*Nettavisen* Sportspill.

Villa har mistet hele sentrallinja

HURRA: Christian Benteke og Fabian Delph feirer sammen etter å ha senket Liverpool i FA-cupen. Nå har begge forlatt klubben. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos)

Christian Benteke, Fabian Delph og Ron Vlaar har alle forlatt klubben i sommer. Det er ingen garanti for at erstatterne fungerer.

TABELLTIPSET: 18. PLASS - ASTON VILLA:

For mange Aston Villa-fans har det vært en tung periode. Først tapte de 4-0 for Arsenal i FA-cupfinalen, så kom meldingene om at Fabian Delph og Christian Benteke er kjøpt opp av henholdsvis Manchester City og Liverpool.

- For å være ærlig, så er det største nederlaget at Benteke går. Vi ville alle hatt han med videre, selv om vi forstår at han forlater oss, sier Øyvind Siegel fra Aston Villas norske supporterklubb om den store overgangen.

Den mangeårige Aston Villa-supporteren tror at Benteke vil bli godt tatt imot og fortsatt bli elsket blant Villa-fansen når han returnerer med Liverpool.

- Fabian Delph er derimot hatet av nesten alle. Det nytter ikke å preke at man elsker klubben og står for klubben, for så å stikke med en gang. Han blir sett på som en slange, sier Siegel om Delphs mye omtalte U-sving.

Les også: Sjekk ut Nettavisens nye Premier League fantasy-spill!

Siegel er ikke i tvil: Delph har tapt det gode ryktet han hadde. I tillegg har en langtidsskadd Ron Vlaar forlatt klubben, i håp om å spille for et bedre lag.

- Sånn sett tror jeg han har tabbet seg skikkelig ut. I Villa kommer vi ikke til å savne ham stort, mener Siegel.

PS! Alle serierundene i Premier League vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo. Klikk her for å registrere deg på TV 2 Sumo (lenke til ekstern aktør)!

For tynn tropp
Per dags dato er troppen for tynn, sier Villa-supporteren. En ny back, midtbanespiller og spiss står alle på ønskelisten til Siegel.

- Hadde det ikke vært for Benteke og Delph, hadde vi ikke holdt oss i fjor. I tillegg kom Tim Sherwood og snudde det som var en negativ trend, melder Øyvind Siegel.

Siegel forteller at det kom en helt ny positivitet i klubben etter at Sherwood kom til klubben. Han sier han er glad for at Sherwood fortsatt er i klubben.

Klikk på bildet for å forstørre.

HVA?: Tim Sherwood er vanskelig å mislike. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Med seg på laget har han fått Ray Wilkins, som har mye erfaring fra et langt fotball-liv. Siegel trekker også frem Sherwoods motivasjonsevner som et veldig sterkt kort.

Nye eierplaner
Før forrige sesong skrev vi at Villa-eier Randy Lerner ønsket å selge klubben, og at det derfor var strupet for penger på overgangsmarkedet.

- Men han ønsker ikke å selge uten at klubben havner i hender som har gode hensikter. Han har fått to nye inn i ledergruppen, slik at Lerner kanskje er på andre tanker, kommenterer Siegel.

Ryktene vil ha det til at Lerner trekker seg tilbake fra ledervervet, men fortsetter å sitte på pengesekken. Den nye TV-avtalen og gode salg gjør nok også at pengebruken øker, tror og håper Siegel.

- Jeg tror Aston Villa vil overraske i år og plassere seg på rundt en tolvteplass, er Siegels spådom.

Aston Villa får en tøff sesongstart borte mot Bournemouth. At de åpner med seier står til 3,15 i odds hos Norsk Tipping.

Overgangsaktivitet:
Jordan Ayer (23) fra Lorient, spiss til 8,5 millioner pund.
Idrissa Gueye (25) fra Lille, midtbanespiller til 8,75 millioner pund.
Jordan Amavi (21) fra Nice, venstreback til 7,7 millioner pund.
Scott Sinclair (26) fra Manchester City, ving til 2,45 millioner pund.
Jordan Veretout (22) fra Nantes, midtbanespiller til ukjent sum.
José Angel Crespo (28) fra Cordoba, gratis høyreback.
Mark Bunn (30) fra Norwich, gratis målvakt.
Micah Richards (27) fra Manchester City, gratis høyreback.

Blant spillerne ut, er Andreas Weimann, Yacouba Sylla, Matthew Lowton, Darren Bent, Ron Vlaar og Shay Given. Christian Benteke og Fabian Delph har også forlatt klubben - og etterlater enorme tomrom på banen.

Sommerens første storkjøp var Gueye fra Lille. Han er mer en ødelegger enn en skaper, men fremstår som en komplett midtbanespiller.

Jordan Amavi har også flere gode sesonger bak seg i Nice, og er en venstreback som fortsterker en posisjon Villa har slitt med lenge.

Scott Sinclair har slitt med å finne seg til rette de siste årene, men hans store fart og offensive kreativitet vil bare gjøre et allerede fryktinngytende angrep bedre. Fikk litt under 500 minutter for Aston Villa på lån forrige sesong.

Jordan Veretout er den tredje Jordan-en inn dørene på Villa Park denne sommeren, og han har levert særdeles godt for Nantes og Frankrikes ungdomslag. Han er bare 22 år og kommer med god teknikk og en presis pasningsfot, sammen med god utholdenhet. Veretout er en mann for fremtiden - og også nåtiden.

Klikk på bildet for å forstørre.

HEI OG HOPP: Jordan Veretout (til venstre) i herlig driv for Nantes. Foto: Pascal Guyot (Afp)

Micah Richards har hatt en nedadgående kurve på sin karriere, men kjenner ligaen godt og vil forsterke høyrebackposisjonen. Mark Bunn kommer trolig til å erstatte Shay Given på benken.

Det er imidlertid noen gode spillere de har mistet, og spesielt Ron Vlaar skulle nok mange Villa-supportere ønske ble i Birmingham. I tillegg var Andreas Weimann en solid stallspiller.

Totalt sett er vinduet veldig aktivt for Villa, og det virker ikke som de er ferdighandlet ennå. Rudy Gestede fra Blackburn ryktes stadig inn og skal være nær en overgang. Enn så lenge er den ikke bekreftet.

Det er en lang rekke med spennende spillere, men veldig mange kommer uten Premier League-erfaring. Spesielt det franske markedet har de utnyttet til det fulle, men det er vanskelig å bedømme om de kommer til å ta nivået.

Uansett skal Villa ha ære for å forsøke å erstatte spillerne de har mistet og også forsterke posisjoner de slet på i forrige sesong.

Annonse: Kjøp fotballbilletter til Premier League og andre ligaer her!

Nettavisens vurdering:

Målvakt
Brad Guzan storspilte tidvis for Aston Villa i fjor, og han var på egen hånd bidragsytende til å sikre mange poeng. Vil utvilsomt få tillit mellom stengene også i år. Jed Steer vil trolig være tredjevalg bak nysigneringen Bunn.

Forsvar
Forrige sesong var Aston Villa tvunget til å rotere mye i stopperposisjon grunnet skader. Danske Jores Okore og Ciaran Clark stod imidlertid frem som ansvaret verdig, noe som er viktig uten Vlaar i troppen. Nathan Baker og Philippe Senderos er gode alternativer, men den virkelige stoppersjefen savnes.

Micah Richards kan vente seg konkurranse fra lyntoget Leandro Bacuna og litt mer fartsbeskjedne Alan Hutton på høyrebacken, men nysigneringen blir nok førstevalg.

På venstrebacken var Aly Cissokho stort sett foretrukket forrige sesong. Kieran Richardson vil prøve å sørge for at det ikke blir tilfelle denne sesongen.

Midtbane
Midtbanen til «the Villans» har en enorm bredde. De har riktignok mistet Tom Cleverley, som var en god og viktig spiller forrige sesong. Delph vil bli enda mer savnet på banen. Det er nå opp til Carlos Sanchez og nysignerte Gueye sørge for en kompakt og løpssterk midtbane. Samtidig er forventningene store til Jordan Veretout, som kan få mye ansvar fra start av.

I tillegg er Ashley Westwood en anvendelig og pålitelig midtbanespiller, som leverte jevnt gode prestasjoner i fjor.

Kantspilleren Jack Graelish har vært i fylle-fokus denne sommeren, men viste sitt enorme potensial forrige sesong. Parkerte tidvis konkurrentene i kamp om startplass, og er en veldig Tim Sherwood-spiller.

Charles N'Zogbia, Scott Sinclair, Aleksandar Tonev (på lån til Celtic forrige sesong), Charles Gil og superveteranen Joe Cole sørger for bredde på kanten og alle vil håpe på å spille seg inn i laget.

Angrep
Spisstrioen Christian Benteke, Gabriel Agbonlahor og Libor Kozak gir grunn til frykt. Tar man bort Benteke, blir det imidlertid forferdelig tynt og de er nødt til erstatte ham med en klassespiller.

Klikk på bildet for å forstørre.

KVIKK: Gabriel Agbonlahor (til venstre). Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Adebayor er nevnt hyppig - det kan være en godkjent løsning. Det samme gjelder Gestede, men han går i så fall opp fra Championship og kan få det tøft med nivået.

Agbonlahor er lynhurtig men tidvis vaksinert mot scoring, mens Libor Kozak må kjempe seg tilbake i troppen etter en uendelig lang skadeperiode forrige sesong.

Manager
Manager Tim Sherwood reddet på mange måter sesongen til Aston Villa forrige sesong. Under hans ledelse sikret de ny Premier League-kontrakt og kom til finalen i FA-cupen - en imponerende prestasjon.

Sherwood er en spennende, men noe taktisk naiv, manager. Hans ledelse har fått Delph, Graelish og Benteke til virkelig å stråle, en trend han håper vil fortsette med andre spillere denne sesongen. Så får vi se hvordan han takler motgangen som uungåelig vil komme for Aston Villa. I Tottenham gikk han fort tom for ideer i motgangstid.

Se opp for: Tim Sherwood har en strålende CV i jobb med unge spillere og det håper André Green at vil komme til hans fordel. For den 17 år gamle angriperen ble inkludert i troppen mot slutten av forrige sesong og var også med til Portugal for sesongoppkjøringen.

Rask, sterk og et skikkelig Villa-produkt - Green virker å være nestemann i køen til å ta steget opp.

Plusser:
+ Oppløftende sesongavslutning forrige sesong, med FA-cupfinale og mange gode ligatriumfer.
+ Kvalitetsmessig godt lag, som forhåpentligvis har sikret en god kontinuitet med Tim Sherwood.
+ I alle ledd er det gode og unge spillere. Det vet Sherwood å utnytte.

Minuser:
- Investeringsviljen ser fortsatt ikke ut til å være på topp på Villa Park.
- Var veldig avhengige av Benteke for å score mål og han etterlater seg sko i størrelse 60.
- Var ustabile også på våren i fjor, og avsluttet bare tre poeng over nedrykk.

Konklusjon:
Det er grunn til begrenset optimisme på Villa Park. Fjorårssesongen var på mange måter forglemmelig, men de fleste er nok glade for at Paul Lambert ikke er manager ved denne sesongstarten.

Nå har Tim Sherwood endelig fått en sommer på seg til å forme et lag, og spillerne så ut til å stortrives under hans ledelse i fjor.

Nysigneringene virker gode på papiret, men skal fungere sammen og mange kommer fra lavere nivå uten erfaring i Premier League. I tillegg kan de signere flere spillere - men vi er nødt til å vurdere troppen ut fra dagens situasjon

Det kan ta tid før det går seg til - og tid har ikke nødvendigvis Aston Villa i det som blir en knalltøff sesong.

Vi tror de havner på 18. plass i årets Premier League-sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag