VERDIFULL: Mathis Olimb ble kåret til Champions Hockey Leagues mest verdifulle spiller i vinter. Her under oppvarming før en av finalekampene mot Luleå.
VERDIFULL: Mathis Olimb ble kåret til Champions Hockey Leagues mest verdifulle spiller i vinter. Her under oppvarming før en av finalekampene mot Luleå. Foto: Robert Nyholm / Tt (NTB scanpix)

Poengkongen Olimb kan sikre ny triumf

Etter en mesterlig opphenting i den svenske hockeykvartfinalen, kan Mathis Olimb og Frölunda sikte mot nye triumfer i dagens semifinale.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsprogram:
Oddstips 1: Tromsø vinner slaget om Nord-Norge
Tippekupongen: Garderer storfavoritt på tippekupongen
V64 Åby: Stor jackpot på Åby
V4 Hagmyren: Åpen lunsj i Sverige
V5 Harstad: Dalen fikser V5-opptur

Nyhet!Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller:Så lett er det å spille

Dagens langoddsprogram er full av internasjonale godbiter. I tillegg er det spennende oppgjør i lavere divisjoner rundt om, og Mathis Olimb spiller også semifinale i svenske hockey league.

Det ble en skuffende lørdag for våre tips og dagen endte uten en triumf.

Dagens single 2
Frölunda - Växjö Lakers, H 2,10

Dagens single 2

Frölunda HC – Växjö Lakers H

Det var bare så vidt at Frölunda tok seg videre til denne semifinalen. For etter fire spilte kamper mot Lulea, lå dagens verter under 3-1 i kamper. Men de hentet seg mesterlig inn, vant de tre siste kampene og sikret semifinale i det svenske hockeysluttspillet.

Det er faktisk en sjeldent god prestasjon. Bare fire lag har klart å snu 3-1 til seier i det svenske hockeysluttspillet.

Midt i det hele står Mattis Olimb, som er Frölundas poengkonge. Han ble også kåret til mest verdifulle spiller i Champions Hockey League tidligere i år og det blir nå spekulert på om han er klar for et nytt steg.

Uansett: Før det venter denne kampen, den første av syv som avgjør hvem som skal til finale. Det er henholdsvis nummer to og tre i grunnspillet som møtes.

På hjemmebane har Frölunda en godkjent statistikk, med 19 seire på 27 kamper - 14 av disse i ordinær tid. 

Solide Växjö
Det er imidlertid ikke et dårlig lag som kommer på besøk denne søndagen. På bortebane har Växjö 13 seire, åtte av dem i ordinær tid. Fjorten kamper har endt med tap.

For å komme til kvartfinalen trengte de bare seks oppgjør mot Örebro. Selv om de åpnet med tap, vant de fire av de påfølgende fem kampene og det var en imponerende måte de slo ut grunnspillets sjette beste lag.

Svenske hockeyeksperter har holdt dagens gjester som favoritt totalt i denne semifinalen, men det er ingen tvil om at de er hjemme best - på egen is har de tyve seire på 28 kamper.

Frölunda vet de er avhengige av seier på hjemmebane for å sikre et godt utgangspunkt. Opphentingen i kvartfinalen var mesterlig og selvtilliten er på topp før dette viktige møtet.

Derfor tror vi Olimb & co. tar første stikk i denne semifinalen. Til 2,10 er det et meget interessant spill!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus