Silvio (til venstre) avbildet i duell med Nurio Fortuna under Benficas 1-0-seier over Braga i helgen.
Silvio (til venstre) avbildet i duell med Nurio Fortuna under Benficas 1-0-seier over Braga i helgen. Foto: Miguel Vidal (Reuters)

Portugisisk dobbel til 2,81 i odds

Det er Europa League for alle penga på oddsen i dag.

Kommersielt

Det  ble en flott onsdag for Sportspills oddstips, med treff på både dobbelen (Real-seier + Utrecht-seier) og singelspillet (PSG-seier).

I dag er det et begrenset utvalg på oddsprogrammet, og vi må støtte oss på kvartfinalene i Europa League.

Dagens dobbel
Alkmaar – Benfica B 1,65

Det begynner å dra seg til i Europa League, og nivået er blitt høyt. Med ett unntak: Alkmaar.

Laget ligger ikke høyere enn sjuendeplass i den nederlandske ligaen og har vært heldig med trekningen så langt i Europa League. Forrige runde holdt det å score ett mål på to kamper for å ekspedere den russiske katastrofeklubben Anzhi. Runden før det var Slovan Liberec motstander, og der gikk man videre med 2-1 sammenlagt.

Formen er ikke all verden. Søndag ble det 0-0 mot den nyopprykkede middelmådigheten Cambuur. Tre dager før tapte man 0-1 hjemme for Ajax i cupen. I serien skiller det hele 21 poeng opp til serieleder Ajax, et lag som nok er svakere enn dagens motstander.

Forsvarsspillerne Jan Wuytens og Dirk Marcellis er ute med henholdsvis karantene og skade.

Benfica har imponert stort denne sesongen og har overtatt Portos rolle som Portugals beste klubb. Slo Braga 1-0 borte i helgen og leder serien med sju poeng på Sporting Lisboa og 15 på Porto.

I forrige Europa League-runde banket man Tottenham hele 3-1 på bortebane i det første oppgjøret, mens PAOK ble slått 1-0 på bortebane runden før.

Enzo Perez soner karantene, mens keeper Artur Moraes og Ivan Cavaleiro er skadet.

Det er stor nivåforskjell på Portugals beste lag og nummer sju i Nederland. Vi tror Benfica gjør kort prosess allerede i det første oppgjøret.

Porto – Sevilla H 1,70
Porto har ikke fått det til i den hjemlige serien denne sesongen. Etter tapet for Nacional i helgen ligger man på en skuffende tredjeplass. Har gjort det langt bedre i Europa League og den portugisiske cupen. Slo ut sterke Napoli i forrige EL-runde, mens serieleder Benfica nylig ble slått 1-0 i den første cupsemifinalen.

Fraværsmessig ser det meget bra ut, men førstekeeper Helton er ute.

Sevilla fikk en reaksjon etter den flotte 2-1-seieren over Real Madrid og tapte 0-1 borte mot Celta Vigo i helgen. Ligger på femteplass, og det er seks poeng opp til Athletic Bilbao på den gjeve fjerdeplassen som gir muligheter for CL-spill. I forrige EL-runde ble Real Betis slått ut etter at man lå under 0-2 etter det første oppgjøret.

Den defensive midtbanespillren Stephane Mbia og midtbanespilleren Frederico Fazio er ute med karantene, mens kantspilleren Denis Cheryshev og midtbanespilleren Sebastian Cristoforo er skadet.

Porto er en ringrev i Europa-sammenheng og vant denne turneringen så sent som 2011. En ny triumf i år vil redde den svake sesongen i ligaen, og vi tror Porto kommer til å gå ut i hundre for å sikre et godt utgangspunkt før den tøffe returmatchen i Spania.

Alkmaar – Benfica 4,65 - 3,45 - 1,65
Porto – Sevilla 1,70 - 3,40 - 4,35
Samlet odds: 2,81
Klikk her for å levere dette spillet

Dagens avslag
Basel – Valencia 3,10 – 3,10 - 2,15

Ved første øyekast ser dette ut som knallodds på hjemmelaget. Men vi har en litt uggen følelse for denne kampen. For det første spilles den for tomme tribuner, for det andre er Basel plaget av tunge fravær. Sio og Suchy er suspendert, mens Streller, Safari og Ivanov er skadet. Med Streller og Suchy ute er sveitserne kraftig svekket offensivt.

Samtidig frister det ikke å spille på et Valencia-lag helt ute av form. Laget tapte 1-3 hjemme for Getafe i helgen og ligger helt nede på åttendeplass i La Liga – med negativ målforskjell. På de siste seks seriekampene er det blitt 1-2-3. Fuego (karantene), Diego Alves, Gaya, Ricardo Costa og Victor Ruiz er ute.

Vi fristers av 3,10 på H, mens Basels fraværssituasjon, de tomme tribunene og det faktum at Valencia har holdt normal standard i Europa League, gjør at vi står over denne kampen. Under 2,5 mål til 1,60 er det nærmeste vi kommer en anbefaling.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus