Kenny Miller jubler for scoring sammen med Rangers-fansen i kvalifiseringskampen mot Hibernian på Ibrox.
Kenny Miller jubler for scoring sammen med Rangers-fansen i kvalifiseringskampen mot Hibernian på Ibrox. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

Rangers skal til Premier League

Storklubben har kurs mot øverste divisjon etter konkursen for tre år siden.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
French Open: 
Ny kjempeskrell?
Oddstips: Europa-eventyr for norsk 19-åring
V5 Bjerke:Ny suksess i Oslo?
V65 Øvrevoll:  77 er navnet
Dobbel V5 Klosterskogen:  Solberg må fikse cashen
V4 Axevalla:  Nye godbiter til lunsj

Torsdagens oddsprogram består av objekter fra French Open, Giro d'Italia og flere spennende opprykkskamper i diverse europeiske fotballigaer.


Glasgow Rangers - Motherwell H 1,85

Det har ikke vært så mye futt i den skotske klubbfotballen etter at duellene og rivaliseringen mellom Rangers og Celtic fikk en brå stopp med førstnevntes konkurs og degradering til tredje øverste nivå i 2012.

Neste sesong kan det imidlertid bli andre boller i Premier League. Rangers er bare to kamper fra å gjøre comeback på øverste nivå i Skottland.

Laget endte på tredjeplass i Championship og har slått ut Queens og Hibernian i kvalifiseringen på veien til møtet med Motherwell i opprykksfinalen.

Det har vært et tett kampprogram i kvalifiseringen, men laget har hatt fem dager å hvile på før kveldens kamp. Forsvareren Seb Faure og midtbanespilleren Gael Bigirimana er ute med skader, men manager Stuart McCall, som trente Motherwell frem til november i fjor, kan stille med samme tropp som sist.

Motherwell endte nest sist i Premier League, noe som først og fremst skyldes en forferdelig bortestatistikk. På 19 kamper ble det 3-1-15 og 15-42 i målforskjell, noe som var klart dårligst i ligaen.

Laget har ingen nye skadeforfall, og Keith Lasley og Scott McDonald er tilbake i troppen etter å ha stått over lørdagens 0-0-kamp mot Patrick Thistle.

Kveldens kamp er den første av to oppgjør, og det er livsviktig for Rangers å få et godt utgangspunkt før returkampen på bortebane søndag.

Motherwell-spillerne har vært fullstendig tannløse på bortebane denne sesongen, og det kan bli tøft å spille foran 50.000 elleville hjemmefans på Ibrox.

Hamburg – Karlsruhe H 1,85
Hamburg spiller nedrykkskvalik for andre år på rad etter å ha endt tredje sist i Bundesligaen. Laget leverte en god sluttspurt og klarte å unngå direkte nedrykk ved å vinne tre av de siste fem kampene. Siste runde ble det 2-0-seier over sterke Schalke, og alt annet enn tre poeng i det oppgjøret hadde betydd 2. Bundesliga neste sesong.

Bruno Labbadia har gjort en god jobb med laget etter at han tok over som trener i april. 49-åringen har en fortid som spiss i både Hamburg og Karlsruhe, og han er nå inne i sin andre periode som trener for Hamburg.

Hamburg sliter med en del skader om dagen, og til kveldens kamp mangler Marcell Jansen, Valon Behrami og Petr Jiracek. I tillegg betegnes Pierre-Michel Lasoggaog Ivica Olic som usikre.

Karlsruhe er på vei oppover i seriesystemet etter å ha vært en tur innom det tredje høyeste nivået for et par år siden.

Denne sesongen endte klubben som nummer tre i 2. Bundesliga, en plass som ble sikret gjennom seier i de to siste kampene.

Trener Markus Kauczinski har i likhet med Labbadia en del skadebekymringer, og det ser ut til at midtbanespilleren Daniel Gordon , midtstopperen Martin Stoll og den offensive spilleren Hiroki Yamada mangler i kveld.

Hamburg har vist fremgang den siste ukene, og laget trenger et godt utgangspunkt før returkampen om fire dager. Vi spiller H også i dette oppgjøret. 

Samlet odds for dobbelen: 3,42.

Kampstart i Tyskland: 20.30. I Skottland: 20.45.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus