*Nettavisen* Sportspill.

Se hvem som er tilbake i Tippeligaen

Seyi Olofinjana går rett inn på Starts midtbane til tross for at han ikke har fått mer enn et par treninger med laget. Foto: Roy Emanuelsen, ikstart.no

Han var folkehelt i Bergen for ti år siden. Nå skal han lose Start til fornyet kontrakt.

15.08.14 14:44

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips 2:
Her skal Liverpool-juvelen slipes
Langskudd:
Solbakken tenker bare på Champions League
V65/V4 Åby: Helfrekk lunsjvinner
V64 Bollnäs: Jackpot med Hallsta Lotus
Premier League: Se Nettavisens tabelltips
Tippeligaen:
Alle skader og karantener

Dobbelen med Odd og Kalmar satt som et skudd i går, og dermed har vi truffet blink på fire av fem ordinære oddstips denne uken.

Selv om vi må vente enda et døgn på at Premier League sparkes i gang, er det på ingen måte et kjedelig spillutvalg vi blir servert på langoddsprogrammet fredag.

Start og Strømsgodset møtes i Tippeligaen, og det finnes flust av objekter fra diverse europeiske ligaer. Ikke glem at du også kan spille på EM i friidrett, der Henrik Ingebrigtsen løper kvalifisering til 1500 meter i formiddag.

HTML EMBED

Dagens oddstips 1

Start - Strømsgodset H


HTML EMBED


Seyi Olofinjana hadde to strålende sesonger på Branns midtbane i 2003 og 2004 og ble en svært populær mann i Bergen. Siden den gang har nigerianeren spilt for diverse klubber i Premier League og Championship, men det er blitt få opptredener de siste to sesongene.

Nå har 34-åringen signert for Start, og det er ventet at han går rett inn på laget i kveldens kamp mot Strømsgodset ettersom Solomon Owello er ute med skade.

Start ligger fire poeng over nedrykksstreken og kan trenge en hærfører på midtbanen i høstsesongen for å sikre fortsatt spill i Tippeligaen.

Spillemessig har Start vært gode i det siste selv om det er blitt lite poeng. 1-1 mot serieleder Molde nest sist var sterkt, og laget gikk på et knepent tap for Rosenborg forrige helg etter å ha tatt ledelsen 2-0 på Lerkendal.

I tillegg til Owello er Jesper Mathisen uaktuell.

Sannsynlig lagoppstilling, ifølge 100 % Sport: Håkon Opdal – Amin Nouri, Gudmundur Kristjansson, Glenn Andersen, Rolf Daniel Vikstøl – Ernest Asante, Seyi Olofinjana, Bismark Acosta, Espen Børufsen – Matthias Vilhjalmsson, Zlatko Tripic.

Strømsgodset ligger på tredjeplass, men er hektet av i gullkampen etter en periode med delvis svake resultater. Det ble tap for Odd forrige runde, og nest sist klarte de normalt hjemmesterke drammenserne bare 1-1 mot Sogndal. I hjemmekampen før det tapte man 0-2 for Vålerenga.

Det er mye talent i Godset-troppen, men trener David Nielsen mangler muskler og en spiller av Stefan Johansens kaliber. Peter Kovacs har vært ute i kulden en stund nå, men er inkludert i dagens tropp.

I forsvaret er tre av fire faste spillere ute med skader (Jørgen Horn, Kim André Madsen og Lars-Christopher Vilsvik). Martin Rønning Ovenstad er også uaktuell.

Troppen: Mounir Hamoud, Jeb Brovsky, Bassel Jradi, Øyvind Storflor, Peter Kovacs, Adam Larsen Kwarasey, Anders Gundersen, Iver Fossum, Flamur Kastrati, Martin Ødegaard, Gustav Mendonca Wikheim, Mohammed Abu, Nana, Thomas Sørum, Jarl André Storbæk, Marius Høibråten, Gustav Valsvik, Marvin Ogunjimi

Start har glimtet til i det siste, og en trepoenger er rett rundt hjørnet. Den kan fort komme mot et formsvakt Godset som ikke har fått det til på bortebane denne sesongen (3-2-4 og 10-13 i målforskjell).

Vi spiller H til 2,45 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.