Elfsborg-spillerne har allerede vunnet én tittel denne sesongen - den hjemlige cupen. Vi tviler på at det blir like stor jubel etter kveldens meget vriene bortekamp mot Häcken.
Elfsborg-spillerne har allerede vunnet én tittel denne sesongen - den hjemlige cupen. Vi tviler på at det blir like stor jubel etter kveldens meget vriene bortekamp mot Häcken. Foto: Nils Petter Nilsson / Tt (NTB scanpix)

Orker Elfsborg hardkjøret?

Den svenske toppklubben er inne i et meget tøft kampprogram og skal få kjørt seg i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Langskudd:
  Frankenderby uten Hovland
Premier League:
Tabelltips og omtale av alle klubbene
V65 Leangen: 
Jackpotkronene går til Veronika
V4/V5 Solänget:
Ny suksess i Sverige
V64 Färjestad:
Toppløp og deilig jackpot

Undertegnede er tilbake på jobb etter en fire uker lang ferie og gleder seg til å ta fatt på oddstipsene igjen. Den første delen av året endte med en tilbaketalingsprosent på 98 prosent på mine 137 ordinære oddstips, og målet er å krype over 100 prosent i løpet av høsten.

Når man ser på mandagens oddsmeny, merker man at sesongen er i ferd med å sparkes i gang igjen flere steder i Europa. Vi kan blant annet spille på matcher fra ligacupen i England, 1. divisjon i Norge, Allsvenskan, Superligaen, og 2. Bundesliga.

Dagens oddstips

Häcken - Elfsborg H

Dagens første oddstips har vi hentet fra Allsvenskan, der topplagene Häcken og Elfsborg barker sammen. Begge to ligger på 31 poeng, men hjemmelaget har kontroll på bronseplassen grunnet bedre målforskjell enn dagens motstander. Opp til AIK på sølv og Malmö på gull skiller det henholdsvis seks og ti poeng før denne hengekampen.

Häcken har vist flott form i sommer og står med 3-1-0 på de siste fire kampene. Har flotte 6-2-0 hjemme på Gamle Ullevi og vil klatre opp på toppen på Allsvenskans ”hjemmetabell” dersom det skulle bli seier i kveld.

Ivo Pekalski, Fredrik Björck og Sebastian Ohlsson er ute med skader, mens Emil Wahlström må stå over med sykdom. Den nye spissen Augustine Okrah (innleid fra Borussia Dortmund) er ikke med i troppen.

Elfsborg startet sesongen meget bra og lå likt med Malmö etter ti serierunder. Gikk deretter inn i en periode med svake resultater, men har hatt en oppadgående formkurve på tampen av sommeren. Er også involvert i kvalifiseringen til Europa League, der man har slått ut Inter Baku og Hafnafjordur i sommer. Møter portugisiske Rio Ave i playoffen om ti dager.

Den rutinerte pissen Lasse Nilsson er ikke klar til dagens match.

Dette er to sterke og jevnbyrdige lag, men vi tror likevel mest på Häcken i kveld. Det er det i hovedsak to grunner for:

Häcken er et fryktinngytende hjemmelag som både scorer mye og slipper inn få mål på Gamle Ullevi. Laget fra Hisingen i Göteborg har faktisk tatt to hjemmepoeng mer enn det den suverene serielederen Malmö har gjort, og det med én kamp mindre spilt. Elfsborg er ikke noe stort bortelag og står med 2-3-3 på fremmed gress.

For det andre er Elfsborg inne i et meget tøft kampprogram grunnet Europa League-deltakelsen. De siste ukene har det vært kamper hver tredje/fjerde dag, og man skal spille hele tre seriekamper før den viktige hjemmekampen mot Rio Ave 21. august. Selv om troppen er nokså skadefri, er det åpenbart at et slikt program gir en del slitasje i troppen.

Häcken har til gjengjeld ikke spilt kamp siden 2. august og har hatt god tid til å forberede seg til dagens oppgjør.

Hjemmeseier til 2,25 i odds blir vårt tips på matchen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus