Foto: Afp

Real Madrids umulige oppgave

Spanjolene må vinne 3-0 eller mer mot Dortmund for å nå Champions League-finalen.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag
V4 Gävle: Vi er på nytt svenskeraid

Lunsjtrav Bjerke: Følger opp?

langoddsen finner vi returoppgjøret mellom Real Madrid og Borussia Dortmund i Champions League, og hengekampen i Championship mellom Millwall og Crystal Palace. Resten av objektene er hentet fra russisk, østerriksk, fransk, skotsk og engelsk fotball et stykke nedover i divisjonene. Noe ishockey og håndball finner vi også, og det kommer sikkert odds på et par objekter fra norsk 3. divisjon utover dagen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Real Madrid - Borussia Dortmund, korrekt resultat 3-1 odds 10,00

Champions League, semifinale, returkamp etter 4-1 til Borussia Dortmund i første kamp.

Vi kommer nærmere inn på denne kampen i dagens spill, men vi skal ha med oss et skikkelig langskudd herfra også. Vi forventer et svært offensivt hjemmelag som går ut i hundre, de har ikke noe annet valg. På hjemmebane skal de klare å slå Dortmund, de klarte det ikke i gruppespillet, da ble det 2-2, men nå har Dortmund 4-1 å gå på og det handler ikke om poeng. For tyskerne vil det være viktig å score et bortemål, og det skal de kunne klare dersom de kommer opp på samme nivå som sist. Dette blir spennende og vi forventer dramatikk, og hva er mer dramatisk enn om kampen står og bikker på 3-1 i sluttminuttene og Real Madrid akkurat ikke klarer å sette det fjerde målet som ville gitt ekstraomganger. Oddsen er 10,00 på at kampen ender 3-1, og vi går for et dristig resultatspill som langskudd i dag.

Dagens avslag
44. Eastleigh FC - Dover Athletic H 2,00

Conference South, play-off, første kamp. Vi er nede på sjette nivå i England, der Eastleigh knep en 4. plass og møter 3. plasserte Dover Athletic over to kamper. Eastleigh hadde 16-3-2 på eget gress i ligaen, men akkurat Dover tapte de 1-3 for hjemme, og 0-2 for borte. De er ni år siden de slo Dover på dagens bane, dette er tydeligvis et lag de tradisjonelt sliter med. Dover har vunnet 3-1, 3-2, 2-0, 2-1 og 2-1 på sine fem siste besøk her. Dover var ellers det suverent beste bortelaget i ligaen med sine 13-5-3 på reise. Dette er ikke en liga vi kjenner spesielt godt, men utfra historikk og tabellesing er 2,00 på hjemmeseier her ikke noe å trakte etter, og skal vi melde et avslag i dag så blir det dette.

Dagens spill
Vi må kaste oss ut i Champions League igjen, selv om 4-1-utgangspunktet til Dortmund åpner for en rekke mulige scenarioer på Santiago Bernabeu i kveld.

Norsk Tipping

22. Real Madrid - Borussia Dortmund
Champions League, semifinale, returkamp etter 4-1 til Borussia Dortmund i første kamp.

Spanjolene ble tidvis overkjørt av et offensivt tysk maskineri i den første kampen, anført av en Robert Lewandowski som virkelig hadde dagen og fant rom i Real Madrids defensiv få spisser har funnet før ham. Dermed må Real Madrid fremover fra første stund i dag, de må prøve det kunststykket å bøtte inn mål samtidig som de for en hver pris ikke slipper inn noen på kontringer imot. Real Madrid er vant til å møte spanske lag som ligger lavt på Santiago Bernabeu, men det er ikke sikkert dagens motstander agerer slik, Dortmund har en offensiv stil og de kan godt finne på å angripe her også, sin store ledelse til tross.

Manager Mourinho får Arbeloa (f) tilbake fra suspensjon, men forsvarsspilleren har slitt med en skade den siste tiden. Marcelo (f) er også ute. Viktige Ronaldo (a) har trent alternativt denne uken grunnet en liten lårskade, og han sto over derbyet mot Atletico på søndag, men nå meldes han klar. Ellers skal Di Maria (m) være klar fra start etter litt permisjon grunnet familieforøkelse, og det er mulig at Higuain (a) starter på bekostning av Benzema.

Borussia Dortmund var fantastiske i den første semifinalen, og de spilte 2-2 på dagens bane i gruppespillet. Dagens oppgave kan se enkel ut, de skal bare unngå å tape med mer enn to mål. For et lag som ennå ikke har tapt i denne turneringen, skal det la seg gjøre, men tyskerne er proffe og vet at dette likevel ikke er noen enkel kamp. Scorer Real Madrid tidlig, kan usikkerheten spre seg. Det beste er score et bortemål, da må Real score fire for å få ekstraomganger. Formen er på topp, 2-1 borte mot Düsseldorf i helgen var Dortmunds sjette strake seier i Bundesliga.

Trener Klopp stilte et alternativt lag i Bundesliga i helgen, men her forventes han å stille det samme laget som vant 4-1 i det første oppgjøret. Piszczek (f) har slitt litt med en skade etter det første oppgjøret, men ser ut til å bli klar.

Vår teori blir at Borussia Dortmund ikke legger laget i forsvar, men spiller det spillet de behersker best, det offensive. Det skal kunne gi en åpen og underholdende kamp, der Real Madrid ganske sikkert går ut i hundre. Det kan bli mange mål, og Norsk tipping tilbyr 1,93 på minst fire scoringer i kampen. Vi har også god tro på at Real Madrid scorer først og leder til pause. 1,85 på at de leder halvveis er mer spennende enn 1,52 på at de vinner til slutt, da tyskerne kan få store rom å boltre seg på mot slutten. Vi bruker 1,85 på H halvveis, objektet må kombineres.

8. FC Blau Weiss Linz - KSV 1919
Østerrike, Erste Liga. BW Linz viser svak form med 0-1-4 på de fem siste. De slipper inn en bråte med mål og de to siste hjemmekampene er tapt 0-3 for topplaget Grödig og 2-3 for First Vienna, et av de svakere bortelagene. Det er seks runder igjen og 11 poeng opp til sikker plass, og 3-10-17 totalt peker i klar retning av nedrykk.

Hjemmelaget sier ingenting om skader i sin forhåndsomtale, bare at denne kampen blir vanskelig.

Kapfenberg SV er ligaens store formlag med 9-2-0 på de elleve spilte etter vinterpausen. En svakere høst gjør at opprykk blir vanskelig, men det ser ikke ut til å rokke ved den gode formen. 7-1-7 borte totalt etter at samtlige fem bortekamper i vårsesongen er vunnet. Fredag spiller de derby hjemme mot Hartberg, det andre bunnlaget.

Midtstopper Gollner var tilbake etter hjernerystelse sist. Elsneg (a), Pürcher, Grgic, Pitter og Kuljic var ute forrige runde, og vi vet ikke hvem av dem som eventuelt er tilbake her.

Kapfenberg vant 3-0 på dagens bane sist de var her, og siden har de hevet seg adskillige hakk, og selv om dette ikke er en liga vi har for vane å spille, frister det med 1,80 på borteseier nå. Vi får en dobbel til 3,33 og setter 100 kroner. Spillefrist klokken 18.25.

8. FC Blau Weiss Linz - KSV 1919 3,20 2,95 1,80
22. Real Madrid - Borussia Dortmund (pause) 1,85 2,52 4,70

Total odds 3,33

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus