*Nettavisen* Sportspill.

Oppturen fortsetter for Brann

Erik Huseklepp har vist form i det siste og blir en av nøkkelspillerne for Brann hjemme mot Fredrikstad mandag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Brann har sett veldig solide ut på slutten og fortsetter jakten på direkte opprykk hjemme mot Fredrikstad mandag kveld.

14.09.15 10:48

Sportspills meny mandag:
Oddstips 2: West Ham til å bli lei av
V65 Leangen: Jackpot med Blekkan i hovedrollen
CL-gruppe: Vurderinger av gruppe G og H
V4 Kalmar: Bankerfri lunsj

Mandagens langoddsprogram er slett ikke verst og består blant annet av to viktige kamper i OBOS-ligaen. I tillegg er det Premier League-kamp mellom West Ham og Newcastle, og flere høyinteressante kamper fra de to øverste divisjonene i Sverige.

Brann - Fredrikstad
Vi starter i Bergen der Brann tar imot Fredrikstad. To lag med gedigent publikumspotensial, men dessverre for begge i nest øverste divisjon. Brann har virkelig fått opp dampen og står med 5-4-0 på de ni siste seriekampene. Ikke bare ser det bra ut poengmessig, også spillemessig har det vært solid. 3-2 seieren borte mot Strømmen sist (til gavmilde 2,25 i odds) var en meget overbevisende kamp fra bergenserne. Hjemme på Brann stadion står laget med 6-3-1 (kun fadesekampen mot Sogndal - tap 0-4 -som skjemmer den statistikken. Bismar Acosta (erstattes av Jonas Grønner i midtforsvaret) og Piotr Leciejewski (erstattes trolig av Alex Horwath) soner karantene, ellers er det intet nytt fra Bergen.

Fredrikstad har kommet seg noe etter at Arne Erlandsen tok over, men med 26 poeng totalt er det kun tre poeng ned til Levanger under streken. 6-8-8 totalt, 3-7-1 hjemme og 3-1-7 på bortebane, og FFK sliter altså med å avgjøre kamper til sin fordel, spesielt på hjemmebane. I kveld må toppscorer Henrik Kjelsrud Johansen unnværes med skade, men både Amin Nazari og Julius Adaramola returnerer etter karantene.

Både Hødd, Sandnes Ulf og Ranheim tapte sine kamper i går, men hovedutfordrer Kristiansund vant sin kamp borte mot Bærum. Skal Brann henge med Kristiansund i kampen om andreplassen, er det kun tre poeng som gjelder i kveld. Det sender i tilfelle Brann tilbake a poeng med Kristiansund, men bak på svakere målforskjell. 1,55 på hjemmeseier er ikke veldig gavmildt, men godtgående Brann skal uansett ha solide vinnersjanser mot bortesvake Fredrikstad. 1,55 er uansett ikke godt nok til å spille kampen singel, så vi kombinerer med en kamp fra Allsvenskan.

GIF Sundsvall - Åtvidaberg H 1,80
Snodige 2-4-5 hjemme og 5-1-5 borte for hjemmelaget som med 26 poeng, har sju poeng ned til Falkenberg på kvalikplass. Mye skal gå galt om ikke det nyopprykkede laget skal få en ny sesong på øverste nivå. 3-0-2 på de fem siste, herunder råsterk borteseier mot gulljagende Elfsborg sist. Men røk 0-1 hjemme mot Falkenberg i siste hjemmekamp, til tross for massivt press.

Tabelljumbo Åtvidaberg ser fortapt ut. 11 poeng totalt etter 1-8-13 og har altså kun vunnet en kamp denne sesongen. Borte er det stort sett helt natta (0-2-8).

Eric Larsson og Shpetim Hasani soner begge karantene for hjemmelaget, mens Månz Karlsson soner karantene for bortelaget. Hjemmelaget mer eller mindre sikrer fornyet status i Allsvenskan med seier i kveld og mot særdeles bortesvake Åtvidaberg må det være bra vinnersjanse. 1,80 for hjemmeseier er isolert sett bedre betalt enn 1,55 for Brann-seier og spilles.

Dobbelen med seire til Brann og Sundsvall betales med 2,79 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.