*Nettavisen* Sportspill.

Roma jakter Juventus

Roma-profilen Daniele De Rossi jubler etter seieren borte mot Udinese tirsdag. Foto: Giuseppe Cacace (Afp)

Roma kan være ny serieleder i Italia dersom de gjør jobben hjemme mot byrival Lazio søndag ettermiddag.

11.01.15 11:23

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Oddstips 2:
Frisk melder seg på gullkampen
Dagens dobbel 1: Takknemlig oppgave for Monaco
Dagens dobbel 2: Gode nyheter for United
Tippetips:
Toppkamper på kupongen
V64 Kalmar:
Dobbel jackpot med 1,6 mill ekstra
V65 Sørlandet: Fin meny i sør
V4 Täby:
Norsk ryttere i hetluften

Vi har en aldeles herlig vintersport-søndag foran oss. I Tour de Ski skal det hele avgjøres med siste etappe i ettermiddag, men dessverre er det helt kjemisk fritt for gode spillobjekter i dag.

I Oberhof skal både jentene og gutta gå fellesstart, men slik vindforholdene har vært i Oberhof denne uka, ligner det bingo å foreslå spill der. Også i Kulm der det er verdenscup i skiskyting, har vindforholdene vært mer enn krevende hittil og da blir det også her bingopreget å foreslå spill.

HTML EMBED


Roma - Lazio H 1,98
Det betyr at vi retter alt fokus mot fotballen denne søndagen og det er fantastisk interessante oppgjør både i England (Manchester United mot Southampton), i Italia (Roma - Lazio og Napoli - Juventus) og ikke minst storoppgjøret mellom Barcelona og Atletico Madrid i Spania til kvelden. Her skal vi konsentrere oss om Roma - Lazio.

Roma har kun to serietap foreløpig, borte mot Juventus (5/10 - tap 2-3 i en feiende flott fotballkamp) og borte mot Napoli (1/11 - tap 0-2). Det siste tapet kom i perioden der Roma hadde fullt fokus på avansement fra gruppespillet i Champions League, så det kan forklares. Etterpå det har Roma spilt seks seriekamper med fasiten 4-2-0. Begge de to siste hjemmekampene har endt uavgjort (2-2 mot Sassuolo- helgen før den avgjørende hjemmekampen mot Manchester City) og 0-0 hjemme mot Milan noen dager før jul. I første kamp etter juleferien tok Roma en sterk 1-0 seier borte mot hjemmesterke Udinese.

Byrival Lazio er oppe på 3. plass etter sin overbevisende 3-0 seier hjemme mot Samporia sist mandag. 3-2-0 på de fem siste for Lazio, som er en klar kandidat til 3. plassen denne sesongen og Champions League-kvalik. Totalt står Lazio med 9-3-5 denne sesongen og laget har ni poeng opp til Roma.

Roma må unnvære både Gervinho og Seydou Keita i ettermiddag, da begge er opptatt med Afrikamesterskapet). Førstnevnte har ikke levert som forrige sesong og står med fattige to scoringer for Roma i seriespillet denne sesongen. For øvrig er det ingen nye fravær for Roma i forhold til tirsdagskampen mot Udinese (verken Gervinho eller Keita var med der heller).

Lazio på sin side må unnvære den viktige midtbanespilleren Senad Lulic som ble skadet i mandagens kamp mot Sampdoria, det samme gjelder for midtbanekollega Felipe Anderson (som scoret ett av målene for Lazio mandag, og har startet de fire siste seriekampene for Lazio). I tillegg har laget fire andre spillere ute med skade, men disse har vært ute en periode.

Roma vant det ene byderbyet sist sesong på Stadio Olimpico, mens det andre endte uavgjort.

1,98 på at Roma vinner denne kampene og overtar serieledelsen (ett poeng bak Juventus før dagens serierunde) inntil kveldskampen mellom Napoli og Juventus er ferdigspilt, er spillbart i våre øyne og et klart valg blant ettermiddagskampene i Italia søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.