*Nettavisen* Sportspill.

Schalke burde vært favoritt

Klaas-Jan Huntelaar var strålende i bortemøtet mot Real Madrid i Champions League.  (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) Foto: Daniel Ochoa De Olza (Ap)

Schalke møter Bayer Leverkusen til toppoppgjør hjemme i Gelsenkirchen lørdag kveld, men er ikke satt til favoritt. Det er merkelig og da skal hjemmeseieren testes.

21.03.15 08:47

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Arsenal jakter ni av ti
Oddstips 2: Villa må ha flere poeng
Tippetips: Tottenham må slå tilbake
TV-fotball: Sjekk oversikten over helgens TV-sendte kamper
V75 Momarken lørdag: Over 20 millioner i jackpot
V4 Momarken lørdag: Herlig vorspiel
Nyhet! Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag

Vi har en strålende fotballhelg foran oss og lørdagens langoddsprogram er spekket med interessante objekter. Fotball-Europa går inn i den avgjørende sluttfasen av sesongen, og det gir mange kamper en ekstra dimensjon. I tillegg til fotballen, er det verdenscup skiskyting jaktstart for både menn og kvinner, og i Planica er det laghopp skiskyting.

HTML EMBED

Schalke 04 - Bayer Leverkusen H 2,55
Tysk bundesliga og en svært viktig toppkamp mellom Schalke på 5. plass og Leverkusen på 4. plass. Åtte serierunder før slutt er det klart at Bayern München vinner serien igjen og det er også meget sannsynlig at Wolfsburg blir toer (har åtte poeng ned til Borussia Mönchengladbach på 3. plass).

I Tyskland går de tre beste lagene direkte til Champions League, men lag nummer fire går til CL-kvalik. Borussia Mönchengladbach på 3. plass har 44 poeng, Bayer Leverkusen på 4. plass 42 poeng og Schalke på 5. plass 39 poeng. Da trenger man ikke være matematiker for å skjønne hvor viktig det er med tre poeng for Schalke i kveld, og hvor viktig det er for Bayer Leverkusen med poeng i denne kampen.

Schalke står med 3-1-0 på sine hjemmekamper etter nyttår, inkludert en sterk 1-0 seier mot Borussia Mönchengladbach. Poengtapet kom mot meget formsterke Werder Bremen. Totalt står laget med sterke 8-4-1 hjemme i Gelsenkirchen, det er på bortebane laget ikke presterer godt nok (3-2-7). Har fortsatt noen fravær og må i kveld i tillegg unnvære forsvarsspillerne Benedikt Höwedes som soner karantene.

Bayer Leverkusen gjorde en heroisk innsats borte mot Atletico Madrid i CL tirsdag (akkurat slik Schalke gjorde uken før borte mot Real Madrid), men etter 120 minutter og straffespark måtte Leverkusen konstatere at de var utslått. Også Leverkusen har sin styrke hjemme (6-6-1), borte er tallene mer moderate (5-3-4). Har fortsatt lite fravær.

Det er ikke lett å forstå hvorfor bookmakerne og Norsk Tipping setter Bayer Leverkusen til favoritt i denne kampen. Forrige sesong endte det tilsvarende oppgjøret med 2.0 seier til Schalke og med 2,55 i hjemmeodds er det ingen tvil om at hjemmeseier skal testes i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.