*Nettavisen* Sportspill.

Scorer bare i annenhver kamp

Ishmael Miller jubler for sesongen første scoring mot Middlesbrough forrige runde. Det var Blackpools femte mål på ti kamper. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)

Blackpool har fått en forferdelig start på sesongen.

03.10.14 13:40

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips:
Burton kan sette rekord
V5 Øvrevoll:
Ettermiddagsfest i Bærum
V4 og V64 Solvalla:
Slik vinner du i formiddag
V75 lørdag:
Fantastiske betingelser for spillerne

Selv om torsdagen ble en svak dag for Sportspills oddstips, ble det en spennende kveld for alle som fulgte tippetipsene våre. En sen scoring i Tottenham-kampen felte det minste spillforslaget, men det store gikk inn med 12 rette og en samlet premie på 2455 kroner.

Fredag er det kamper fra blant annet Tippeligaen, La Liga, Bundesligaen, Ligue 1 og Championship på oddsprogrammet. Vi starter dagen med en dobbel.

HTML EMBED

Dagens dobbel

Blackpool – Cardiff over/under 2,5 mål B
Helsingborg - Kalmar H
HTML EMBED


Blackpool – Cardiff under 2,5 mål, 1,63

Blackpool mistet omtrent hele troppen i sommer, og Jose Riga hadde en stri tørn med å stable et fulltallig lag på banen i serieåpningen i august.

Sesongen har blitt akkurat like tung som fryktet, med tre poeng og bunnplassering etter ti serierunder.

Situasjonen er ikke bedre av at laget sliter med en del skader om dagen. Den costarikanske landslagsspilleren Jose Miguel Cubero og midtbanekollega Andrea Orlandi skadet seg begge i 1-1-kampen mot Middlesbrough forrige runde og må trolig stå over i dag. ForsvarerenPeter Clarke er rammet av sykdom, mens Bobby Grant, Gary MacKenzie og striker Steven Davies er langtidsskadet.

Litt forbedring for Cardiff, som har klatret til 14. plass etter seier over Sheffield Wednesday og uavgjort mot Brighton.

Forsvarsspilleren Matt Connolly har en trøblete hamstring og betegnes som usikker. Innlånte Ravel Morrison er aktuell fra start etter å ha fått prøvd seg som innbytter et par kamper.

Russell Sladeer ennå ikke formelt klar som ny manager etter Ole Gunnar Solskjær, og Scott Young og Danny Gabbidonleder også i kveld.

Det er fristende å sette pengene på et Cardiff på vei etter en meget trist periode, men 2,00 i odds er litt for dårlig betalt for oss. Til tross for elendig poengfangst i høst, har Blackpool vært involvert i mange jevnspilte kamper. Laget har spilt uavgjort i tre av de fem siste matchene og klarte uavgjort borte mot formsterke Middlesbrough sist.

Defensivt har Blackpool også klart seg brukbart i høst. 14 baklengsmål er identisk med det Reading på 10. plass har sluppet inn. Og Blackburn på 11. plass har 18 baklengs. Det er angrepsspillet som har sviktet mest, med kun fem scoringer på ti kamper.

Blackpool har spilt 1-1, 1-3, 0-0, 0-1 og 0-0 i sine siste fem kamper, og vi tror kveldens kamp også kommer til å bli målfattig. Under 2,5 mål til 1,63 i odds brukes i denne dobbelen.

Helsingborg – Kalmar H 1,62
Helsingborg har virkelig fått opp dampen i høst og har bare tapt én gang på de siste 13 kampene. Tok en sterk borteseier over hjemmesterke Åtvidaberg sist og har tatt ti poeng på de siste tolv kampene. Har møtt sterke lag som serieleder Malmö og AIK i denne perioden.

Andreas Landsgren og Mattias Lindström er enste fravær.

Spissen Alvaro Santos, som er en av tidenes mest populære Helsingborg-spillere,spiller i kveld sin siste hjemmekamp for klubben. Brasilianeren kommer til å bli brask og bram, og det skulle ikke forundre oss om publikumsyndlingen takker for seg med en scoring eller to.

Kalmar lå stabilt i toppsjiktet første del av sesongen, men har hatt en meget tung høst og står med kun ett poeng på de siste fem kampene.

Til kveldens kamp har laget flere tunge fravær. Den rutinerte forsvarsspilleren Stefen Larsson, den brasilianske midtbanespilleren Ismael, spissen David Elm, og reserven Peter Westberg er ute med skader eller sykdom. Tor Øyvind Hovda soner karantene. Emin Nouri er tilbake etter skade.

Laget er også blitt svekket av at supertalentet Melker Hellberg (18), som rakk å spille 49 kamper for Kalmar, ble solgt til Udinese i sommer.

Kalmar har vært meget svake på bortebane i det siste (ett poeng på de siste seks kampene) og har ikke bedre enn 3-3-7 totalt på fremmed gress.

Vi spiller H til 1,62 i odds og får en dobbel med en samlet odds på 2,64.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag