Porto hadde fortjent seieren i Sveits og kommer til å legge et voldsomt trykk på Basel i kveldens returkamp.
Porto hadde fortjent seieren i Sveits og kommer til å legge et voldsomt trykk på Basel i kveldens returkamp. Foto: Maxim Malinovsky (Afp)

Porto flere klasser bedre enn Basel

Vi gjør et unntak for Porto og spiller handikapspill i kveldens Champions League-kamp mot Basel.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel 2:
  3 i odds på VIF og Storhamar
V65 Momarken: Østre har bankeren
V5 Leangen: Lunsj med Tynset
V4 Östersund: Persson har luringen

Tirsdagens oddsprogram består blant annet av returkamper i åtte. delsfinalen i Champions League, Championship, og sluttspill og kvalifisering i Get-ligaen og SHL.

Dagens dobbel 1

Porto – Basel (0-1) H
Färjestad - Brynäs H

Porto - Basel (0-1) H
Basel ble rundspilt på hjemmebane i det første oppgjøret mot Porto, og det var nesten utrolig at laget klarte 1-1. Portugiserne var rett og slett best i alt, men Basel scoret på sin eneste avslutning i kampen.

Det var ikke bare fremover Basel slet med å få til noe. Midtbanen ble løpt sønder og sammen av raske, sterke og utholdende Porto-spillere, mens forsvaret ble avslørt på manglende fart. Laget hadde heller ingen synlig plan for hva man skulle gjøre med ballen de gangene spillerne fikk låne den.

1-1-kampen ble fulgt opp av et 2-4-tap for tittelutfordrer Young Boys helgen etter. Siden er det blitt seier over Vaduz og Thun, og tittelforsvarerne har for tiden en ledelse på sju poeng på Young Boys i den hjemlige ligaen.

Basel haltet seg for øvrig videre fra gruppespillet i Champions League, og hadde ikke Liverpool vært i svært dårlig form på høsten, ville nok sveitserne ha slitt med å ta seg videre til sluttspillet.

Den tsjekkiske midtstopperen Marek Suchy soner karantene for Basel, mens den offensive midtbanespilleren Matias Delgado er ute med sykdom.

Porto står med tre strake seiere og 6-0 i målforskjell i serien etter den første kampen mot Basel. Topper formtabellen i hjemlandet (9-0-1 på de siste ti kampene), men ligger fire poeng bak serieleder Benfica grunnet en litt treg start på sesongen.

Gikk ubeseiret gjennom pulje H i gruppespillet i Champions League (4-2-0).

Stjernespissen Jackson Martinez er eneste fravær for hjemmelaget.

Denne Basel-utgaven er ikke i nærheten av å holde samme nivå som den gylne årgangen for noen år tilbake, og kveld kommer spillerne til å få seg en fotballeksjon av Portugals for tiden beste lag. Vi har ikke for vane å anbefale handikapseiere, men gjør et unntak i denne kampen og spiller hjemmeseier med to mål eller mer til 2,10 i odds.

Objektet kan ikke spilles som singel, og vi kombinerer med et spill fra kvalifiseringen til sluttspillet i SHL.

Färjestad - Brynäs H 1,70
Dette er den tredje og siste kampen i kvalifiseringen til sluttspillet i SHL. Färjestad tapte den første kampen på hjemmebane (i overtid) og risikerte å miste sluttspillet i for første gang på 21 år.

Laget spilte imidlertid solid i gårsdagens bortekamp i Gävle og utliknet til 1-1 i kamper. Färjestad var ifølge kamprapportene klart best i første del av matchen, men spilte mer defensivt i tredje periode i et forsøk på å hale i land en 2-1-seier.

Det gikk bra helt til Brynäs tok ut målvakten og klarte tvinge frem 2-2 og sudden death. I overtidsspillet avgjorde Färjestad etter sju minutters spill..

I grunnspillet gjorde Färjestad det best med sin sjuendeplass, mens Brynäs endte tredje sist etter å ha kjempet i bunnen store deler av sesongen.

Brynäs var ligaens desidert svakeste bortelag og tok bare 13 poeng på 27 matcher på fremmed is.

Färjestad viste klasse og moral i gårsdagens vanskelige kamp i Gavlerinken og bør ha gode vinnersjanser i kveldens match mot meget bortesvake Brynäs.

Samlet odds for dobbelen: 3,57.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus