Ole Einar Bjørndalen på seierspallen etter forrige ukes seier på 20-kilometeren i Östersund.
Ole Einar Bjørndalen på seierspallen etter forrige ukes seier på 20-kilometeren i Östersund. Foto: Christine Olsson (NTB scanpix)

Ole Einar duger i massevis

Ole Einar Bjørndalen viste strålende takter i Østersund forrige uke. Denne helgen er skiskytterne på plass i Hochfilzen.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Håndball-VM:
Norge altfor store favoritter
Skiskyting kvinner (spillstopp kl 11.25): Tiril kan bli VM-dronning
Oddstips 1: Lite bedring uten Moyes
Oddstips 2: Forest i sprek fredagsdobbel
Oddslangskudd: Caen blir ikke tatt seriøst
TV-kampene: Slik ser du helgens fotballkamper
V65 Solvalla: Vi jakter nye fremganger på Solvalla
V65 Jarlsberg: Høitomts nykommer vinner direkte?

En strålende oddsfredag står foran oss, der Norges "skjebnekamp" mot Spania er det store høydepunktet her hjemme. Utover det er skiskyting sprint for både menn og kvinner i Hochfilzen og det er et bra utvalg med fotballkamper til fredag å være.

Ole Einar Bjørndalen - Quentin Fillon Maillet H 1,65 (spillestopp 14.25)
27. januar 2016 fyller Ole Einar Bjørndalen 41 år, men "gamlingen" holder koken fantastisk bra. Vant altså 20-kilometeren i Østersund sist onsdag, fulgte opp med en strålende sprint og tredjelass lørdag, og leverte også en bra innsats på jaktstarten søndag men fem bom ble for kostbart for å blande seg inn i helt i toppen. I samtlige tre øvelser viste Ole Einar at han også henger bemerkeselsverdig bra med i sporet.

Franskmannen Quentin Fillon Maillet hadde også en bra langhelg i Østersund. Innledet med 5. plass på 20 km, 1,44 bak feilfrie Ole Einar. Endte på 4. plass på sprinten, ni sekunder bak Ole Einar på 3. plass med samme antall bom. Kom på pallen og fikset tredjeplass på den påfølgende jaktstarten på søndagen. Skjøt da to bom, men var likevel ikke mer enn 29 sekunder foran Ole Einar i mål, som altså hadde tre strafferunder mer.

Trolig tåler Ole Einar en bom mer enn Quentin Fillon Maillet på denne sprinten og 1,65 på duellseier til Ole Einar må være et bra spill her.

Simon Eder - Simon Fourcade H 1,95
1,65 på duellseier til Ole Einar og da hekter vi på denne duellen, der det må være overodds på østerrikeren Simon Eder i duell med broder Fourcade. Eder slo Simon Fourcade på to av de tre individuelle øvelsene i Østersund sist helg og han endte på 10. plass på denne distansen i Hochfilzen i fjor, mens Simon Fourcade endte på 24. plass. Sesongen før endte Eder på 18. plass på denne distansen i Hochfilzen, mens Fourcade endte helt nede på 82. plass.

1,95 på duellseier til Eder spilles utelukkende fordi denne oddsen er altfor skjev det at Simon Fourcade overhodet ikke har prestert på denne distansen i Hochfilzen de to siste årene.

Duellseire til Ole Einar Bjørndalen og Simon Eder gir oss en total odds på 3,22.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør