I FORM: Alexander Søderlund (til høyre) jubler etter scoring mot KR Reykjavik på torsdag. I bakgrunnen er Pål André Helland.
I FORM: Alexander Søderlund (til høyre) jubler etter scoring mot KR Reykjavik på torsdag. I bakgrunnen er Pål André Helland. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Rosenborg har undervurdert før

Sandefjord ligger desidert sist på tabellen, men nettopp mot bunnlagene har Rosenborg slitt i år.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsprogram:
Oddstips 1: Det brenner for Hønefoss
Oddstips 2: Odd må tilbake på vinnersporet
Langskudd: Dette er Rosenborgs svakhet
Tippekupongen: Skandinavisk fest på tippekupongen

V4 Jägersro Gallopp: Store kroner til lunsj

På søndagens langoddsprogram er det tettpakket med kamper fra hele Europa - inkludert Tippeligaen.

Det var ingen treff på gårsdagens to oddstips.

Er du sugen på å vinne en VIP-tur til seriestart 16/17 i Premier League? På Nettavisens nye Premier League-fantasy kan du gjøre nettopp det!

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 19.55.
Sandefjord - Rosenborg, H 7,75.

Sandefjords formkurve i Tippeligaen har hatt et lite oppsving, men kom tilbake på jorden med 2-0-tap for Vålerenga sist. Før det hadde de imidlertid tre poengdelinger på rad.

Dessverre har de slitt med å vinne kamper og hatt kraftig med marginer mot seg i det siste. De vil nok føle seg urettferdig behandlet, men ni poeng er uansett fasiten etter 16 runder.

De forrige kampene har vist at Bohinen har begynt å prioritere mer defensivt og de har blitt mindre gavmilde den siste perioden. Om det endelig løsner foran må gjenstår å se, men sammenlignet med Tromsø og Mjøndalen, bør de ha mer å stille opp med enn de har vist så langt.

Jakob Busk, Kevin Larsen, Alexander Gabrielsen og Yaw Ihle Amankwah er skadet og alle disse kan spille på førstelaget. I tillegg har Roger Risholt forlatt klubben til fordel for Fredrikstad.

Undervurderte B/G og Mjøndalen
Rosenborg har brukt hvileperioden på å leke seg videre i Europa League-kvalifiseringen. Med 3-0 over KR Reykjavik har de satt opp et stevnemøte med Debrecen.

Hjemme er de suverene og det skal bli vanskelig for Sandefjord å overliste ligaens beste lag. Men Rosenborg har tapt kamper mot antatt mye svakere motstand - som Mjøndalen og Bodø/Glimt.

Det er godt mulig de undervurderer dagens motstander også. Forskjellen fra de ovennevnte kampene er imidlertid at dagens går på kunstgress, som Rosenborg mestrer.

Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen er stadig ute, men det gjør lite - det har de vært hele sesongen. Rosenborg er godt dekket i alle ledd. Det gjør også at de kan rotere. Trønderne har imidlertid hatt mindre hvile enn vestfoldingene den siste perioden, og litt slitasje kan begynne å forekomme.

Vi er veldig klar over at Rosenborg fortjener favorittstempelet, men 1,32 er noe for lavt. I Tippeligaen kan alle slå alle, selv Sandefjord - som har hatt fru Fortuna på motstatt banehalvdel den siste måneden.

7,75 er for lekker odds til ikke å teste!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus