Foto: Reuters/Scanpix

Ryddesjau etter Solbakken

Først nå har FC Köln begynt å vinne igjen.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
Lunsjtrav Leangen: Full tillit til 62-åring
V4 Färjestad: Bjørn Goop dominerer

Etter en begivenhetsrik helg finner vi 23 objekter på langoddsen i dag, der norsk fotball dominerer. Først ut er Oddsen-Ligaen fra klokken 16.00, før Brann og Hønefoss spiller om poeng i Tippeligaen. De to første objektene fra Oddsen-Ligaen åpnes ikke for spill grunnet en datafeil. Ellers finner vi objekter fra blant annet Superettan, 2. Bundesliga, Serie B og Ligue 2.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
104. Brann - Hønefoss BK - (pause) U 2,25

Hvis det står uavgjort til pause i Bergen i kveld, vil det være sjette gang på rad Hønefoss har uavgjort til pause. Både mot Tromsø, Aalesund, Viking, Vålerenga og Sogndal hadde Hønefoss det ene poenget i lomma halvveis. Litt tilfeldig selvsagt, men når Hønefoss har tapt, er det ofte fordi de slipper inn i 2. omgang. Brann er store favoritter denne gangen, men vi kan ikke skjønne annet enn at også denne kampen fort kan stå uavgjort til pause. 2,25 for at det skjer er spennende og blir dagens langskudd.

Dagens avslag
105. Brann - Hønefoss BK - over 2,5 mål H 1,38

Branns hjemmekamper har ofte vært målrike denne høsten, og nå har bookmakerne bestemt seg for at det blir en ny målfest i Bergen. Det kan hende, men vi tror det er store sjanser for at Hønefoss ikke scorer denne gangen, og da må Brann vinne 3-0 for at kampen skal gå over 2,5 mål. Hønefoss har bare scoret fire mål på de fem siste rundene. Vi synes 1,38 blir alt for lavt på at kampen skal inneholde minst tre scoringer.

Dagens spill
Vi lar Brann og Hønefoss-objektene stå for dagens langskudd og avslag, for i dagens spill ser vi på FC Köln og en kamp fra Superettan der Norsk Tipping ligger noe skjevt med sin odds i våre øyne.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

113. FC Köln - Dynamo Dresden
2. Bundesliga. Köln mistet mange spillere etter nedrykket fra øverste nivå, og fikk som mange trodde en tung start denne gangen med nykomponert mannskap. Etter 0-2-4 på de seks første rundene ser det noe bedre ut nå. 2-1 hjemme mot FSV Frankfurt og 2-1 borte mot Paderborn i de to siste har gitt selvtillit og sårt tiltrengte poeng. Anthony Ujah scoret det første målet mot Paderborn. Köln er fortsatt inne i en prosess der de bygger et lag nesten fra bunnen av, og vil trolig bare bli bedre og bedre utover vinteren. Den offensive nykommeren Thomas Bröker er en av dem som har hevet spillet sitt kraftig i det siste. I dag kommer en ny, god mulighet til å klatre på tabellen.

Trener Holger Stanislawski vil ikke røpe noe om startoppstilling mot Dresden, men sier at alle spilleren er friske og i god form. Mikael Ishak, Chong Tese, Lukas Kübler og Kevin Mc Kenna ikke er med i troppen, men ingen av disse spilte sist heller. Matthias Lehmann (m) er derimot tilbake, og han blir antagelig eneste endring i startoppstillingen.

Dynamo Dresden har startet like svakt som Köln. De vant 3-1 hjemme ot Aue forrige runde, men hadde bare 1-2-4 på de syv foregående rundene. Tap 0-1 borte mot Hertha Berlin forrige runde. Ellers har de seier mot bunnlaget Duisburg og 1-1 mot Sandhausen på bortebane, og tap for Bochum.

Trener Ralf Loose stiller med samme tropp som sist, leser vi på klubbens nettside. "Det er ingen grunn til å gjøre endringer i troppen og det blir ingen overraskelser i startoppstillingen", sier Loose.

Köln har hevet seg offensivt og skal vinne denne hjemmekampen mot overkommelig motstand. Dynamo Dresden var ikke noe stort bortelag i opprykksesongen sist, og vi tror de taper denne. Det tror Norsk Tipping også, for oddsen er bare 1,65 på Köln, men denne blir likevel med på dagens kupong.

108. Hammarby - Degerfors
Superettan. Hammarby ligger på 4. plass i Superettan, uten mulighet til å klatre på tabellen. Formen er god, men ikke enestående god, og de fire siste rundene handler mye om å fullføre med stil. Hammarby er et sterkt hjemmelag, de har slått Värnamo, Brage og Ängelholms i de tre siste på Söderstadion og står med 6-4-3 hjemme totalt. En av de seks nykommerne i sommer, Kennedy Bakircioglu, har stått for noen fantastiske dødball-perler den siste tiden og er i ferd med å finne tilbake til god gammel klasse.

Nikolas Ledgerwood (m) er suspendert for gule kort, noe som er like greit siden han er tatt ut på det canadiske landslaget. Men han vil bli savnet. Andreas Dahl (m) er tilbake fra skade og fikk et innhopp sist.

Degerfors kjemper desperat for overlevelse og har brukbare sjanser til å unngå nedrykkskvalifiseringsplassen de innhar per i dag. Det er bare 3 poeng opp til Varbergs på trygg plass. Degerfors har svake 1-5-7 på bortebane, men kjemper alt de kan og det har gitt 1-1 borte mot habile Brage og 3-1 hjemme mot Varbergs i de to siste. Håpet lever.

To spillere er suspendert i dag, Niklas Klingberg (f) og kapteinen Tobias Solberg (m). På den positive siden så returnerer Jonas Olsson fra suspensjon.

Hammarby er gode hjemme, men har lite press på seg til å vinne. Vi forventer et defensivt bortelag som går i krigen for det ene poenget mens de setter sin lit til at måltyven Peter Samuelsson på topp tar vare på de kontringssjansene som antagelig kommer. Norsk Tipping har lagt seg høyt med 2,05 på at Degerfors ikke taper, og vi lar oss friste av UB-garderingen. Dagens dobbel gir 3,38 og vi setter som vanlig 100 kroner. Spillefrist klokken 18.55.

108. Hammarby - Degerfors (0-1) 2,55 3,40 2,05
113. FC Köln - Dynamo Dresden 1,65 3,25 3,80

Total odds 3,38

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus