Slik ser den falske profilen ut
Slik ser den falske profilen ut

Norsk Tipping advarer mot Facebook-svindel

Svindler utgir seg for å være direktør i Norsk Tipping for å lure penger fra folk.

Kommersielt

Norsk Tipping har advekket at en svindler forsøker å skaffe seg penger ved å utgi seg for å være direktør i spillfirmaet.

Svindleren bruker en falsk Facebook-profil for å komme i kontakt med uskyldige ofre.

I en pressemelding heter det følgende:

Norsk Tipping advarer mot å svare på disse henvendelsene. Ingen vinnere i Norsk Tipping må betale gebyrer eller andre avgifter for å motta berettiget premie.

Norsk Tipping har avdekket at det er opprettet flere Facebook-kontoer i adm. dir. Torbjørn Almlids navn. Kontoene inneholder bilder av Almlid og logoer av noen av Norsk Tippings produkter. Norsk Tipping har varslet Facebook, som tar saken på største alvor. Facebook har allerede slettet noen av kontoene.

Siden svindleren fortsatt ikke er identifisert, er det sannsynlig at det kan dukke om flere slike falske kontoer, og vi ber publikum være oppmerksomme.

Slik gjør svindleren det

Fra den falske kontoen går det ut meldinger om premier til enkeltpersoner, og mottakerne blir bedt om å betale et gebyr til en gitt konto. Norsk Tipping krever aldri gebyr eller avgifter for utbetaling av premier. Så langt har de falske kontoene inneholdt en skrivefeil i Torbjørn Almlids navn – det mangler en «r» i To R bjørn, men bildet som benyttes er ekte.

Alle svindelforsøkene blir anmeldt av Norsk Tipping, og selskapet anmoder personer som blir forsøkt svindlet om å ta i kontakt med Kundeservice.

Her finner du deres kundeservice

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus