*Nettavisen* Sportspill.

Manchester United må vinne toppkampen

SCORET I LIGAEN: Memphis Depay (til høyre) fikk målgivende fra Mata og scoret i Premier League for første gang. Foto: Andrew Yates (Reuters)

Og samtidig kan de forverre krisen i Volkswagen-byen.

30.09.15 13:22

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1:
City-marerittet fortsetter i Tyskland
Oddstips 2:
Helproffe Atletico svikter ikke
Tippekupongen:
Malmö kan sjokkere verdensstjernene

VikingLotto: Enorm pott denne onsdagen

DD Bjerke: En tøffing i jakten på 50 000 kroner
V76 Bjerke:
I kveld er det verd å spille på hest
V4 Täby Galopp
: Carlos leder galoppfesten

TV-kampene: Slik ser du festen på TV
Rundens Lag i Premier League: Stjerna er Alexis Sanchez

Det er igjen full rulle på Champions League-programmet og i tillegg spilles det hockey på kontinentet. Sjekk dagens langoddsprogram for å få full oversikt! Verdt å merke seg er at Norsk Tipping ligger helt i markedstoppen på hjemmeseier til CSKA Moskva mot PSV Eindhoven.

NB! Dette er ikke et tips, men kun en omtale av det vi mener er kveldens mest interessante kamp.

Det har virkelig løsnet for Manchester United i Premier League, med ni scorede mål og like mange poeng fra de siste tre kampene - mot sterk motstand, med unntak av Sunderland på lørdag.

I den første gruppespillskampen røk de imidlertid for PSV og bør virkelig vinne denne kampen for å henge med i teten. Spesielt mot Wolfsburg, som etter alt å dømme blir deres største konkurrent.

Alt i alt er det meste på stell for Louis van Gaal for tiden. Helgens 3-0-seier kostet ikke altfor mye krefter, samtidig som det ga stor selvtillit.

Like stor selvtillit fikk de imidlertid ikke etter 1-2-tapet for PSV Eindhoven i Nederland for to uker siden. Tapet gjør at de nesten må vinne denne kampen for å ha heng på teten i gruppa, all den tid borteseier mot Wolfsburg ikke er garantert.

Det er også mulig å snakke om et lite forsvarsproblem for van Gaal, som har Valencia, McNair, Rojo og Luke Shaw skadet. Michael Carrick ble også utelukket fra kampen av Louis van Gaal på pressekonferansen.

Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Må vinne hjemmekampene
I den samme seansen viste van Gaal hvor viktig han mener denne kampen er:

- I Champions League må man vinne alle hjemmekampene. Hvis ikke blir det vanskelig. Vi vil ikke være ute med tap, men det blir vanskeligere, sa han på pressekonferansen, ifølge United.nos minutt-for-minutt-transkribering.

På den andre siden er angrepet til United sterkere enn på veldig lenge, det gjelder for så vidt også midtbanen. Det betyr at de kan sørge for offensiv og flott fotball på hjemmebane, og de har virkelig scoret mye mål de siste ukene.

Martial har glidd rett inn i laget, Depay er i gang og Mata er i storform. Får de Rooney på hans egentlig nivå kan dette bli virkelig deilig for United-fansen.

Wolfsburg-krise
I Wolfsburg er det full krise for tiden, men det er ikke først og fremst på grunn av fotballen. Som de fleste har fått med seg, er Volkswagen nå oppe i en av de største skandalene i bilhistorien. Hele byen Wolfsburg er bygget opp med Volkswagen som hjørnestein, og også fotball-laget har nytt veldig godt av automobil-kapitalen fra et av verdens største bilmerker.

De solgte unna Kevin de Bruyne i sommer, men det blir neppe de helt store investeringene i de kommende vinduene for fotball-laget, som på veldig mange måter følger konjunkturene til bilfabrikanten de er så avhengig av.

Wolfsburg har ikke fått sesongstarten de håpet på og de har ett poeng fra de to siste ligakampene. I matchen mot CSKA for et par uker siden vant de knepent 1-0, og har virkelig mye å gå på. Kanskje ikke så rart, i og med at Kevin de Bruyne har forlatt dem. Julian Draxler har foreløpig gjort en godkjent jobb med å fylle hans sko.

De to siste hjemlige kampene har de tatt bare ett poeng. Først ble de smadret 1-5 mot Bayern München - da Lewandowski var så ellevill - og i helgen ble det et svært skuffende 1-1-resultat hjemme mot Hannover.

En del spillere mangler også. Koen Casteels, Robin Knoche, Vierinha, Luiz Gustavo og Joshua Guilavogui mister trolig kampen.

Det er endelig duket for en magisk Champions League-kveld på Old Trafford igjen, og hjemmelaget vurderes til stor favoritt. Dette er en kamp de må vinne - men gjør de det?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag