SJOKK: Clint Dempsey sendte USA til åttedelsfinale og Portugal ut av VM. I kveld er Belgia motstander.
SJOKK: Clint Dempsey sendte USA til åttedelsfinale og Portugal ut av VM. I kveld er Belgia motstander. Foto: Siphiwe Sibeko

Over og ut for USA

Belgia blir for sterke i VMs siste åttedelsfinale.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
VM-tips 1:
  Argentina og Sveits i målfest
Tennistips:  Spennende oddsspill fra Wimbledon
V5 Drammen:  En vidunderlig lunsj
V65 Momarken:  Momarken byr opp
V64 Hagmyren:  Ny kanonkveld med jackpot

Tirsdag avsluttes åttedelsfinalene i VM med Argentina - Sveits og Belgia - USA. På oddsprogrammet finner vi også objekter fra Europa League-kvalifiseringen, norsk 3. divisjon og Wimbledon.

Dagens VM-tips 2

Belgia - USA H

Belgia var hausset opp av ekspertene før VM startet, og med full pott i gruppespillet kan man ikke si at laget har skuffet. Men samtidig har ikke lagets stjerner vartet opp med det kvikke og spennende angrepsspillet som mange hadde gledet seg til.

En spiller som Romelu Lukaku har vært helt ut av slag, og Chelsea-kollega Eden Hazard har bare tidvis fått vist seg fra sin beste side så langt.

I gruppespillmatchene ble Belgia – som de fleste andre forhåndsfavorittene - møtt av hardkjempende motstandere som ga laget tøff match. Men det koster å kjempe om hver eneste ball i 90 minutter for underdogs, og mot slutten av alle de tre kampene viste Belgia klasse ved å kjempe til seg initiativet og avgjøre oppgjørene med sene scoringer.

Steven Defour soner i kveld etter å ha blitt utvist mot Sør-Korea, men Portos midtbanemann fikk bare én kamps karantene og kan spille i kvartfinalen dersom Belgia går videre. Forsvarsspillerne Vincent Kompany og Thomas Vermaelen trøbler med skader og betegnes som usikre.

Man kan ikke si at USA var best i noen av sine tre kamper i gruppespillet. Nøkkelkampen mot Ghana kunne fort ha endt med ett poeng i stedet for tre, og laget klarte aldri å komme på høyde med Tyskland da laget tapte 0-1 i den siste kampen.

Spissen Jozy Altidore ser ut til å bli klare etter å ha skadet seg mot Ghana.

Amerikanerne har mye kraft og løpsstyrke på midtbanen, og laget er tøffe å møte på dødballer. Clint Dempsey er en lur spiss som har funnet formen til VM. I tillegg skal man aldri undervurdere amerikanske lag og idrettsutøvere i store mesterskap, de har en vinnermentalitet som overgår de fleste andre nasjoner.

Likevel tror vi Belgia går seirende ut av kveldens kamp; det er rett og slett mer klasse i det belgiske laget. Vi blir ikke overrasket om vi får en kamputvikling som likner den Belgia hadde i sine tre matcher i gruppespillet: USA gir laget god match i 70 minutter, men orker ikke å holde intensiteten oppe og må gi tapt når belgierne får mer rom og muligheter utover i matchen.

H spilles til 1,85 selv om vi helst skulle ha sett oddsen over 2.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus