Nye dueller i Bergen

Wassberg-klanen blir stadig hardere utfordret av Åsbjørn Tengsareid i Bergen.

Kommersielt

Klikk her for Nettavisens V5-tips

Etter 34 kjøredager i regnværsbyen har Ove Wassberg bokført 44 seire, mens Rogalendingen Åsbjørn Tengsareid har krysset mållinjen først 38 ganger. Det samme antall har Oves sønn og stallmann Svein Ove prestert. Denne trioen dominerer stort også i kveld.

Dagens fire største favoritter styres av de nevnte, og aller flest kryss får elitetraveren 8 Röste Bo i V5-4. Järvsöfaks-avkommet kommer dog ut etter en liten pause fra hele 60 meter tillegg, og dermed velger vi å gardere med Svein Ove Wassberg`s oppsitt 6 Sundbo Kravall. Denne måtte gi tapt som storfavoritt for 1 Torlander sist - kjørt av Svein Ove. Siden Sundbo Kravall har fått det løpet i kroppen samt står 20 meter foran Röste Bo velger vi å doble samtlige bonger.

I V5-finalen blir 1 Wim storfavoritt for Ove Wassberg, men kan risikere å bli overfløyet fra førstesporet. Derfor betaler vi også for andrevalget 5 Pine Ribb - kjørt av Åsbjørn Tengsareid. Denne var meget god til seier nestsist, og når han teten kan 8-åringen styre hendelsene helt til mål.

Åpne oppgjør
Om de to siste avdelingene er rimelig oversiktelige er det straks verre i de tre første V5-løpene. Hester i lavt grunnlag kommer ut i V5-1, og her blir Ove favoritt med 9 Williomen. Vi streker dog seks hester på samtlige forslag, og mens Åsbjørn er nærmest sjanseløs med 1 Beck Lydi har Svein Ove er luring i 4-årshoppa 6 Ryvita.

I V5-2 blir Åsbjørn igjen favoritt med 8 No Pain No Gain som dog skuffet en smule tross annen sist, og dessuten står litt leit til i bakspor. På det minste forslaget tar vi en liten råsjanse og bankerspiller springsporets 7 Cunningham med Lars Tore Hauge. Dersom unghesten oppkalt etter West Bromwich`stjernespiss fra 80-tallet tramper feilfritt tror vi andrevalget har en fin sjanse til å ta årets tredje triumf. På de større forslagene spiller vi hhv 4 og 8 hester - deriblant gamlefar Wassbergs 11 Edele`s New Wave.

Det eneste løpet uten en favoritt fra nevnte trio er V5-3 der amatøren Bernt Øksnevad blir knepen favoritt med innersporets 1 Taletta. Vi synes fem hester skiller seg ut, og finner plass til disse på alle forslag. Wassberg-duoen 4 Leite Blesen og 7 Eldfri har sjansen med klaff, mens 2 Løng Håpe i likhet med favoritten står veldig fint til både spor- og grunnlagsmessig.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 480 og 960 kroner.

Det er fint potensiale i disse forslagene siden vi har med en hest inntil de to største favorittene, og ikke er avhengig av at noen førstevalg vinner.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus