Dortmund-manager Jürgen Klopp (til høyre) er ikke glad for å ha mistet spisstjernen Robert Lewandowski (til venstre) til Bayern München, og stemningen før kveldens supercupfinale er ikke blitt bedre av at Bayern er på jakt etter Marco Reus.
Dortmund-manager Jürgen Klopp (til høyre) er ikke glad for å ha mistet spisstjernen Robert Lewandowski (til venstre) til Bayern München, og stemningen før kveldens supercupfinale er ikke blitt bedre av at Bayern er på jakt etter Marco Reus. Foto: Bertrand Langlois (Afp)

Ondt blod mellom Bayern og Dortmund

Temperaturen er het før kveldens supercupfinale mellom Tysklands to beste klubber.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips:
Glipper det for Molde?
Oddstips 1:
  Stabæk sprinter mot cupfinale
Oddstips 2: Klarer Hødd å reise seg?
V65 Bjerke:
Vanvittig jackpot i kveld
V4/V5 Täby: 
Ti strake i Norge - ikke vunnet i Sverige

Onsdagens oddsprogram er av det meget spennede slaget, med kvarfinaler i den hjemlige cupen, 20. runde i 1. divisjon og supercupfinalen mellom Borussia Dortmund og Bayern München som noen av høydepunktene.

Dagens langskudd

Borussia Dortmund – Bayern München H

Klokken 18.00 i kveld barker Borussia Dortmund og Bayern München sammen i den årlige supercupfinalen (tilsvarer Charity Shield i England) på førstnevntes hjemmebane Westfalenstadion.

Alle de 80.000 setene er utsolgt, og forventningene til oppgjøret er skyhøyt selv om lagene spiller om en nokså uviktig pokal.

Forholdet mellom de to storklubbene er på et historisk lavmål, noe som i stor grad skyldes at Bayern har gjort det til vane å robbe rivalen for de beste spillerne hver sommer. Kjøpene av Mario Götze og Robert Lewandowski var lite populære i Dortmund-leiren, og stemningen er ikke blitt bedre av spekulasjonene om at Bayern-sjef Karl-Heinz Rummenigge er på jakt etter stjernen Marco Reus.

Dortmunds øverste administrative leder Hans Joachim Watzke skal ha skrevet et brev til Bayern-ledelsen om at han og klubbens øvrige direktører ikke ønsker å spise middag sammen med representantene for motstanderens før kveldens kamp.

Dortmund har vunnet de fleste treningskampene i sommer, men laget møtte stort sett svak motstand før søndagens 0-4-tap for Liverpool. Engelskmennene var best i det meste og tok en fortjent seier over et reservepreget Dortmund-lag.

Bayern endte 19 poeng foran Dortmund forrige sesong og spilte strålende fotball i store perioder. Gikk imidlertid på en stjernesmell mot Real Madrid i semifinalen i Champions League.

De regjerende seriemesterne tapte 2-1 mot allstar-laget i Major Soccer League i den siste treningskampen, men har ellers gjort det greit i sommer.

Ingen av lagene kommer til å stille med toppet mannskap i kveldens kamp, men det ser ut til at Bayern er mest svekket. På pressekonferansen i går uttalte Bayern-manager Pep Guardiola at han bare har åtte-ni spillere som er hundre prosent fit for fight. Årsaken er at klubbens mange VM-spillere (og spesielt VM-vinnerne) akkurat har startet opptreningen etter en velfortjent ferie. Arjen Robben og Franck Ribery har ikke reist til Dortmund, og Guardiola kommer nok til å stille med et reservepreget mannskap.

Hos Dortmund er det godt mulig vi får se nykommerne Matthias Ginter, Ciro Immobile, Adrian Ramos og Ji Dong-won fra start.

Dortmund vant 4-2 da lagene møttes på samme bane i supercupen i fjor sommer, og klubben har faktisk vunnet samtlige tre supercupfinaler som de har spilt på hjemmebane.

Både spillere, fans og klubbledelsen klør etter å banke den rike storebroren Bayern München, og Dortmund har en klar fordel av at kampen spilles på Westfalenstadion foran elleville supportere. Når vi også tar med det faktum at mange av Bayern-stjernene er i dårlig fysisk forfatning, fremstår H til 2,85 i odds som et spennende langskudd.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus