Peru-spissen Paolo Guerrero (til venstre) i duell med Colombias Carlos Sanchez i den siste matchen i gruppespillet i Copa America. Kampen endte 0-0, noe som var godt nok for avansement til kvartfinalen for begge lag.
Peru-spissen Paolo Guerrero (til venstre) i duell med Colombias Carlos Sanchez i den siste matchen i gruppespillet i Copa America. Kampen endte 0-0, noe som var godt nok for avansement til kvartfinalen for begge lag. Foto: Cris Bouroncle (Afp)

Overraskelske i Copa-semifinalen

Peru eller Bolivia tar seg til semifinalen i Copa America i natt.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 2: 
Finsk på oddsbongen
V4 Eskilstuna:   Deilig lunsj fra Sverige
Lunsj-V5 Bjerke:   Montesjokk fra Kvasnes
V65 Øvrevoll:  Ny festaften i Bærum

Torsdagens oddsprogram består av norsk, svensk, finsk, islandsk og irsk fotball. I natt spilles det kvartfinale i Copa America.


Bolivia – Peru B 1,90

Verken Bolivia eller Peru har vært nevnt blant medaljefavorittene i Copa America, men gunstige resultater for begge lag har ført til at det blir et overraskelseslag i semifinalen uansett resultat i nattens kvartfinale.

Bolivia endte på annenplass i gruppe A, der vi ellers fant vertsnasjonen Chile, Mexico og Ecuador. I utgangspunktet et imponerende resultat for et lite fotballand som Bolivia. Hvis vi ser litt nærmere på prestasjoner og forutsetninger for avansementet, finner vi imidlertid raskt ut at sannheten er litt annerledes.

Nøkkelen var å slå Ecuador i kamp to. I den kampen fikk Bolivia kjørt seg skikkelig og tapte skuddstatistikken 4-24 (cornerstatistikk: 2-13). Likevel klarte laget å vinne 3-2. I åpningskampen ble det 0-0 i en sjansefattig kamp mot Mexico. Her er det verdt å merke seg at Mexico stilte med et sterkt reservepreget lag i turneringen, et mannskap som ikke var i nærheten av VM-nivået fra i fjor.

I den siste kampen mot Chile ble Bolivia massakrert 5-0, men et gunstig resultat i den andre kampen i puljen gjorde at fire poeng holdt til kvartfinaleplass.

Peru spilte godt i åpningskampen mot Brasil, men tapte oppgjøret på overtid. Deretter ble det seier over Venezuela (kampens eneste mål satt inn av veteranen Claudio Pizzaro) og uavgjort mot Colombia. Det holdt til en knepen annenplass foran Colombia, og Peru slapp dermed å møte Argentina i kvartfinalen.

Mmidtbanespillerne Josepmir Ballon og Carlos Lobaton soner karantene for Peru.

Peru vant bronsemedalje for fire år siden, mens vi må helt tilbake til 1997 for å finne forrige mesterskap Bolivia tok seg til semifinalen.

Peru har kjente navnt som t idligere Bayern München-spiss Paolo Guerrero, Jefferson Farfan (Schalke) og Juan Manuel Vargas (Fiorentina) i troppen - i tillegg til Pizzaro - mens Bolivia har et nokså profilløst mannskap med mange spillere fra den hjemlige ligaen.

Peru har også spilt best fotball så langt i mesterskapet, og laget er vår favoritt til å gå videre til semifinalen.

Oddsen på B var spillbare 1,95 i går, men Norsk Tipping har senket den til stusselige 1,75. På en meget laber spilldag, ser vi oss likevel nødt til å gå for Peru-seier som dagens spill.

Kampen starter kl. 01.30.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus