Kjetil Rekdal var på ingen måte fornøyd etter 0-2-tapet for Molde i seriepremieren.
Kjetil Rekdal var på ingen måte fornøyd etter 0-2-tapet for Molde i seriepremieren. Foto: Martin Busk (Nettavisen)

Så dårlige er ikke Vålerenga

Vi tror ikke den elendige forestillingen mot Molde er representativt for årets VIF-utgave.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag
Odds:
God hjemmedebut for Start
Odds:
Håvard Nielsen i hett derby
Tipping:
Brann slår tilbake
Få oversikt:
Skaderapport for Tippeligaen
V64 Romme:
Tetvinnere og millionjackpot
Jägerso galopp:
Ventetiden er over

oddsprogrammet søndag kan vi blant annet spille på to viktige kamper i Premier League, Tippeligaen og sesongåpningen i 1. divisjon.

Dagens dobbel
Vålerenga - Bodø/Glimt
H 1,85
Vålerenga-spillerne hadde lite å stille opp med i serieåpningen mot Molde, og tapet kunne fort ha blitt større enn 0-2. Det er imidlertid lett å bli lurt av prestasjonene i første serierunde, og det er nok langt flere lag enn VIF som kommer til å slite på Aker Stadion denne sesongen.

I treningskampene i vinter var det et helt annet VIF vi fikk se, og det ble seier i samtlige fire oppgjør. Kjetil Rekdals mannskap knuste tittelforsvarer Strømsgodset 6-1 i generalprøven.

Skademessig ser det bra ut: Kristofer Hæstad og andrekeeper Lars Hirschfeld er eneste fravær.

Glimt var involvert i en nokså slapp forsestilling mot Aalesund i åpningsrunden, og det var ikke så mye å si på at kampen endte med poengdeling. Bodøværingene var det klart beste laget i 1. divisjon forrige sesong, og det blir interessant å se hva slags nivå laget er på når comeback-nervene har fått roet seg.

Daniel Edvardsen eneste fravær hos bortelaget.

Kjetil Rekdal trenger en rask opptur både spille- og resultatmessig etter tapet for Molde for å få tilbake entusiasmen blant fansen og i spillerstallen. Det tror vi han får i kveldens kamp.

Lillestrøm – Sandnes Ulf H 1,70
LSK spilte en solid bortekamp mot normalt hjemmesterke Haugesund, men en sen scoring av innbytter Christian Grytkjær førte til at man reiste hjem til Romerike med kun ett poeng i bagasjen.

Erik Mjelde er eneste fravær i dag.

Sandnes ble presset bakover av et sterkt Odd-lag i serieåpningen, men Steven Lennons scoring i det 75. minutt så ut til å gi hjemmelaget tre ufortjente poeng. Ti minutter senere klarte imidlertid den evigunge scoringsmaskinen Frode Johnsen (40) endelig å overliste Ulfs gode keeper Hannes Thor Halldorsson, og kampen endte 1-1.

Vegard Aanestad (lyske) er trolig ute. Emil Johansson (kne) og Henrik Furebotn er uaktuelle.

LSK var ikke seg selv hjemmebane forrige sesong, og klubben har fullt fokus på å gjøre Åråsen tilbake til det fryktede fortet det har vært i mange år. Vi likte det vi så av LSK i første kamp, og i dag tror vi på tre poeng mot et Ulf som hadde 4-2-9 og 15-37 i målforskjell på bortebane i fjor.

Vålerenga - Bodø/Glimt 1,85 - 3,45 - 3,55
Lillestrøm – Sandnes Ulf 1,70 - 3,55 - 4,15
Samlet odds:
3,15
Klikk her for å levere dobbelen


Dagens langskudd 1
Sogndal – Sarpsborg B 3,05

Sogndal har mistet nøkkelspillere som Sidy Sagna og Malick Mane siden forrige sesong og er blitt tippet som en klar nedrykkskandidat. Hvis prestasjonene i 0-3-tapet for Stabæk er det nivået laget er på denne sesongen, vil nok ekspertene få rett.

Martin Trøen er tilbake i trening. Hannu Patronen og Bjørn Inge Utvik er usikre.

Sarpsborg imponerte stort i serieåpningen, og anført av en meget opplagt Aaron Samuel Olanare ble Brann knust 3-0. Laget spilte god pasningsfotball og hadde en pønsj og entusiasme som lover godt for resten av sesongen.

Andreas Nordvik har signert for klubben, men denne kampen kommer for tidlig. Kjetil Berge stod over premieren med en skulderskade, og det er usikkert om han blir klar.

Å møte Sogndal på bortebane er noe helt annet enn en hjemmekamp mot et bortesvakt Brann-lag som hadde en av sesongens "av-dager" (slik bergenserne har hver eneste sesong). Så selv om vi har mest tro på Sarpsborg, helgarderer vi på tippekupongen. Oddsen på Sarpsborg er imidlertid såpass høy at vi spiller B som et langskudd på oddstipsene

Sogndal – Sarpsborg 2,10 – 3,2 – 3,05
Klikk her for å levere dette spillet

Dagens langskudd 2
Valladolid – Valencia H 2,75

Valladolid kjemper en tøff kamp om å overleve i La Liga og ligger på den øverste nedrykksplassen med 30 poeng. Det skiller ett poeng opp til Getafe på sikker plass, og det er hele ti lag i serien som har tatt 36 poeng eller færre. Valladolid tok tre meget verdifulle poeng mot Almeria forrige hjemmekamp og har flotte 3-3-0 på de siste seks oppgjørene på Jose Zorilla.

Valencia er en av de største skuffelsene denne sesongen. Har bare tatt 40 poeng på 31 kamper, og målforskjellen er negativ. Har lite å spille om i serien, men er fortsatt med i Europa League. Der har man vært på normalt nivå helt frem til torsdagens 0-3-tap for et svekket Basel. Det er ikke umulig at to-tre spillere hviles i dag grunnet returmatchen til uken.

På fraværslisten finner vi spillere som Jérémy Mathieu, Philippe, Senderos Victor Ruiz, Ricardo Costa og keeper Diego Alves.

Dette oppgjøret betyr klart mest ofr Valladolid, og vi tror hjemmeform og motivasjonen er nøkkelen for å beseire et Valencia som er en skygge av seg selv.

Valladolid – Valencia 2,75 – 3,05 – 2,25
Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus