Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix

Oldham går for cupgull

Møter et kriserammet Notts County, og oddsen er fin.

Kommersielt

Sportspills øvrige meny tirsdag:
SHL:Hockey-Pelles tips
V4 Åby:Dansken svikter?
V5 Bjerke:Det ligner et straffespark
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag

Langoddsprogrammet mandag var ikke av det innbydende slaget, men St. Paulis 3-0-seier over Cottbus sørget for at det ble en god start på uken for tipsforslagene våre.

I dag er menyen langt mer spennende, og vi anbefaler en interessant dobbel fra engelsk cupfotball og SHL.

Dagens langskudd
Linköping - Skellefteå H 2,28
Linköping (sjuendeplass) var nok fornøyd med at det kom en landslagspause. Det ble tap i de tre siste før oppholdet, noe som skyldes rotete spill og fravær blant nøkkelspillere. Nå har laget fått tid til å finslipe viktige detaljer. Får også tilbake Daniel Grillfors og Magnus Johansson.

Skellefteå topper tabellen i SHL, og det skiller åtte poeng ned til nærmeste konkurrent. Vant de tre siste før pausen, men måtte ha straffekonk i to av dem. Har vært gjennom en trøblete uke med sju spillere på landslagsoppdrag. Fraværene har gjort det vanskelig å gjennomføre konstruktive treninger. Adam Pettersson og P-E Bellemare er usikre til dette oppgjøret.

H til 2,28 kan testes med en mindre innsats.

Dagens avslag
Peterborough – Dagenham & Redbridge H 1,30
Del-kvartfinale i Football League Trophy. Peterborough ligger på tredjeplass i League 1 og har fire poeng opp til Wolverhampton på direkte opprykk. Manager Wayne Burnett har en del fravær til denne kampen og kommer også trolig til å gjøre noen endringer på laget for å spare spillere og gi reserver verdifull spilletid.

Dagenham & Redbridge ligger midt på tabellen i League 2, men har bare ett poeng opp til playoff. Slo ut League One-klubben Colchester i første runde og fulgte opp med 5-2 borte mot Southend i neste. Slike resultater tyder på at klubben tar turneringen seriøst.

1,30 på H er helt uaktuelt i en cupkamp der man ikke vet hvor mye innsats hjemmelaget kommer til å legge ned.

Oldham - Notts County H 1,75
Del-kvartfinale i Football League Trophy, som er en cup for lagene fra League One og League Two.

Oldham startet sesongen brukbart, men hadde en forferdelig periode tidlig på høsten. Har hevet seg i de siste rundene (2-2-2 på de siste seks) og ligger på 17. plass i League 1 med 15 poeng på 15 kamper.

Football League Trophy har vært en av sesongens få lyspunkter for Gunnar Halles gamle klubb. Cupen blir tatt seriøst, og så langt er Preston (4. plass i serien) og Shrewsbury blitt slått med henholdsvis 2-0 og 4-1 på bortebane.

I helgen spilte Oldham 1-1 mot meget sterke Wolverhampton i FA-cupen, og lagene møtes til omkamp 19. november.

Midtstopperen Connor Brown og spissen Charlie MacDonald er tilbake etter skader og kan få spilletid. Innlånte Joseph Mills (Burnley) sliter med en skade og betegnes som usikker. Midtstopperen Matteo Lanzoni må trolig stå over.

Helgens seriekamp mot MK Dons er blitt utsatt grunnet spillere på landslagsoppdrag, og det er ventet at man stiller et slagkraftig mannskap i kveld.

Notts County sliter voldsomt denne sesongen og ligger helt nederst i League 1 med 10 poeng og 17-29 i målforskjell på 15 matcher. Slipper altså inn i snitt nesten to mål pr kamp. Det er først og fremst på bortebane det har sviktet, noe 0-1-7 og 6-20 i målforskjell på åtte kamper viser.

Har tatt seg videre til tredje runde takket være 1-0 over League 2-laget Burton og seier på straffekonk mot er reservepreget Wolverhampton borte. I helgen ble det 2-3-tap for det middelmådige League 2-laget Hartlepool i FA-cupen.

Andre Boucaud (Trinidad), Jack Grealish (Irland U21), Callum McGregor (Skottland U21) og Greg Tempest (Nord-Irland U21) er opptatt med landslagsspill. Innleide Marcus Haber nektes spill i denne cupkampen av moderklubben Stevenage. Den faste spissen Danny Haynes er ute med karantene.

Disse lagene møttes i Nottingham så sent som 29. oktober. Den gangen vant Notts County 3-2, men vi tror ikke på noen reprise i kveld. Oldham har vist seg som et godt cuplag i år og er åpenbart interessert i å nå langt i denne turneringen. Meget bortesvake Notts County, som sliter med en rekke fravær og som har en viktig seriekamp mot Wolverhampton til helgen, bør være en overkommelig oppgave.

HV 71 - AIK H 1,60
Det har vært et opphold i SHL, noe som gjør det vanskeligere å bedømme lagenes form. Man skal ikke legge så mye vekt på de siste resultatene, da de siste matchene ble spilt for ti dager siden.

AIK på niendeplass glimter til nå og da, men er altfor ujevne. Og de sliter med å prestere på et høyt nivå gjennom tre perioder. Den toneangivende forwarden Bjørn Melin befinner seg på fraværslisten, og nå er også meget dyktige Mattias Janmark skadet (pådro seg en smell i Karjala Cup). Dermed er lagets offensive slagkraft betydelig svekket.

HV 71 har hentet inn flere klassespillere og har utvilsomt kapasitet til å klatre vekk fra bunnplassen og oppover på tabellen. Tok to fine seirer over Modo og Brynäs før pausen.

En av nykommerne, Chris Campoli, stod over mandagens trening og betegnes som usikker. Trener Ulf Dahlén kan uansett sende et sterkt lag på isen. Og selv om tabellposisjonen er trist, har man publikum i ryggen. Det har vært meget bra trøkk i de siste matchene, og spesielt i derbyet mot Linköping.

- Vi har et utrolig engasjert publikum. Det er fantastisk! Stemningen hjemme mot Linköping var den beste siden vi møtte Djurgården i finaleserien 2010, sier kaptein David Petrasek.

HV 71 må vinne denne typen matcher for å unnslippe bunnstriden, og 1,60 er spillbart.

Dagens dobbel
Oldham - Notts County 1,75 - 3,40 - 3,20
HV 71 - AIK 1,60 - 4,00 - 3,65
Samlet odds: 2,80
Klikk her for å levere dobbelen på nett
Klikk her for å levere dobbelen på mobil

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus