*Nettavisen* Sportspill.

Dette greier Barcelona lett

STOPP DEM DEN SOM KAN: MSN er trolig verdens giftigste spisstrio. Foto: Lluis Gene (Afp)

Champions League-gruppespillet starter i kveld. Her er Nettavisens vurdering av gruppe E og F.

15.09.15 09:05

Sportspills øvrige tirsdagsprogram:
Oddstips 1 tirsdag: City mener alvor i år
Champions League gruppe A/B: Les vår analyse
Champions League gruppe C/D: Les vår analyse
Champions League gruppe G/H: Les vår analyse
V4 Visby: Ohlsson reiser ikke forgjeves
V5A Klosterskogen: Lunsjomgang med potensial

Det er en snau uke til Champions League-sirkuset endelig vender tilbake til en TV-skjerm nær deg. Sportspill har listet opp dem vi tror vinner de forskjellige gruppene.

Ikke glem å sjekke ut omtalene for gruppene A og B, og gårsdagens artikkel om gruppe C og D.

Champions League gruppe E: Barcelona, Roma, Bayer Leverkusen og BATE Borisov.

Barcelona er den største favorittene av alle favorittene til å vinne sin gruppe, og de er også favoritt til å vinne sin andre Champions League-tittel på rad. Laget har ikke blitt svakere fra forrige sesong og den fantastiske troppen trenger ingen introduksjon.

Selv om de har sjanglet litt i sesongåpningen - spesielt 0-4-tapet for Athletic i den spanske supercupen var stygt - er det liten grunn til å bekymre seg over det. Barcelona har fortsatt en av verdens beste staller og angrepsrekken kommer til å terrorisere også i år.

Roma har høstet mye skryt for sin fantastiske sommer og spesielt signeringene av Mohamed Salah og Edin Dzeko vil forsterke et allerede godt lag. Forrige sesong var de svært nær et avansement, og mer enn før vil de føle at de har sjanse til å avansere denne sesongen.

Italienerne fremstår i første rekke mer offensivt sprudlende enn før, men forsvaret blir et spørsmålstegn i større grad enn forrige sesong. De har en god og bred tropp, med et toppnivå som kan matche de fleste.

Tysk magi
Bayer Leverkusen vil sørge for å skape noen magiske helaftener på sin hjemmebane. En av disse var da de knuste Lazio 3-0 og sendte dem ut av Champions League i playoff tidligere i sommer. Troppen til tyskerne er solid og balansert, men kvalitetsmessig er den svakere enn både Roma og Barcelona.

Spesielt på eget gress vil de føle at det er store sjanser for å slå alle lagene og den tyske hjemmefansen er vanskelig å overgå. En Europa League-plass er nok det de må ta til takke med, men med god klaff kan de absolutt utfordre Roma i kampen om andreplass.

BATE fra Borisov begynner å bli en veteran i dette selskapet og de hviterussiske mesterne har nytt godt økonomisk av det. De ender også ofte opp med å bli hakkekyllingen og blir det nok også denne sesongen. Kanskje kan de sjokkere i en hjemmekamp, men de er kvalitetsmessig veldig underlegne sine gruppekolleger.

Barcelona tar nok denne og alt annet ville vært et sjokk. Oddsen på 1,12 gjør deg imidlertid ikke rik, men det er å umulig å argumentere for andre utfall.

Champions League gruppe F: Bayern München, Arsenal, Olympiakos og Dinamo Zagreb.

Igjen er det ene lag enorm favoritt, og Bayern München vil neppe la gruppeseieren glippe. De har - spesielt på hjemmebane - en enorm selvtillit og en tropp få kan konkurrere med. På bortebane har Pep Guardiola et aldri så lite kompleks og de har tapt eller spilt uavgjort noen overraskende kamper på reisefot de siste to årene. Porto er det mest nylige eksemplet, men det løste seg jo greit til slutt.

Hjemme tar de nok ni poeng, men på Emirates kan de muligens få trøbbel. Troppen til Bayern bør egentlig ikke tape for noen og Pep Guardiola har virkelig finjustert denne troppen til å være nær perfekt.

Arsenal vil føle at de er underdog i kampen om gruppeseieren, men med seier hjemme over Bayern München kan de faktisk vinne gruppa. Det er trolig den kampen - og å unngå et grusomt resultat på Allianz Arena - som vil avgjøre gruppevinneren.

The Gunners har ikke overbevist spesielt mye i sesonginnledningen og de har slitt med å finne flyten. Man kan likevel stole på at de vil finne den og at de kommer til å ha lange seiersrekker. Utover høsten pleier Arsenal å være veldig gode - noe som gjør at de ikke er sjanseløse på gruppeseier her.

EL-grekere
Olympiakos kommer til å lage skikkelig leven på hjemmebane og er mer enn kapable til å sjokkere de to storfavorittene. Selve troppen er ikke like solid som den har vært ved tidligere anledninger, men på en god dag kan de slå mange store lag.

En Europa League-plass vil neppe foraktes i Hellas, som har et glasstak i Champions League-sammenheng. De vil i det minste sørge for at Hellas holder seg i Europa.

Dinamo Zagreb slo ut Molde, men i denne sammenheng blir kroatene mange nummer for små. Det vil naturligvis være stor ståhei i hovedstaden når storlagene kommer på besøk og de kan slå Olympiakos på en god dag. Det finnes kvalitet i denne troppen men sammenlignet med rivalene er de aldeles for svake.

En Europa League-plass må være målet, men det skjer neppe.

Bayern München vinner nok denne gruppen, men oddsen på Arsenal er klart mest tiltalende. 3,20 på seier til the Gunners er nok riktig satt, og Bayern fortjener det enorme favorittstempelet. At tyskerne vinner gruppen står til 1,25 og det er vanskelig å komme utenom at det skjer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag