortmund, H 4,70

Dagens langskudd

Augsburg - Dortmund H


Hjemmelaget var fjorårets store overraskelse og avsluttet på en meget imponerende åttendeplass. Det var spesielt uventet fordi de har slitt på nedre halvdel av tabellen i flere sesonger på rad.

Årets sesong har imidlertid ikke åpnet spesielt godt for Augsburg, og på deres to første kamper har de enda til gode å score mål. I cupen røyk de også rett ut den første runden, etter åpningstapet mot Hoffenheim i serien.

Allerede har fingre blitt pekt retning den nye spissen Tim Matavz. Han kom fra PSV før årets sesong, og tar ikke med seg et veldig imponerende målsnitt. Likevel er han ikke alene om å svikte i sesongåpningen, og kaptein Verhaegh insisterer på at hele laget er motiverte til å hevde seg over det de har vist så langt.

Likevel har ikke Augsburg blitt svekket nevneverdig denne overgangssommeren, og den unge treneren Markus Weinzierl nyter fortsatt mye tillit i klubben. Hele laget vet de er bedre enn det de har vist de to første kampene denne sesongen, og det er mye mulig det bare har vært en liten glipp.

Dortmund har også hatt en liten glipp, og den kom etter bare ni sekunder mot Bayer Leverkusen. Med mange av sine største stjerner ute, slapp de inn tidenes raskeste Bundesligamål, i en kamp de til slutt tapte 0-2 på hjemmebane.

De tok hevn med en 4-0-seier i cupen, der både Marco Reus og Ciro Immobile tegnet seg på scorelisten. Det bør absolutt gi grunn til optimisme, til tross for at det var mot Waldhof fra nivå fire.

Klopp har imidlertid en del hodebry hvis man ser på skadelisten. Der er ikke lenger Roman Weidenfeller oppført, som kommer tilbake i aksjon denne fredagen. Mer tvil er det rundt kaptein Hummels, Sven Bender og Adrian Ramos. De er alle i full trening, men har ikke spilt kamper på en stund.

Helt utelukket fra kampen er Oliver Kirch, Ji Dong-won, Marcel Schmelzer, Nuri Sahin, Ilkay Gündogan og Jacub Blaszczykowski, noe som gjør spesielt midtbanen uhyre svekket. Også i forsvaret kan det bli nødløsninger, selv om den samme fireren som tapte mot Leverkusen, er ventet å starte mot Augsburg.

Augsburg har fått en svak start på sesongen, og har mye å bevise foran egne fans. Det er bare et tidsspørsmål før scoringene kommer, og i fjor beviste de at de ikke er til å kymse av.

Legger man til Dortmunds åpenbare skadeproblemer, virker et langskudd på hjemmeseier til 4,70 meget fornuftig.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus