Ettertraktede William Carvalho har hatt et strålende mesterskap for Portugal. Her i duell med Oscar Hiljemark i gruppekampen mot Sverige.
Ettertraktede William Carvalho har hatt et strålende mesterskap for Portugal. Her i duell med Oscar Hiljemark i gruppekampen mot Sverige. Foto: Lee Smith (Reuters)

Portugal har et kjempelag på gang

Portugal har imponert stort i U21-EM. I kveld blir det gull.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens oddstips 1: 
Nedrykk to sesonger på rad?
V4 Visby:  En konge på Gotland

Tirsdagens oddsprogram består av kamper fra kvalifiseringen til Champions League og Europa League. Det er også fotball-VM for kvinner, finale i U21-EM, Copa America, Superettan og tennis fra Wimbledon på menyen.

Sverige U21 – Portugal U21 B 1,70
Ingen av disse to var regnet blant de heteste finalekandidatene før U21-EM i Tsjekkia startet for ca to uker siden.

Men Portugal har imponert stort i mesterskapet og er utvilsomt en verdig finalist. Nøkkelen til seier i gruppe B var triumfen over England i den første kampen. Deretter var man litt heldig som klarte uavgjort mot Italia. I den siste runden var både Sverige og Portugal fornøyd med uavgjort, og oppgjøret endte 1-1.

I semifinalen ble forhåndsfavoritt Tyskland knust 5-0, og det er utvilsomt et portugisisk lag stappfullt av selvtillit som entrer Stadion Eden i Praha i kveld.

Sverige tok en litt heldig seier over Italia i den første kampen, og gikk videre til semifinalen på innbyrdes oppgjør etter å ha tapt for England og spit uavgjort mot kveldens motstander i de to andre oppgjørene.

Mot Portugal kom svenskene under 0-1 åtte minutter før full tid, men et sent mål av Groningens Simon Tibbling reddet dagen. I semifinalen mot Danmark ble seieren til slutt på hele 4-1, men det er verdt å merke seg at de to siste scoringene kom sent i kampen.

Det er ingen tvil om at det er mye talent i begge disse lagene, men det er ikke til å komme unna at Portugal har fremstått som mesterskapets beste lag. Defensivt har portugiserne vært bunnsolide, med kun ett baklengsmål på fire kamper, og på midtbanen kan man skilte med toppspillere som Sportings Lisboas William Carvalho og Monacos Bernardo Silva

Vi anbefaler normalt ikke singelspill som har så lav odds som 1,70, men vi finner rett og slett ikke noen aktuelle kombinasjonsmuligheter. Det nærmeste vi kommer er irske Shamrock Rovers borte mot Progres Niederkorn fra Luxembourg, men Norsk Tipping har senket oddsen fra 2,10 til 1,78. Og da var plutselig ikke det spillet så aktuelt.

Klikk her for å spille på Portugal til 1,70 i odds.

Sverige - Portugal vises direkte på Viasat 4 klokken 20.45.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus