Strømsgodset tapte begge kampene mot Jablonec i kvalifiseringen til Europa League i 2013.
Strømsgodset tapte begge kampene mot Jablonec i kvalifiseringen til Europa League i 2013. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Onsdagsdobbel til 2,84 i odds

Vi setter pengene på gresk og tsjekkisk fotball i dag.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tennis:  French Open-skrell til 3,2 i odds
V4 Täby:  Enda mer galoppsuksess

Onsdagens oddsmeny består blant annet av Europa League-finalen mellom Dnipro og Sevilla, dueller fra French Open og Giro' d'Italia og noen få fotballkamper.

Atromitos – Asteras H 1,75
Grunnspillet i den greske Superligaen er over, og nå handler det om å komme høyest mulig opp på tabellen for de fire lagene som spiller sluttspill. Serievinner Olympiakos er ikke med i sluttspillet, og det er plassene to til fem det spilles om.

Plass to gir Champions League-kvalik, plass tre spill i Europa League, mens de to siste gir kvalifisering til Europa League. Panathinaikos leder sluttspillet med åtte poeng etter to runder, PAOK ligger på andre med fire, mens Asteras og Atromitos står med henholdsvis to og ett poeng hver.

Panathinaikos og PAOK hadde med seg to poeng fra grunnspillet, mens Asteras fikk med seg ett og Atromitos null.

Det skal bli fryktelig vanskelig for Asteras og Atromitos å ta igjen Panathinaikos, men en eventuell vinner i ettermiddag vil ha en viss mulighet til å kapre topplasseringen etter seks runder dersom PAOK skulle slå Panathinaikos senere i kveld.

Atromitos tapte ikke en eneste hjemmekamp i grunnspillet (12-5-0 og 30-7 i målforskjell) og spilte 1-1 hjemme mot PAOK i første runde av sluttspillet.

Asteras var det andre laget i Superligaen uten tap på hjemmebane (13-4-0), og da sier det seg selv at klubben ikke gjorde det spesielt bare på bortebane. Den siste seieren på fremmed gress kom så langt tilbake i tid som 4. desember.

Det har også blitt tap de tre siste gangene Asteras har spilt på Atromitos’ hjemmebane Peristeri Stadium.

For hjemmelaget er den brasilianske midtbanespilleren Brito ute med skade. Han er ikke helt fast på laget og dermed ikke noe stort savn.

Angriperne Nico Fernandez og Giannis Gianniotas soner karantene for bortelaget. 

Det er såpass mye som taler for hjemmeseier at vi setter pengene på Atromitos til 1,75 i odds.

Jablonec – Slovan Liberec H 1,62
Cupfinalen i Tsjekkia spilles mellom to nabolag fra Liberec-regionen som komme til å havne i hver sin ende av serietabellen. Jablonec har allerede tatt bronse når det gjenstår én runde, mens Liberec ligger på tredje sisteplass. Det skiller åtte poeng ned til de to nedrykkslagene, så Liberec har sikret ny kontrakt.

Jablonec har hatt en fantastisk vårsesong, og bortekampen mot Dukla i midten av april er lagets eneste serietap i 2015. I semifinalen i cupen ble det seier i begge kampene mot Mlada Boleslav.

Laget har vunnet cupen to ganger, senest i 2013, og det ble semifinale både i 2012 og 2014.

Liberec tapte 1-3 i den andre semifinalen mot Teplice, men med 3-0 å gå på fra hjemmekampen var resultatet godt nok for avansement til finalen.

Klubben vant ligaen så sent som i 2012, men årets sesong kommer til å bli den svakeste på 22 år i det nåværende ligasystemet. Lagets eneste cuptriumf kom i 2000.

Kveldens kamp spilles i byen Mlada Boleslav, som ligger ca 50 kilometer nordøst for Praha. En nøytal bane for Jablonec og Liberec.

Jablonec har tatt mer enn dobbelt så mange poeng i serien som Liberec denne sesongen, og det ble seier i begge de to innbyrdes oppgjørene i ligaen.

Jablonec er med rette favoritter i denne kampen, og vi spiller H til 1,62 i odds.

Samlet odds for dobbelen: 2,84.

Kampstart i Hellas: 16.15. I Tsjekkia: 18.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus