Cristiano Ronaldo har slitt tungt denne sesongen, men lørdag stod han for tre mål i 5-2 seieren hjemme mot Real Sociedad i La Liga.
Cristiano Ronaldo har slitt tungt denne sesongen, men lørdag stod han for tre mål i 5-2 seieren hjemme mot Real Sociedad i La Liga. Foto: Rex/shutterstock (Shutterstock)

Ronaldo må vise vei for Real Madrid

Tittelforsvarer Real Madrid har ikke vært seg selv denne sesongen. I kveld venter første kamp hjemme mot Paris Saint-Germain.

Kommersielt

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1 CL: Ronaldo må vise vei for Real Madrid
Oddstips 2 CL:
Liverpool må gjøre jobben i Portugal
Tippetips:
Knalltøft for FCK og Solbakken
OL kombinert
: Tyskerne er alltid best når det gjelder
OL skiskyting: Hvem skal stoppe Dahlmeier?
OL skiskyting: Marte er Norges fremste medaljehåp
V76 Bjerke: Seiersmaskinen lar seg ikke stoppe
OL Pyeongchang:
Her er programmet for vinter-OL

Onsdagens langoddsprogram er som vanlig spekket med OL-objekter, men på fotballfronten er det naturligvis kveldens to Champions League-åttedelsfinaler som er høydepunktet. Og gigantoppgjøret i Madrid mellom Real Madrid og Paris Saint-Germain som den store godbiten.

Real Madrid - Paris Saint-Germain H 2,25 (spillestopp kl 20.40)

Real Madrid har altså vunnet Champions League tre av de fire siste sesongene, men denne sesongen har det kladdet voldsomt for laget, spesielt i hjemlig liga. Er mer eller mindre distansert av Barcelona og ligger oppsiktsvekkende 17 poeng bak når to tredjedeler av sesongen er ferdigspilt. Men var sammen med Tottenham klin overlegen i gruppe H. Det har vært bedring for Real Madrid i det siste og Cristiano Ronaldo har scoret fem mål på de tre siste seriekampene. Gode Daniel Carvajal soner karantene her, ellers har ikke Zinedine Zidane noen fravær av betydning.

Paris Saint-Germain har som ventet ingen konkurranse i Ligue 1 og har tolv poengs ledelse etter 25 serierunder. Hjemme i Paris er det blitt tolv seire av tolv mulige, men borte er det blitt to tap. Cruiset gjennom gruppespillet og hadde fem strake seire, før det ble bortetap 1-3 mot Bayern München i den helt betydningsløse avslutningsrunden i gruppe B. Thiago Motta er fortsatt ute med skade for PSG, ellers er det fullt artilleri for PSG.

Lagene møttes sist i gruppespillet i sesongen 2015/16. Da vant Real hjemmemøtet med 1-0, mens det endte 0-0 i Paris.

Det er kjipt at en av disse storhetene må ut allerede i åttedelsfinalen. Uansett er det fordel Real Madrid i det første oppgjøret. 2,25 på hjemmeseier er jo egentlig kanonodds på Real Madrid på hjemmebane, men under de rådende forhold neppe mer enn det burde være. Vi setter uansett pengene på hjemmelaget.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør