For tredje gang på rad blir Skarsfjord ambassadør for vår 1. divisjonssak.
For tredje gang på rad blir Skarsfjord ambassadør for vår 1. divisjonssak. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Satser stort før ferien

Det er siste 1. divisjonsrunde før ferien, og vi satser friskt mot to av favorittene.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagstips:
VM-tips 1: Ronaldo må prestere i kveld
VM-tips 2: Russerne demmer opp for Belgia
Tippekupongen: Favorittene sjangler
V65 Leangen: Søndag er det dags
V75 Kalmar (merk spillstopp kl 14.30):Kalmar byr opp til dans
V65 Sørlandet:Rex'en er tilbake

Det er naturligvis VM som er høydepunktet også på dagens langoddsprogram, men det finnes godbiter fra for eksempel 1. divisjon også.

Dagens oddstips

Bærum - Mjøndalen H


Nyopprykkede Bærum har overrasket alle denne sesongen, men har ikke fått like mye ære for det som kollega Nest-Sotra. Forrige runde var Bærum første lag på over et år som vant i Tromsdalen og runden før det slo de Fredrikstad.

Det er imildertid en kjennsgjerning at Bærum er veldig ustabile, men på eget gress har de imponert stort også i år. De har tapt to kamper på Sandvika stadion, men de resterende fem har endt med seier. Nå har de i tillegg selvtillit fra en sjelden og meget sterk borteseier med seg.

Mjøndalen er et høstlag og de har virkelig stivnet etter en forrykende sesongåpning. Karret så vidt med seg et poeng mot Kristiansund forrige runde, etter å ha kvittert i kampens siste minutt. Brant også et straffespark, som kun for å vise at de er i motvind for tiden.

Står nå med seks kamper uten seier, av dem fire uavgjort, og begynner virkelig å falle bak tet-trioen. Skal imidlertid ha all ære for at de er så gode på bortebane som de er, men også på reisefot har de slitt de siste kampene. Dog mot noen gode lag.

Bærum har funnet en liten form inn mot ferien, og med det Mjøndalen viser for tiden, er det veldig merkelig at de er så stor favoritt. I tillegg har bruntrøyene en cupkamp mot Molde om bare fem dager.

3,35 på hjemmeseier til Bærum er vi bare nødt til å takke ja til.


Dagens langskudd

Hønefoss - Ranheim H

Dette tipset er nesten utelukkende basert på en magefølelse vi satt med også forrige runde. Da endte det med 6-0-tap til Hønefoss etter en forferdelig andre omgang.

Rune Skarsfjord fikk en drømmestart på karrieren i 1. divisjon, men falt godt ned på jorden mot Strømmen sist helg. Er virkelig nødt til å ta grep, og den nye trener-effekten kan kjølne allerede nå om de ikke hever seg. De er fortsatt under streken, men seier i dag kan bedre situasjonen betraktelig.

Det var veldig morsomt å se Hønefoss mot Tromsdalen, som har slitt i det siste. 4-0 var et fortjent resultat og noe Hønefoss må bygge videre på. Også de er bedre hjemme enn borte, og det har de vært lenge. I tillegg er det ofte at lag som går på stortap borte, tar en knepen hjemmeseier i påfølgende kamp.

Det er bare å ta av seg hatten for Ranheim og deres åtte seire på rad. De står også med ti kamper uten tap. Tredjeplassen er fullt fortjent og de har virkelig los på de to på direkte opprykk.

Ranheim tok en imponerende seier mot Rosenborg i 16-delsfinalen av norgesmesterskapet, og Brann står for tur om kun fem dager. Der vet de at det er gode vinnersjanser, noe som kan prege deres innsats i dag.

3,85 er fantastisk odds på et Hønefoss som har kraftig underprestert så langt i år. De er bedre enn nedrykk og vi håper seieren mot Tromsdalen var et signal om at bedre ting er i vente - i det minste på hjemmebane.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus