Wolfsburg er klart svekket til kveldens kamp i Europa League av at Kevin De Bruyne er skadet. Den belgiske landslagsspilleren har herjet i Bundesligaen etter det mislykkede oppholdet i Chelsea.
Wolfsburg er klart svekket til kveldens kamp i Europa League av at Kevin De Bruyne er skadet. Den belgiske landslagsspilleren har herjet i Bundesligaen etter det mislykkede oppholdet i Chelsea. Foto: Imago/contrast

Rakner det for Wolfsburg?

Wolfsburg har vært en meget positiv overraskelse i Bundesligaen og Europa League, men laget har plutselig havnet i trøbbel.

Kommersielt

Øvrig meny fra Sportspill torsdag:
Oddstips 2:
  Kan vinne historisk gull kveld
TV-fotball: Sjekk den herlige ukesoversikten
V64 Gävle: Mjølnerød jakter ny svensk suksess
V65 Bergen: Sterk som en bjørn
V5 Bjerke: Ny fest i dag

Torsdagens langoddsprogram består i hovedsak av kamper fra Europa League og første runde i den hjemlige cupen.

Napoli - Wolfsburg H 2,20


Wolfsburg hadde bare tapt én gang på de siste 26 kampene og var stinne av selvtillit etter flotte prestasjoner i Europa League før det første kvartfinalemøtet med Napoli. Tyskerne fikk imidlertid en skikkelig fotballeksjon av et nådeløst Napoli og tapte hele 1-4. Italienerne var livsfarlige på kontringer og kunne fort ha vunnet med klarere sifre.

Kampen om semifinalebilletten er i praksis avgjort, og for Wolfsburg er faktisk den vanskelige seriekampen borte mot Borussia Mönchengladbach langt viktigere enn kveldens returmatch.

Laget har hatt god kontroll på sølvmedaljen i Bundesligaen i vinter, men etter 1-1 mot Schalke i helgen ligger Bayer Leverkusen og Mönchengladbach sju poeng bak. Skulle Wolfsburg tape søndagens kamp, vil Mönchengladbach (og kanskje Leverkusen) bare være fire poeng bak når det gjenstår fire runder.

Til kveldens kamp stiller Wolfsburg uten sin beste spiller, Kevin De Bruyne, som har herjet i både Bundesligaen og Europa League denne sesongen. Midtbanekollega André Schürrle har også havnet på skadelisten, mens den faste kantspilleren Vieirinha sliter med sykdom.

Trener Raphael Benitez har fått mye kritikk for å ikke få nok ut av Napoli-mannskapet denne sesongen, men 4-1-seieren over Wolfsburg viste at klubben er en seriøs utfordrer til EL-pokalen. Spanjolen har vunnet turneringen både med Valencia og Chelsea tidligere og er en slu rev i Europa-sammenheng.

Napoli var inne en tung periode i den hjemlige serien og cupen før kjempekampen mot Wolfsburg, men fikk en ny opptur med 3-0 borte mot Cagliari søndag. Tok inn poeng både på Roma og Lazio i jakten på CL-plass og ligger nå bare fem poeng bak disse to.

Det faktum at Napoli går videre med tomålstap (og 0-3), gjør arbeidsforholdene for oss tippere litt tricky. Napoli kommer til å hvile en del spillere i dette oppgjøret, og vi kan fort få en sjansefattig kamp.

Italienerne har imidlertid virkelig storspilt i det siste og bør slå et fraværstynget Wolfsburg som kan ha tankene helt andre steder enn på kveldens kamp. 2,20 i odds på hjemmeseier er såpass høyt at vi lar oss lokke til å spille. 

Kampstart: 21.05.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus