MESTERE: Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez vil også denne sesongen utgjøre forskjellen for Barcelona.
MESTERE: Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez vil også denne sesongen utgjøre forskjellen for Barcelona. Foto: Odd Andersen (Afp)

- Barcelona fullfører en historisk bragd

I dag sparkes Champions League i gang. Vi tror Barcelona bryter en 26 år gammel forbannelse.

Kommersielt

Sportspills øvrige tirsdagsprogram:
Dagens singel:
Nå er United endelig på gang
Dagens dobbel 2:
Fet dobbel til fem ganger pengene
Dagens dobbel
: City mener alvor i år

Champions League gruppe A/B: Les vår analyse
Champions League gruppe C/D: Les vår analyse
Champions League gruppe E/F: Les vår analyse
Champions League gruppe G/H: Les vår analyse

V4 Visby: Ohlsson reiser ikke forgjeves
V5A Klosterskogen: Lunsjomgang med potensial

TV-kampene: Slik ser du Champions League-festen på TV

Mamma mia, hvilket langoddsprogram vi har denne tirsdagen! Champions League er endelig tilbake, det spilles hockey over hele kontinentet og engelsk Football League stiller med sine sterkeste kort.

Champions League vinner-spill, innleveringsfrist klokken 20.40.
Barcelona vinner Champions League til 3,50 i odds.

Det er en forbannelse over de regjerende Champions League-mestere. Ikke siden Arrigo Sacchi ledet Milan til to strake bøtter i 1989 og '90, har ikke trofeet funnet samme eier to år på rad.

Vi tror den statistikken slutter i år og at Barcelona faktisk blir det første laget på 25 år som forsvarer den gjeve Champions League-tittelen.

Grunnen: De har enorme matchvinnere i alle ledd, men spesielt helt fremme. Messi, Suarez og Neymar trenger ingen introduksjon, og har startet denne sesongen absolutt godkjent. Når de virkelig kommer i gang: Lykke til med å stoppe dem!

Utfordrerne
Både oddsmessig og i realiteten tror vi Bayern München er nærmeste utfordrer. Heldigvis for dem virker det som at Dortmund er klare til å gi kamp til døren i Bundesliga, noe som gjør at de tyske mesterne må være skjerpet helt til mai.

En stor del av årsaken for at Bayern har feilet i Champions League-sluttspillet de to senere årene, er at de har vunnet ligaen to måneder før slutt eller tidligere. Derfor har de mistet fokus tidlig, noe de neppe gjør på samme måte i år.

Likevel har laget svakheter, som ofte blir avslørt mot de aller beste - for eksempel Barcelona forrige sesong. Skadeplagene virker dessverre å fortsette for Franck Ribery og Arjen Robben, også.

På sitt beste kan de slå hvem som helst, men vi tror rett og slett at de ikke er på sitt beste når det virkelig gjelder denne sesongen også.

Oddsen på Chelsea-seier har - forståelig nok - økt ganske kraftig de siste ukene. Men krisen der vil neppe vare for alltid, og det er tross alt i vinter det skal avgjøres.

Mourinho ønsker dette trofeet mer enn noe annet, og han får det ofte som han vil. Men er laget hans godt nok til å gå hele veien? Vi tror nei. Han kan imidlertid glede seg over at det er nok med tid til å snu skuta før utslagsrundene.

Det siste laget av de virkelig store favorittene, er Real Madrid. Man skal alltid regne med de helhvite, og spesielt med cupekspert Rafa Benitez ved roret. Han ledet Liverpool til to finaler og vant én, og ledet også Valencia til to finaler.

Dette er en turnering han kjenner godt og vet hvor mye betyr for byen, og de har alt som skal til for å utfordre Barcelona om tittelen. De har et vanvittig toppnivå - men hva skjer om Benzema får en formdupp (som han ofte gjør) og Bale ikke klarer å heve seg etter fjoårssesongen?

Det er mange spørsmåltegn rundt Real Madrid også, men alle lag gjør dumt i å avskrive dem.

Outsiderne
Det finnes et par lag som er vurdert til over 10 i odds for seier, som er verdt å se nærmere på. Manchester City til 10 blank et ett av dem.

For selv om få tror at City vil gå hele veien, har de hatt en vidunderlig start på sesongen og virker ordentlig tent. De har nok kvalitet i laget til at de kan utfordre - endelig - om å bli det beste laget i Europa, men de er virkelig nødt til å bli kvitt den mentale sperren de virker å ha.

Ellers har også Paris Saint-Germain virket veldig solide denne høsten og virker mer stabile enn før og i mer harmoni enn før. Det virker som om alle stjernene er klare til å ta ekstra grep for å løse en i utgangspunktet veldig vanskelig oppgave sammen, og de har vært veldig nære å bryte inn i det øverste selskap tidligere.

Er dette sesongen der PSG endelig knuser glasstaket og går helt til topps? 15 i odds er et spennende langskudd på nettopp det.

Hvem tror du stikker av med den gjeve pokalen?

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus