Sevilla beseiret Fiorentina i semifinalen i Europa League.
Sevilla beseiret Fiorentina i semifinalen i Europa League. Foto: Giampiero Sposito (Reuters)

Sevilla kan sette Europa-rekord

Kan bli første klubb som vinner Europa League fire ganger.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tennis:  French Open-skrell til 3,2 i odds
Dagens dobbel:  Spill til 2,84 i odds
V76 Bjerke:   Bonuspott med Hamre
V5 Bjerke:  Ei jente som nekter å tape

Ikke alle storklubber tar Europa League spesielt seriøst, men Sevilla er utvilsomt en av dem som alltid satser på turneringen.

Den regjerende mesteren har tre pokaler i premieskapet, alle vunnet mellom 2006 og 2014, og i kveld kan klubben bli historisk med fire triumfer. Ingen lag har heller vunnet turneringen to år på rad.

– Det betyr noe. Laget ønsker at fansen skal kjenne stemningen turneringen gir. Vi har oppnådd noe som gjør oss til en større klubb. Det gir oss en plass i historiebøkene og anerkjennelse for vårt harde arbeid, sier Sevilla-trener Unai Emery i forkant av kveldens finale mot ukrainske Dnipro.

Juventus og Inter er de eneste klubbene ved siden av Sevilla som står med tre turneringstriumfer siden starten av cupvinnercupen, som Europaligaen het da den ble opprettet i 1971.

Mens Sevilla har kommet seg til finalen ved å score mange mål, spille spennende fotball og kun tapt ett av 14 oppgjør, er Dnipro nesten rake motsetningen.

Den ukrainske klubbens vei til finalen er blitt lagt gjennom solid defensivt arbeid og godt keeperspill, i tillegg til mesterlige taktiske disponeringer av trener Myron Markevitsj. På de første tre kampene i gruppespillet sto laget kun med tre poeng etter tap mot blant andre aserbajdsjanske Qarabag.

På veien til finalen har ukrainerne slått ut klubber som Olympiakos, Ajax, Club Brugge og Napoli.

Det er noen skadefravær både hos Sevilla og Dnipro, men ingen av disse spillerne har satt preg på turneringen i siste del av sluttspillet. Man kan dermed si at begge lag stiller tilnærmet toppet i kveld.

Norsk Tipping har satt opp 23 oddsspill på kampen. Seier til Dnipro etter 90 minutter betales med 5,75 ganger pengene, uavgjort står i 3,70 i odds, mens Sevilla-seier gir 1,50 ganger innsatsen tilbake.

Sevilla er med rette stor favoritt, men 1,50 i odds er såpass lavt at vi ikke kan anbefale spill på spansk seier etter ordinær tid. Dnipro er som sagt defensivt meget sterke, og det er ingen fordel for Sevilla at kampen spilles i Polen. Man skal også ta med i betraktningen at halvparten av de siste åtte finalene har gått til ekstraomganger eller straffekonk.

Av spesialspillene er under 2,5 mål til 1,63 i odds eller handikapseier til Dnipro (2-0-ledelse fra start) til 1,43 i odds mest aktuelt. Men vi finner ikke veldig mye mat i disse spillene heller.

Det blir altså ingen anbefalinger fra Sportspill på denne kampen, og vi henviser heller til dagens oddstips på Sportspill.no.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus