Fabio Borini er tilbake for Sunderland etter å ha stått over mot moderklubben Liverpool sist. Det gir manager Gus Poyet flere alternativer i angrepet.
Fabio Borini er tilbake for Sunderland etter å ha stått over mot moderklubben Liverpool sist. Det gir manager Gus Poyet flere alternativer i angrepet.

Satte en støkk i Liverpool

Sunderland-spillerne viste hva som bor i laget i den siste halvtimen mot serielederen. I kveld blir det tre kjærkomne poeng.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Odds:Siste sjanse for Betis
V65 Leangen:
Blekkan kan vinne alle seks
V4/V5 Åby:
Carsten tror på Daryl
V64 Färjestad:
Jackpot på 1,6 mill

Vi står overfor et interessant mandagsprogram med objekter fra Premier League, La Liga, Serie A, Allsvenskan og Superligaen på menyen.

Vi kommer med en singel i denne artikkelen og følger opp med en dobbel senere i dag.

Dagens spill 1
Sunderland – West Ham H 2,15

Sunderland har bare tatt ett poeng på de siste fem seriekampene og ligger nest sist med 25 poeng. Det skiller fire poeng opp til West Bromwich på sikker plass.

Situasjonen er tilsynelatende bekmørk, men det finnes likevel enkelte forhold som gjør at fansen ikke bør ta nedrykket på forhånd.

For det første har man to til tre kamper til gode på lagene man kjemper mot i nedrykkssonen. Med seier i dag vil man passere Cardiff og bare ha ett poeng opp til trygg grunn.

For det andre har laget et toppnivå som er høyere enn mange av de andre bunnlagene, og den gode cupinnsatsen er et bevis på at Gus Poyets mannskap kan krige godt i enkeltkamper. Det er en egenskap som trengs i serieinnspurten.

Lagets siste kamp var borte mot serieleder Liverpool. Der spilte man meget godt i siste del av andre omgang, og det var ingenting å si på om 0-2 hadde blitt snudd til 2-2. Det begynner å bli noen runder siden Liverpool har måttet slite like mye for poengene.

Adam Johnson og Sung Yeung Ki kom inn en halvtime før slutt mot Liverpool og var hovedgrunnene til at Sunderland klarte å snu kampbildet. Det er ikke umulig at den bevegelige og kreative duoen spiller fra start i dag. Fabio Borini er tilgjengelig igjen etter å ha måttet stå over mot moderklubben Liverpool. Steven Fletcher og Keiren Westwood er fortsatt ute.

West Ham stod med tre strake tap før det ble 2-1 hjemme mot Hull sist. Bortelaget fikk keeper Allan McGregor utvist allerede etter 23 minutter, og Mark Noble scoret på den påfølgende straffen. Hull kom tilbake og satt inn 1-1 rett etter pause, men et selvmål av James Chester sørget for at West Ham tok alle poengene. Til tross for at West Ham spilte 11 mot 10 tre firedeler av matchen, hadde Hull ballen 57 prosent av matchen og vant også cornerstatistikken.

West Ham ligger på 11. plass med 34 poeng og er det øverste laget på tabellen som fortsatt ikke er helt trygg på fornyet kontrakt.

Hos bortelaget er Matt Jarvis, Joey O’Brien og Marco Borriello ute, mens James Collins er høyst usikker.

Det endte 0-0 mellom disse to i sesongens første innbyrdes, og Sunderland har hatt et godt tak på West Ham de siste sesongene.

På papiret har lagene et nokså jevnbyrdig mannskap, og vi tror hjemmefordelen og Sunderlands sult etter poeng avgjør matchen.

Sunderland – West Ham 2,15 - 3,15 - 3,00
Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus