Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg henger seg på Godset

Et skaderammet Vålerenga bør være overkommelig for Rosenborg lørdag.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Bryne snuser på opprykk

Tippetips: Dortmund er ikke sjanseløse

V75 Solvalla: Valla skal kuppes

Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Lørdagens langoddsprogram har sitt meget naturlige høydepunkt i Champions League-finalen mellom Borussia Dortmund og Bayern München som spilles i London. Ved siden av denne er det to tippeligakamper på dagens program og ellers en rekke norske kamper i 2 og 3. divisjon. Utover dette preges listen av at fotball-Europas største ligaer er avsluttet og listen er preget av kamper i lavere divisjoner.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Borussia Dortmund - Bayern München H 4,20

Det er altså finale og vi er nødt til å tilmåle Borussia Dortmund bedre sjanser enn det oddssettingen indikerer. Finaler lever som kjent sitt eget liv og det er Bayern München som har alt å tape og Dortmund som har alt å vinne. 4,20 på at Dortmund vinner den meget prestisjefylte finalen er så høyt at det må bli dagens langskudd for oss.

Dagens avslag
Molde - Hønefoss

Regjerende seriemester Molde har altså vunnet kun en av de elleve første seriekampene og likevel betales hjemmeseier med ufattelig lave 1,42 i ettermiddag. Nesten uansett hvordan man resonnerer er det håpløs odds. Hønefoss startet med å tape sesongens to første bortekamper, men er nå ubeseiret på sine fire siste bortekamper. Nå er det uansett vanskelig å se for seg at Molde taper i ettermiddag, men 1,42 i odds er lørdagens sikreste vrakodds.

Norsk Tipping

Dagens spill
Vålerenga - Rosenborg

Det skulle vært en toppkamp dette, men som vanlig så har Vålerenga vist seg betydelig svakere enn det ekspertene trodde på forhånd. 4-1-6 er de meget skuffende tallene for Oslos stolthet etter de elleve første seriekampene og det gjør at Vålerenga er på 11. plass med sine 13 poeng like før Tippeligaen tar en rekordtidlig sommerferie. Hjemme på Ullevål står laget med 3-0-2. Har flere sentrale spillere ute med skade: Bojan Zajic, Fegor Ogude, Joachim Thomassen, André Muri og Mohammed Fellah er alle uaktuelle i kveldens storkamp.

Rosenborg stod med tre strake trepoengere før det ble skuffende 0-0 hjemme mot et Molde-lag som spilte mesteparten av kampen med ti spillere. Er ubeseiret på de siste fem (3-2-0) og ligger på andreplass med 21 poeng. Sterke 3-1-1 på bortebane. All den tid Strømsgodset tok tre heldige poeng i hjemmemøtet med Aalesund fredag kveld og kom opp i 29 poeng, er det kun seier som gjelder for Rosenborg i kveld. Har ingen skadefravær, men det er usikkert om Tobias Mikkelsen (sykdom) blir klar.

Undertegnede har sett lagene en rekke ganger denne sesongen og er ikke i tvil om at Rosenborg er det beste laget. Nå er det slett ikke alltid det beste laget vinner i fotball, men med tanke på de svært sentrale fraværene til Vålerenga må dette være klar fordel Rosenborg.

2,00 på at Rosenborg tar denne er bra odds under de gjeldende forutsetninger og kampen kan naturligvis spilles som singel.

Vi setter 100 kroner på at Rosenborg henger seg på i toppen og tar tre poeng i kveld.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 17.55):
Kamp 77 Vålerenga - Rosenborg 3,25 3,30 2,00
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus