*Nettavisen* Sportspill.

Steinrike italienere satser hardt på Watford

SLÅR HAN TIL?: Troy Deeney skal til Premier League. Her under en treningskamp mot Sevilla i sommer. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Og de nyopprykkede har hentet nesten et helt nytt lag for å overleve i Premier League.

03.08.15 09:20

TABELLTIPSET: 17. PLASS - WATFORD:

Watford var lenge Championships mest ustabile lag og lå an til en kvalifiseringsplass. Men mot slutten av sesongen fant de en gylden form og rykket direkte opp, bare ett poeng bak Bournemouth.

- I begynnelsen av fjorårssesongen var det veldig variert, og det var fire managere i laget i løpet av sesongen. Men med innspurten i mente, var det et fortjent opprykk, melder Christian Alvik fra Watfords norske supportergruppe.

Klubben har vært veldig aktiv på overgangsmarkedet og signert en rekke solide spillere.

- Men spørsmålet er om det blir for mye nytt. Det er ikke mye kontinuitet i dette laget akkurat nå, melder Alvik.

For manageren som ledet dem til opprykk, Slavisa Jokanivic, fikk faktisk sparken, til tross for at Watford hadde en fantastisk seiersrekke mot slutten av sesongen. Helt på topp i klubben sitter nemlig en eksentrisk eier.

Watford får en tøff start på sesongen med bortekamp mot Everton. At de åpner med seier står til 4,90 i odds hos Norsk Tipping.

Klikk på bildet for å forstørre.

I POZZO-FAMILIEN: Gino Pozzo feirer opprykk fra Championship forrige sesong. Noe bilde av faren Giampaolo klarte vi dessverre ikke å oppdrive. Foto: John Walton (Pa Photos)

Ressurssterke eiere
På eiersiden er den karismatiske Pozzo-familien, som også eier Granada og Udinese. Etter opprykket har de virkelig satset hardt på klubben, og det er mye penger i den ressurssterke familien.

Og kontakter - gjennom lang fartstid i fotballen, har familieoverhodet Giampaolo Pozzo sikret seg et bredt kontaktnett.

- Det er først og fremst forsvarsrekka de har satset på, og det tror jeg er veldig klokt. Forsvarsspillerne nå holder veldig høy kvalitet og det er en stor forskjell fra i fjor, sier Alvik.

Giftig spisstrio
Det var spisstrioen som først og fremst sendte dem opp i Premier League fra forrige sesong. Troy Deeney, Matej Vydra og Odion Ighalo bøttet inn mål på bestilling forrige sesong.

- Som TV 2-ekspert Kasper Wikestad poengterte, er det nok det nyopprykkede laget som scorer mest mål som overlever. Jeg tror vi har den beste angrepsrekka blant de tre, melder Alvik.

Til å lede laget er Quique Sanchez Flores hentet inn. En erfaren herremann, med erfaring fra storklubber som Atletico Madrid, Benfica og Valencia.

Klikk på bildet for å forstørre.

EKS-LYN: Tidligere Lyn-spiller Odion Ighalo skal nå bryne seg på Premier League. Her fra en treningskamp mot AFC Wimbledon. Foto: Scott Heavey (Pa Photos)

- Jeg tror Watford kommer til å bli den nøytrales favoritt og veldig morsomme å se på i år, tror Watford-supporteren.

Alvik tror Watford klarer seg med en 16. plass, men at det blir veldig tøft.

- Allerede nå melder jeg at det blir en «great escape» i april måned. Det er et knalltøft program som venter oss, sier han.

PS! Alle serierundene i Premier League vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo. Klikk her for å registrere deg på TV 2 Sumo (lenke til ekstern aktør)!

Overgangsaktivitet:
Etienne Capoue (26) fra Tottenham. Midtbanespiller, 6,23 millioner pund.
José Manuel Jurado (29) fra Spartak Moskva, angrepsspiller til 6 millioner pund.
Steven Berguis (23) fra AZ Alkmaar, høyreving til 4,5 millioner pund.
Valon Behrami (30) fra Hamburg. Midtbanespiller, 3,15 millioner pund.
José Holebas (31) fra Roma. Venstreback, 1,75 millioner pund.
Sebastian Prödl (28) fra Werder Bremen. Midtstopper, gratis.
Giedrius Arlauskis (27) fra Steaua Bucuresti. Målvakt, gratis.
Allan Nyom (27) fra Udinese. Høyreback, ukjent sum.
Matej Vydra (23) fra Udinese. Spiss, ukjent sum.
Miguel Britos (30) fra Napoli, gratis midtstopper.

Det er solide signeringer Watford har gjort denne sommeren - og mange av dem!

Capoue vil håpe å få til det han aldri klarte i Tottenham, nemlig å bli en stabilt god Premier League-spiller. Behrami har tonnevis med erfaring fra gode lag i gode ligaer og vil bli en autoritet på midten.

Klikk på bildet for å forstørre.

GAME-FACE ON: Etienne Capoue er klar til kamp i Watford. Her fra en treningskamp mot AFC Wimbledon. Foto: Scott Heavey (Pa Photos)

Jurado er en uhyre spennende offensiv midtbanespiller, som har en slepen pasningsfot og en enda mer slepen teknikk. I tillegg er han god på frispark og langskudd, men sliter litt med det defensive bidraget.

Steven Berghuis kommer fra en rekke solide sesonger i AZ, og fikk elleve mål på bare 19 Eredivisie-kamper forrige sesong, ifølge statistikknettstedet WhoScored.com.

Det samme nettstedet forteller at han er god i luftdueller og i pasningsspillet, men svikter litt i disiplinen.

Holebas ble en viktig del av Roma forrige sesong, og er blitt en god to-veis back. Han mangler dog litt på innleggskvaliteten og derfor fikk han bare én målgivende forrige sesog. Sebastian Prödl er også en erfaren man på høyden av sin karriere, og å signere han gratis må sees som et varp fra de nyopprykkede.

Arlauskis fikk forrige sesong prisen for årets litauenske fotballspiller for sine prestasjoner med Steaua Bucuresti. Roma og Fiorentina var blant interessantene for en overgang rundt målvakten.

Allan Nyom og Matej Vydra vil også forsterke stallen. Vydra leverte på jevn basis da han var på lån i nettopp Watford forrige sesong og vet hva han går til. Nyom kommer fra Udinese etter å ha spilt totalt null kamper for klubben, etter et seks år (!) langt låneopphold i Granada.

Ettersom Watford-eieren Giampaolo Pozzo eier også nettopp Udinese og Granada, er det naturlig å forvente flere overganger mellom hans klubber.

Grunnet hans eierskap i Udinese, kjenner de også den italienske ligaen godt. Den siste spilleren inn er Miguel Britos, en noe temperamentsfull og kontroversiell stopper. Det virker ikke som om

Vujadin Savic, Marco Motta, Luke O'Nien og Jonathan Bond har permanent forlatt klubben i sommer.

Fem første kamper: Everton (b), West Bromwich (h), Southampton (h), Manchester City (b) og Swansea (h).

Annonse: Kjøp fotballbilletter til Premier League og andre ligaer her!

Nettavisens vurdering:

Målvakt
Signeringen av Arlauskis var trolig helt nødvendig. Men han skal få det tøft med å utkonkurrere Heurelho Gomes (34) i kampen om plassen mellom stengene - i det minste denne sesongen.

Gomes har mange Premier League-sesonger for Tottenham på samvittigheten og vet delvis hva nivået krever av ham. Rene Gilmartin (28) er den tredje målvakten, men han har bare to Championship-kamper å vise til.

Forsvar
Forsvaret er kraftig forsterket med Rödl, Britos, Nyom og Holebas, og det er godt mulig vi vil få se alle i aksjon tidlig. Forrige sesong var det Gabriel Angella som spilte mest av forsvarerne, sammen med Craig Cathcart og Tom Hoban.

Det forventes imidlertid at den nye manageren Quique Sanchez Flores vil gå over til en firebackslinje og da vil trolig Angella og Rödl danne et midtstopperpar. Uansett har de uendelige med valgmuligheter i en nå veldig bred forsvarsrekke.

De nysignerte backene skal imidlertid få det tøft med å utkonkurrere Juan Carlos Paredes, som hadde en god sesong i fjor. Også tsjekkeren Daniel Pudil figurerte ofte som back forrige sesong, men får nå tøffere konkurranse enn før.

Bredden i forsvaret er upåklagelig og Flores vil ha god dekning om noen skulle bli skadet.

Midtbane
På midtbanen vil Behrami og Capoue tilføre tung erfaring og ikke minst defensiv styrke. Fra før av er midtbanen godt befolket - Flores kan velge mellom spillere som Ben Watson, Almen Abdi og Gianni Munari.

Denne midtbanekonstellasjonen trengte spillere som Jurado og Berghuis inn, for kreativitet var litt mangelvare forrige sesong. De to nysigneringene vil sammen med Behrami og Capoue tilføre enormt med tyngde og alle kan faktisk forvente en startplass.

Det kan godt hende at mange av de som sørget for opprykket i fjor, får lite spilletid denne sesongen. Både i forsvar og på midtbanen er det tilfelle, noe som kan føre til murring i troppen.

Daniel Tözsér var en viktig spiller forrige sesong og spilte hele 45 av 46 Championship-kamper. Han har imidlertid forlatt klubben etter at lånekontrakten gikk ut.

Miguel Layún er trolig en av dem som vil finne seg utkonkurrert av nykomlingene og Behrami og Capoue bør finne seg i startoppstillingen fra første Premier League-spark på ballen.

Angrep
På topp har de ikke gjort noen signeringer, bortsett fra å hente Vydra permanent. Men hvorfor skulle de det?

Troy Deeney (27), Odion Ighalo (26) og Matej Vydra (23) dundret inn mål i fjor - henholdsvis 21, 20 og 16 mål. Den mest brukte innbytteren var Fernando Forestieri, som er en solid backup.

I angrepsleddet har de vanvittig med bredde og tre spisser som kommer til å terrorisere et hvert forsvar. Matej Vydra kjenner også nivået fra sitt låneopphold i West Bromwich.

Iketchi Anya spilte mest ving forrige sesong, mens den Diego Fabbrini fikk bare 121 minutter Championship-spill forrige sesong.

Manager
Til å lede laget er den erfarne manageren Quique Sanchez Flores den utvalgte. Han har trent alt fra Real Madrids ungdomslag, til større jobber som Valencia, Atlético Madrid og Benfica.

Klikk på bildet for å forstørre.

ERFAREN: Watford-manager Quique Sanchez Flores. Foto: Scott Heavey (Pa Photos)

Sist var han i Getafe, etter fire år i Midtøsten. Der gikk det ikke fullt så godt, og dette blir en helt ny utfordringen for 50-åringen, som ikke har noen erfaring fra Premier League.

Flores ble den femte Watford-manageren på bare tolv måneder da han ble ansatt den 5. juni i år.

Se opp for: Troy Deeney er for første gang i Premier League, og det er ikke uten press. Med 20 mål eller mer i tre sesonger på rad, er det Deeney de først og fremst vil se til for å sikre scoringer. Han er også aldersmessig på høyden av sin karriere.

Plusser:
+ Stor bredde i troppen.
+ Ekstremt gode signeringer i sommervinduet. Har klart å identifisere områdene de må forsterke.
+ Erfaren manager, dog uten noen fartstid i England.
+ Innvesteringsvillig eier.

Minuser:
- Ustabil managersituasjon og mange utskiftninger det siste året kan gjøre Flores usikker på jobben sin.
- Er avhengig av at spissene tar nivået, noe det er ingen garanti for.
- Enorm andel utenlandske spillere. Ifølge Transfermarkt er hele 90,3 % av utenlandsk opprinnelse, noe som fjerner deler av den den engelske tilhørigheten i laget.

Konklusjon:
Watford virker svært godt rustet for sin Premier League-retur. Med solide signeringer og en på papiret erfaren trener, bør forholdene være til rette for en vellykket førstesesong.

Men det er en rekke fallgruver. Spesielt virker eier Pozzo å være en eksentrisk eier, og tålmodigheten vil trolig skorte om det går imot - og det vil det uungåelig gjøre i lengre perioder.

Totalt sett tror vi at klubben har truffet på overgangsmarkedet og signeringene er alle fornuftige.

Det blir en beintøff kamp for å overleve, men vi tror Watford er best stilt av de nyopprykkede og berger plassen med en 17. plass.

Klikk her for å gå til den fullstendige oversikten over tabelltipset!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag