Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Rollene er snudd om

Det skilte to divisjoner mellom lagene i fjor. Nå gjør Frej det bedre enn Brommapojkarna.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Oddstips:  Danmark skal til semifinalen
Dagens dobbel 2:  Tysklands utrolige OL-statistikk
V5 Bjerke:   Tina fikser lunsjen
V65 Momarken:  Full fyr i bonghaugen
V64 Jägerso:  Banker i toppform

Tirsdagens oddsprogram består blant annet av kamper fra U21-EM,  og norsk og svensk klubbfotball.

Vi starter dagen med en svensk dobbel.


Frej – Brommapojkarna H 1,90

Mye har skjedd siden disse to rivalene fra utkanten av Stockholm møttes i cupen i august i fjor. Til tross for en svak sesong i Allsvenskan knuste Brommapojkarna Frej hele 5-1. Da skilte det to divisjoner mellom lagene, og nivåforskjellen var stor.

Sesongen endte med opprykk til Superettan for Frej, mens Brommapojkarna kom sist i Allsvenskan med 12 poeng. Førstnevnte har vunnet to viktige kamper på rad og har fått et pusterom fra nedrykkskampen. Skulle det bli seier også i kveld, vil laget klatre helt opp på åttendeplass.

Brommapojkarna mistet de fleste nøkkelspillerne før 2014-sesongen og var en vandrende katastrofe i Allsvenskan. Før årets sesong er økonomien strammet kraftig inn, og det har også vært en ny runde med voldsom spillerflukt. Både etablerte spillere og spennende talenter har forlatt klubben.

På 13 kamper har Brommapojkarna bare klart å skrape sammen seks poeng, noe som ikke holder til annet enn sisteplass.

Laget har hentet inn Gefle-angriperen Emil Bellander på lån siden forrige serierunde. Midtbanespilleren Gustav Magnusson soner karantene i kveld.

Frej har 3-2-1 og pussige 3-1 i målforskjell på seks hjemmekamper, mens Brommapojkarna har tapt samtlige bortekamper. Vi tror på en knapp hjemmeseier til formsterke Frej.

IFK Malmö - Torns 2,00
IFK Malmö, som ikke må forveksles med topplaget Malmö FF, ligger på 11. plass i 2. divisjon Södra Götaland etter 13 runder. IFK fikk en tung start på sesongen, men har bare tapt én av de siste seks kampene. Det er blitt uavgjort mot sterke lag som Karlskrona og Rosengård i denne perioden.

Laget har en forsvarsspiller ute med karantene, men to spillere er tilbake etter å ha stått over sist.

Torns ligger på samme poengsum som Malmö, men er foran på målforskjell. 14 poeng betyr at det skiller to poeng ned til Hässelholm på nedrykkskvalik for begge lagene.

Malmö har bitt bra fra seg på hjemmebane (3-2-1 og 12-6 i målforskjell), mens Torns bare har tatt fem poeng på sju bortekamper.

Ifølge rapportene har Malmö hevet spillet de siste ukene, og laget fortjener en ny trepoenger. Den tror vi kommer mot en bortesvak motstander i kveld. 

Samlet odds for dobbelen: 3,8.

Kampstart i Täby: 18.45. I Malmö: 19.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus