Sampdoria har hatt mye å feire denne sesongen.
Sampdoria har hatt mye å feire denne sesongen. Foto: Marco Bertorello (Afp)

Sampdoria gjenreiser gammel storhet

Sampdoria er en av Italias gamle storheter, og har vist tegn til at en ny, god periode er på vei.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Bonuspotten på 5,9 mill skal ut
Dagens singel: En gammel kjenning er på vei tilbake
Dagens oddsdobbel: Nesten fire ganger pengene
V75 Biri lørdag: Blekkan viser vei
V5 Biri lørdag: Hoppa som er for god for V75
V65 Harstad lørdag kveld: Finsk banker i nord

Vi har en herlig fotballlørdag foran oss. Vorspielet foregår i Liverpool der hjemmelaget er desperate etter å få kickstartet sesongen hjemme mot Chelsea. På lørdagskupongen skal bonuspotten utløses og hele 5,9 millioner kroner ligger ekstra i tolverpotten.

Bolton gjorde jobben sin hjemme mot Wigan fredag kveld og dermed ble det ny flott klaff for våre oddstips. På lørdagens langodds vrimler det av flotte kamper og vi byr på både singler, dobler og langskudd.


Dagens langskudd
Sampdoria - Milan, H 2,55
Sinisa Mihajlovic er nok best husket som eier av en av de mest fryktede venstreføttene i fotballen. Hans frispark var ustoppelige, selv Zlatan sier at Sampdoria-treneren er hans forbilde på frisparkfronten.

Også på trenerbenken har det begynt å løsne i Sampdoria. Denne sesongen har de kun tapt borte mot Inter og forrige runde vant de en minneverdig 3-1-seier hjemme mot Fiorentina.

Det var mange som lurte på hvordan blåtrøyene fra Genova ville takle de virkelig store kampene, etter en noe lett start på sesongen. Men hjemme mot Roma holdt de rødtrøyene til uavgjort, før de tapte den nevnte kampen mot Inter, og slo tilbake med den solide seieren over Fiorentina.

Sampdoria er å regne med i år.

Viviano, Djordjevic og de Vitis er ute for vertene.

Milan i blindgate
Milan-supportere trodde de gikk en god sesong i møte, men det har stanget imot helt siden de fine åpningsseierne mot Lazio og Parma. De har riktignok slått både Hellas Verona og Chievo, men spillemessig har de vært langt unna der de bør være.

Forrige runde toppet det seg med et helt katastrofalt hjemmetap for nyopprykkede Palermo, i en kamp de knapt skapte en målsjanse. Med angrepsspillere som el Shaarawy, Torres, Honda og Menez bør det være mulig å skape noe, men det er altså mye å utsette på Inzaghis mannskap den siste tiden.

På bortebane er de enda ubeseiret med 2-3-0, men har møtt særdeles overkommelige lag. Alex er tvilsom til kampen, mens kaptein Montolivo definitivt er ute.

Sampdoria har altså fått en veldig mye mer positiv start på sesongen enn Milan, noe som ikke reflekteres i oddsen. At hjemmelaget vurderes som underdog er mildt sagt merkelig, og da skal hjemmeseieren testes til pene 2,55 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus