DRØMMELAG: Manchester City kan plukke fra øverste hylle - og har satt sammen et drømmelag. Her ved Sterling, Kolarov og Agüero.
DRØMMELAG: Manchester City kan plukke fra øverste hylle - og har satt sammen et drømmelag. Her ved Sterling, Kolarov og Agüero. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Fordel City i dødens gruppe

Champions League-gruppespillet starter i kveld. Her er Nettavisens vurdering av gruppe C og D.

Kommersielt

Sportspills øvrige tirsdagsprogram:
Oddstips 1 tirsdag: City mener alvor i år
Champions League gruppe A/B: Les vår analyse
Champions League gruppe E/F: Les vår analyse
Champions League gruppe G/H: Les vår analyse
V4 Visby: Ohlsson reiser ikke forgjeves
V5A Klosterskogen: Lunsjomgang med potensial

Det er en snau uke til Champions League endelig sparkes i gang igjen og Nettavisen vil denne uken gå gjennom de åtte gruppene og plukke ut vår favoritt.

Ikke glem å sjekke ut vår vurdering av gruppe A og gruppe B.

På langoddsen er det allerede mulig å spille på alle gruppene, og snart kommer også spill på de ulike kampene.

Champions League gruppe C: Atletico Madrid, Benfica, Galatasaray og FC Astana.

Her er det en klar rangering av favorittene og den er som i rekkefølgen ovenfor.

Atletico Madrid holder stadig koken og er garantert kapable ut til å utfordre de store gigantene både nasjonalt og internasjonalt. Før landslagspausen ble Sevilla nedsablet med 3-0 - i Sevilla! - og mannskapet til Diego Simeone ser sterkere ut enn noensinne.

Og det er jo enkelt å bli sjarmert av dette Madrid-laget, som igjen er et lag i fantastisk balanse. Troppen er samkjørt og det er bunnsolid økonomi i klubben, med mye kontinuitet og solide overganger denne sommeren - spesielt på spissplass. Atletico vil neppe ha særlig problemer med å vinne denne gruppen.

SKAL SCORE MASSE: Jackson Martinez kommer til å score mye - også for Atletico Madrid.

Benfica står på sin side litt tafatte igjen, spesielt etter at suksesstrener Jorge Jesus forlot klubben til fordel for Sporting Lisboa. De har hatt enorm suksess i Europa League i senere år, men har slitt med å bryte gjennom glasstaket i Champions League.

I hjemlig liga har de sjanglet litt av gårde i sesonginnledningen, og konkurrentene virkere veldig sterke. De bør være gode nok til å ta andreplassen, men neppe mer.

Marerittstart for Gala
De tyrkiske mesterne er solide og stabile i hjemlig liga, men i Champions League-sammenheng er det som regel stopp senest i åttendelsfinalene.

I sesonginnledningen nå har de slitt stort og de har fire poeng fra de tre første kampene i hjemlig liga - det er uvanlig dårlig kost fra Galatasaray, som var kraftig overlegne forrige sesong. Kan de klare å kurere den dårlige formen med godt spill i Europa?

Uansett bør tyrkerne havne over Astana. Det er sjarmerende at et lag fra Kasakhstan kan komme seg til det ypperste selskap - og alle pengene de bringer med seg. Men i hjemlig liga er de ikke like overlegne som forrige sesong og ligger på en tredjeplass.

Dette er Kasakhstans alle første deltakelse i Champions League noensinne og vil naturligvis sørge for enorm stemning hjemme i Astana. Men oddsen på 75 for gruppeseier sier sitt - Astana står neppe igjen med mange poeng etter gruppespillet er over. Kanskje klarer de å ta en av de mer rutinerte skalpene, dog.

Oddsen på 1,40 til Atletico Madrid-seier er lav, men helt korrekt satt. Spanjolene er revansjelystne etter forrige sesong og bør vinne denne gruppen greit. De har tross alt vært heldige med trekningen.

Champions League gruppe D: Manchester City, Juventus, Sevilla og Borussia Mönchengladbach.

Denne gruppen blir trolig den jevneste av dem alle og er det nærmeste vi kommer en dødens gruppe. Manchester City og Juventus er favoritt til avansement.

De himmelblå fra Manchester er i strålende form og har virkelig høvlet over all motstand i sesonginnledningen. Og det er tøff motstand de har møtt - Manchester City virker rett og slett som et mye bedre lag denne sesongen. Sommerens signeringer har vært gode og spennende, og forsterker en allerede komplett tropp.

I tillegg virker de uhyre revansjesugne etter en svært skuffende fjorårssesong, og toppnivået til Manchester City er trolig blant de aller høyeste i Europa. De kan bombarder ethvert forsvar og har denne sesongen alle muligheter til å overvinne den mentale Europa-sperren de har lidd av de siste sesongene. City er rett og slett for gode til å feile denne sesongen.

Juventus kom helt til finalen forrige sesong og vant en hjemlig double, men denne sesongen kunne knapt startet verre. De åpnet sesongen med hjemmetap for Udinese og fulgte opp med å tape for Roma, og skadeproblemene tårnet seg opp i sesongoppkjøringen.

Det har ført til at spesielt midtbaneleddet - der viktige spillere som Claudio Marchisio og Sami Khedira er skadet - lider. I sommer har de også solgt Andrea Pirlo, Arturo Vidal og Carlos Tevez, tre spillere som var virkelig fundamentale i gjenreisningen av Juventus. Erstatterne er på ingen måte dårlige, men det er bare naturlig at det tar tid å samkjøre den nye troppen. Det kan koste dem gruppeseieren.

Sevilla svikter
Apropos solgt sentrallinja: Sevilla ser svekket ut i forhold til fjorårssesongen, da de vant Europa League. Carlos Bacca banket inn mål for Sevilla, men forlot til fordel for Milan. Aleix Vidal gikk til Barcelona. Og selv om de har hentet flere spillere av solid kaliber, er situasjonen litt den samme som Juventus sin - det tar tid å bygge et nytt lag. Dog er ukraineren Konoplyanka en meget spennende tilvekst.

Sesonginnledningen har vært skuffende og de har ett poeng fra to kamper. Rett før landslagspausen ble de knust 3-0 av Atletico Madrid, men det sier kanskje mer om styrken til Madrid-laget enn hvor bra Sevilla er. Troppen er bred og solid,  men savnet av Bacca kan bli merkbart (Ciro Immobile er hentet inn, men lyktes ikke i Borussia Dortmund). De skal få det mer enn tøft nok med å gå videre fra denne gruppen, men på hjemmebane er de normalt i stand til å slå hvem som helst og de er trolig mye bedre enn hva de har vist i sesonginnledningen. Samtidig er det ikke et minus at laget har prestert så bra i Europa League de siste sesongene.

Borussia Mönchengladbach og Håvard Nordtveit er med etter en god fjorårssesong i Tyskland. Men sesonginnledningen i Bundesliga har vært alt annet enn god - null poeng og 2-8 i målforskjell fra de tre første kampene har sendt dem rett på jumboplass i Tyskland.

Noe som er litt overraskende: Laget har faktisk blitt forsterket i sommer, med unntak av at Max Kruse forlot til Wolfsburg. På papiret burde tyskerne være like gode som forrige sesong, og det er nok bare et tidsspørsmål før de hevder seg igjen.

De kan absolutt kjempe om Europa League-plass (tredjeplass i gruppa) og kan også slå de fleste på hjemmebane, men sesonginnledningen har gitt grunn til stor bekymring for Borussia Mönchengladbach.

Manchester City blir vår favoritt i denne - her snakker vi tross alt om gruppevinner og ikke sluttspillet i Champions League. 1,95 er godkjent odds på at Manchester City vinner gruppe D.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus