Ringelien vurderer V5-løpene i Drammen

Drammen travbane arrangerer dobbel V5 i kveld. Her finner du tipsene til banens sportsansvarlig André Ringelien.

Kommersielt

Her finner du Nettavisens tips til V5A

Her finner du Nettavisens tips til V5B

André Ringelien's vurderinger av løpene:

V5-1A:
7 Pearly White viste skikkelig starthurtighet da hun ok teten fra spor 12 med voltestart sist mandag. Fra spor 7 og med Vidar Hop i sulkyen bør det kunne bli tetkjenning direkte og denne gangen tror jeg ikke at Vidar Hop slipper noen hester forbi seg innledningsvis. Ekvipasjen ble overrumplet av Happy Boszorg sist, men de møter ingen konkurrenter av det kaliberet denne gang. 7 Pearly White har en meget god sjanse til å lede V5-1A fra start til mål og blir min banker innenfor V5A spillet!

V5-2A:
2 Jade’s Pride var forbedret i debuten for Oddmund Wallevik og får tipset fra sin fine utgangsposisjon. 1 Knox Bee har gått to solide løp i år og kan fort ta sin første seier på lang tid. 5 Invitation Perfect nærmer seg årets første seier. 6 åringen vant 4 løp i fjor og bør regnes tidlig.

V5-3A:
Et meget åpent løp uten de klare forhåndsfavorittene. 7 Uno Medo går sjelden et dårlig løp og blir min favoritt. 5 Man Power L.G. sjokkvant i V65 11. april, men har ikke vært like god etter det. Distansen er til 6 åringen fordel og med klaff kan ekvipasjen gå til topps. 9 Only For Girls var god nest sist, men skuffet gangen etter. Dersom formen er på plass kjemper nok Forkerud traveren helt i toppen. Ellers anbefaler jeg helgardering i dette løpet.

V5-4A/1B:
5 O’Killer vinner om han finner tilbake formen fra april/mai. Mot overkommelig motstand bør det dreie seg om en solid sjanse. 3 Twin Jet leter litt etter formen, men tåler å gjøre litt selv og er en av 3 jeg ser med vinnersjanse. 10 Sceptre Boko har ikke fått klaff på svært lenge, men formen er fin og kuskebyttet kan slå positivt ut. Tror en av disse vinner V5-4A/1B.

V5-5A/2B:
11 Mediaas Pål har imponert den siste tiden og får tipset, selv fra sitt vanskelige spor. 10 Bakke Raven har heller ikke vært heldig i sportrekkingen og må ha klaff underveis. 2 Horgen Sisu rapporteres å være tilbake i form og da skal han passes i dette løpet. Spennende blir det også med kuskebyttet på Mjølnerød traveren. 3 Hellestvedt Rappa vinner ikke ofte, men holder fin form og står riktig til.

V5-3B:
3 Skjegge Vilje og formkusk Kai Johansen blir favoritter i dette tynne hoppeløpet. 2 Mijomi tok en fortjent seier sist. Kan gjenta med klaff. 4 Skrålla er en av de bedre i feltet og kan ta en ny seier. 5 Sinsen Lykke innledet karrieren på best mulig måte, men har plundret med å finne tilbake til de taktene. Tilbake i slag kan ekvipasjen gå til topps.

V5-4B:
3 Lins News, 4 Manstrong og 6 Gold Chocolate er kapasitetshestene i feltet. Alle tre kommer tilbake etter pause og holder usikker form, men bør krysses på mistanke. 1 Never Forget står spennende til og kan lede lenge. 2 Matchbar har gått bra i monté i det siste og kan ha fått en ny vår. 9 Hydrargyrum fungerte ikke som best sist, men rapporteres å trene forbedret.

V5-5B:
Med flere startraske hester i gode spor så borger det for et skikkelig startrush. 7 Vinje Sterk, 6 Lauvås Rasken, 3 Vetla Fyka og 1 Sjøli Prinsen kan alle åpne raskt og den som får tet kan lede lenge. Best form holder kanskje 3 Vetla Fyka som imponerte ved seieren sist mandag. 8 Moen Best har fine avslutninger å by på og kan passere mange til slutt om det blir overpace underveis. 2 Ulsrud Nino leter etter formen og galoppfaren er tilstede herfra. Feilfritt og med klaff kan årets første seier komme i det 23 forsøket.