Ecuador-spillerne depper etter 2-3-tapet for Bolivia. Ecuador dominerte kampen, men motstanderen var langt mer effektiv foran mål.
Ecuador-spillerne depper etter 2-3-tapet for Bolivia. Ecuador dominerte kampen, men motstanderen var langt mer effektiv foran mål. Foto: Jorge Saenz (Ap)

Seier er det eneste som teller

Ecuador trenger tre poeng for å gå videre i Copa America. Det gjør trolig også kveldens motstander Mexico.

Kommersielt

Fredagens oddsprogram består blant annet av tippeligaoppgjøret mellom Odd og Start og kamper fra Copa America. I tillegg er det sykkel og tennis på menyen.


Mexico – Ecuador B 2,80

Det begynner å dra seg til i Copa America, der lagene har kommet til tredje runde i gruppespillet.

Mexico ligger på tredjeplass i pulje A etter å ha spilt uavgjort mot vertsnasjonen Chile og Bolivia i de to førte kampene.

Kampen mot Chile var av det svært underholdende slaget, og lagene ga seg ikke før det stod 3-3 i målprotokollen. I det andre oppgjøret hadde Bolivia flere brukbare sjanser til å avgjøre, men kampen endte 0-0.

Mexico er som kjent ikke en søramerikansk nasjon, men landet deltar i mesterskapet som gjest sammen med Jamaica. For Mexico er det kommende Gold Cup i USA viktigere enn Copa America (seier der vil gi muligheter for spill i prøve-VM i Russland i 2017), og Carlos Vela og Javier Hernandez er noen av stjernene som ikke er med i Copa-troppen.

I tillegg har kantpsilleren Adrian og kaptein Rafa Marquez skadet seg i løpet av mesterskapet. Førstnevnte er helt sikkert ute i kveld, og de siste rapportene tyder på at Marquez også mangler.

De to beste lagene i de tre gruppene og de to beste treerne går videre til sluttspillet. Ettersom treerlagene i de to andre gruppene allerede er oppe på 3 poeng, kan ikke Mexico satse på at tre poeng vil holde.

Ecuador har tapt sine to første kamper, og mulighetene for avansemenet er nokså små. Først er man nødt til å slå Mexico i kveld. Deretter må man håpe på at minst ett av de to andre treerlagene blir stående på tre poeng. I tillegg er målforskjellen et problem. Laget står med minus tre mål, mens treerlagene i de to andre gruppene har 1-1 og 2-2 i målforskjell.

Ecuadors beste mulighet er trolig i gruppe C, der samtlige fire lag står med tre poeng. Skulle det bli seier til to av lagene i siste runde, vil tre poeng i kveld holde dersom man klarer å komme foran minst en av taperne på målforskjell.

Manchester Uniteds Antonio Valencia deltar ikke i mesterskapet, men Premier League-spillerne Enner Valencia og Jefferson Montero utgjør en brukbar angrepstrio sammen med Miller Bolanos.

Vi hadde Mexico-seier til 2,30 i odds som utgangspunkt da vi startet arbeidet med dette tipset, men jo mer informasjon som har kommet på bordet, jo mer fristende har det blitt å sette pengene på B til 2,80 i odds i stedet.

Ecuador har hatt litt uflaks som står med null poeng, mens Mexico har hatt marginene på sin side så langt. Mexico har trolig to faste spillere ute med skader i kveld, og dette er fravær som kommer på toppen av alle stjernene som hviles til Gold Cup. Et reservepreget Mexico kan fort få trøbbel med et sultent Ecuador som garantert kommer til å gå ut i hundre.

Kampstart: 23.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus