*Nettavisen* Sportspill.

Østerrike har imponert noe vanvittig

I RUTE: Østerrike har vært klare for EM lenge allerede. Her har David Alaba, til venstre og nøkkelspiller, scoret et straffespark mot Sverige. Foto: Jonas EkstrÖmer (Afp)

Og tidligere kamper viser oss at de ferdigspilte lagene ikke nødvendigvis hviler på laurbærene.

09.10.15 09:26

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Dagens oddstips 1
: England skyter ut av startblokkene
Dagens langskudd: Shamrock ryster serielederen

V65 Biri: Malmin viser vei mot tusenlappene
V65 Solvalla:
Solvalla med nydelig V65-omgang
V5A Øvrevoll
: Chaves med supre vinnersjanser

TV-kampene: Slik ser din TV-uke ut

Det er flere landskamper på plakaten på fredagens langoddsprogram, deriblant Lichtenstein - Sverige og England - Estland. I tillegg spilles det mye hockey på kontinentet.

Dagens singel 2, innleveringsfrist klokken 20.40.
Montenegro - Østerrike, B 2,50.

Hjemmelaget har 3-2-3 fra de første åtte kampene, og har slått Moldova ganger to og Lichtenstein. Faktisk presterte de å spille uavgjort mot sistnevnte, mens det siste poenget er tatt mot Sverige.

Denne kampen må de vinne, og gjør de det, er det muligheter for playoff. Om de slår Russland borte. En tøff oppgave, men de må vinne denne for å beholde EM-drømmen. Deres beste spiller, Inter-spissen Stevan Jovetic, er dessverre skade og han blir utvilsomt savnet.

Jovetic er uten tvil den største stjerna i dette laget og har også fått en bra sesongstart i Italia, og den andre stjernespissen Mirko Vucinic er neppe i toppform etter et par år på latsiden med seks millioner euro i lønn hos Al Jazeera i Qatar.

Hjemmelaget har 2-1-1 på hjemmebane, med 2-0-seire over Moldova og Lichtenstein. Ellers har de uavgjort mot Sverige og tap for Russland - hele 3-0!

Vanvittige Østerrike
Østerrike har allerede vunnet gruppen og har 7-1-0 fra åtte kamper. Hvilken mektig prestasjon!

Vi har tidligere backet lag med mye å spille for mot lag med lite å spille for, uten at det nødvendigvis er en logikk i at ferdigspilte lag klapper seg selv på skuldrene og skrur av. Østerrike vant for eksempel hele 4-1 på Sveriges nasjonalarena forrige landslagspause, og Serbia viste i går at de fortsatt er opptatt av å spille fotball.

I tillegg er det ikke til å legge skjul på at Østerrike har en enormt bra årgang og de har vunnet alle sine bortekamper med suverene 12-2 i målforskjell. Det ville gitt god odds før start.

Selv om Montenegro utvilsomt har mest å spille for, har Østerrike det klart beste laget. Vi tror ikke hjemmelaget overvinner overmakten i kveld, spesielt ikke uten Stevan Jovetic. Uansett hvor motiverte hjemmelaget er, Østerrike er bare bedre.

Og Østerrike-oddsen på 2,50 er veldig, veldig spiselig!

Annonsebilag