Cristiano Ronaldo imponerte ingen mot Tyskland. I kveld setter hele Portugal sin lit til sin ubestridte ener.
Cristiano Ronaldo imponerte ingen mot Tyskland. I kveld setter hele Portugal sin lit til sin ubestridte ener. Foto: Fabrice Coffrini (Afp)

Ronaldo må prestere i kveld

I så fall kan det bli en het aften for amerikanernes forsvarsrekke.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagstips:
VM-tips 1: Ronaldo må prestere i kveld
VM-tips 2: Russerne demmer opp for Belgia
Tippekupongen: Favorittene sjangler
Oddstips: Siste 1. divisjonsrunde før ferien
V65 Leangen:Søndag er det dags
V75 Kalmar (merk spillstopp kl 14.30):Kalmar byr opp til dans
V65 Sørlandet:Rex'en er tilbake

Det er naturligvis VM som er høydepunktet også på dagens langoddsprogram, men det finnes godbiter fra for eksempel 1. divisjon også.

Belgia - Russland starter VM-dagen kl. 18.00, før Sør-Korea - Algeria (kl 21.00) blir aperitiffen før kveldens hovedmeny USA - Portugal går i gang rett over midnatt. I tillegg spilles siste runde i førstedivisjon før sommerpausen.

Dagens VM-tips

USA - Portugal B


USA overbeviste stort i kampen mot Ghana, og tok en fortjent seier etter et sent mål av midtstopper John Brooks. Den scoringen kan vise seg å være gull verdt i kampen om videre avansement.

I kampen mot Ghana viste amerikanerne prov på fin, direkte angrepsfotball og spesielt Clint Dempsey viste meget friske takter. I tillegg stabiliserte midtbanetrioen Alejandro Bedoya, Jermain Jones og Michael Bradley midtbanen på mesterlig vis for amerikanerne. Et skår i gleden var likevel at tankspiss og målgarantist, (i hvertfall på landslaget), Jozy Altidore måtte ut med en strekkskade og er mest sannsynlig utilgjengelig resten av mesterskapet.

Chris Wondolowski eller Aron Jóhannsson kommer til å ta hans plass på topp. Ellers er det sannsynlig at Jürgen Klinsmann starter med samme lagoppstilling.

Portugal fikk en grusom start på mesterskapet, og ikke bare var Paulo Bentos utvalgte direkte svake både i angrepsspillet og i forsvar –Hugo Almeida og Fabio Coentrão måtte begge ut med skader. Begge utilgjenglige foran kveldes kamp.

I tillegg må forsvarskjempen Pepe sone en kamps karantene for sin idiotiske utvisning mot Tyskland. Det er ventet at Ricardo Costa tar plass i midtforsvaret sammen med Bruno Alves.

Spørsmåltegnene rundt Cristiano Ronaldos fysiske helse er også mange, og selv om ingen i støtteapparatet rundt laget vil innrømme det, virker det som om portugiseren er et stykke unna matchform. I tillegg viste lagets andre store stjernespiller Nani, at også han sliter med skrantende form og dårlig selvtillit etter en begredelig sesong i Manchester United.

Begge må overbevise i kveld om Portugal skal ha noe mulighet videre i mesterskapet.

Selv om amerikanerne i det siste har vist mye entusiasme og selvtillit i spillet sitt, er det farlig å avskrive et portugisisk lag med kniven på strupen. Laget virker å prestere bra når det ser som verst ut, og har de siste mesterskapene vist at de er vanskelige å bli kvitt.

Magefølelsen sier at Portugal slår tilbake i aften, selv om oddsen på 1.70 i utgangspunktet ligger noen knepp for lavt.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus