(Scanpix)

Penger å hente på topplagene

Det mangler ikke på fristelser i lørdagens oddsprogram, vi prøver to forslag fra en variert meny.

Kommersielt

I tillegg til kampene på spillforslagene synes vi det er interessant handikapodds på både Chelsea og United. Førstnevnte med U når taktikkeren Svennis kommer til Stamford Bridge med sitt City, mens Manchester United skal slå Middlesbrough med god margin på drømmenes teater.

Resten av dagens kamper og tips

Statistikkguide for håndball, fotball og Ishockey

2. divisjon i sikte
Østsiden vant bortekampen 2-1, og muligheten til opprykk bør nå være meget god. De vant sin avdeling tre poeng foran sterke Kvik Halden, og hjemme hadde de kruttsterke 12-1-0. På disse tretten hjemmekampene slapp de kun inn fire mål. Fram Larvik overrasket ved å vinne en ikke altfor sterk Vestfold-avdeling. Middelmådige 5-3-3 på fremmed gress, for en avdelingsvinner å være. Vertene blir for oss klare favoritter i denne.

Vinner igjen til fin odds
Nest-Sotra vant det første oppgjøret 5-3, etter at de slapp inn flere enkle mål. Trio har altså fortsatt sjansen, og i serien hadde de brukbare 8-0-3 på eget gress. Nest-Sotra var suverene i sin avdeling, og de tapte ikke en eneste kamp. Sterke 9-2-0 på fremmed gress. Gjestene burde avgjort dette i hjemmekampen, men vi tror de feier all tvil til side og sikrer opprykket ved å knipe seieren også her. Nest-Sotra er det beste laget, og 2,30 er helt ok.

Vertene klare favoritter
Sunderland gikk på sitt tredje strake tap da det ble 1-3 for West Ham i London sist. Var dog bedre enn hjemmelaget i alt utenom effektivitet foran målene. 2-0-2 hjemme i nordøst, tapene for gode Blackburn og Liverpool. Flere spillere på vei tilbake, men svekkes fortsatt av fravær.

Fulham med 0-6-1 på de syv siste, og det er fristende å skrive i kjent stil. Står ikke overraskende uten borteseier. Kun vunnet én gang hjemme, tok et noe heldig poeng etter 0-0 mot jumboen Derby forrige helg. Konchesky suspendert, i tillegg er en håndfull spillere som ville vært aktuelle fra start ute med skader.

Sunderland skal ta seg av dette her, og vi gir Roy Keanes elever tillit selv om oddsen i skrivende stund takler sammenligning dårlig.

Legger på til fem strake
Portsmouth tok sin fjerde strake seier sist, foruten Blackburn har ikke motstanden vært den beste. 2-2-0 hjemme, poengdelingene mot United og Liverpool. Kanu usikker, Mendes tilbake. Davies og Hughes soner.

West Ham slo Sunderland heller ufortjent sist, og klatret med det til en brukbar 10. plass. Sliter fortsatt med viktige spillere på skadelisten, i dag mangler Ljungberg, Parker, Zamora, Dyer, Faubert, Davenport og Collins.

Fine forutsetninger for vertenes femte strake seier med bortesvake og skadeskutte Hammers på besøk. Viste flott form også på denne tiden forrige sesong. Hjemmeoddsen ikke noe å juble for, men kan brukes.