Det ble et knepent tap da Oilers tok imot Ocelari Trinec i Champions Hockey League i DNB arena i fjor høst. Stavanger-laget vant imidlertid bortekampen i Tsjekkia, og for en uke siden fikk nordmennene også revansje på hjemmebane.
Det ble et knepent tap da Oilers tok imot Ocelari Trinec i Champions Hockey League i DNB arena i fjor høst. Stavanger-laget vant imidlertid bortekampen i Tsjekkia, og for en uke siden fikk nordmennene også revansje på hjemmebane. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Oilers kan gjøre det igjen

Stavanger står i høy odds mot et lag man har slått to av tre ganger.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Singleforslag 2Nicki Bille er i mer trøbbel
Tippemagasinet
Se en splitter ny episode
V65 Biri:  Trippel med Steinseth

Nesten alle de europeiske ligaene tyvstarter sin serierunde på fredagens langoddsprogram - inkludert Aalesund - Vålerenga.

Langskudd: Ocelari Trinec - Stavanger Oilers (0-1) B 3,20
Oilers imponerte stort i Champions Hockey League forrige sesong og endte på annenplass i gruppe med Trinec, Tappara og Bern. 11 poeng holdt dessverre ikke til avansement fra puljespillet, men Stavanger-spillerne fikk nyttig erfaring på dette nivået.

Den erfaringen fikk de god bruk for i hjemmemøtet med nevnte Trinec i første runde av årets CHL for en uke siden. Oilers var stor underdog og stod i hele 3,6 i odds, men leverte en taktisk god match og tok hjem seieren med 4-1.

Kveldens motstander har vært et av de beste tsjekkiske lagene de siste årene. I fjor ble det seriegull og et knepent tap i sluttspillfinalen.

I troppen som reiste til Stavanger forrige uke, manglet Trinec flere sentrale spillere, og skadelisten er fortsatt lang. Vladimir Svacina, Jakub Klepis, Jakub Orsava, Marek Ruzicka Lukas Galvas, Martin Adamsky og Luka Zejdl er uaktuelle i kveld.

Oilers stiller med en skadefri tropp.

Det er blitt gjort en vesentlig endring i årets gruppespill. Det er kun tre lag i hver pulje, og de to beste går videre til sluttspillet. Den tredje klubben i denne gruppen er finske KalPa Kuopio , som slo Trinec på straffer forrige helg. Dermed står tsjekkerne med kun ett poeng på to kamper.

Oilers møter KalPa i Finland om to dager.

I utgangspunktet skal det være nivåforskjell på Norges beste lag og en toppklubb i Tsjekkia, mens Oilers vant bortekampen mot Trinec forrige sesong og har slått klubben to av tre ganger. Tsjekkerne stiller også sterkt skadeskutt i kveld, og vi lar oss friste av B-oddsen på 6,40.

Dette objektet kan imidlertid ikke spilles som singel, og det er et spill som er enda mer interessant enn borteseier. En handikapvariant der Oilers starter med ettmålsledelse fra start, står i 3,20 i odds. Dette spillet kan spilles som singel, og det går inn hvis Oilers ikke taper etter ordinær tid.

Kampen vises på Viasat Sport kl. 19.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus