*Nettavisen* Sportspill.

Severin er gullfavoritten

Severin Freund fra Tyskland jubler etter å ha vunnet verdenscuprennet i skiflyging i Vikersundbakken sist søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Tyske Severin Freund er den store gullfavoritten foran VM i liten bakke lørdag ettermiddag. Vi tror tyskeren innfrir.

22.02.15 07:49

Sportspills lørdagsmeny:
Oddsdobbel 1: Sherwood får en drømmestart
Oddsdobbel 2: Nå løsner det endelig for Köln
Oddssingel: Genoa er best i byn
Tippetips: Ingen hvileskjær for Mourinho
VM på ski: Gullfesten fortsetter
VM-konkurranse: Har du peiling på femmila?
V75 Bergen: Dobbel sjuerpott med frekk banker
V4 Gävle: Ny V4-fest i vente

Vi har en eventyrlig flott langoddslørdag foran oss med toppfotball fra hele Europa, vi har VM på ski med både Marit Bjørgen og Petter Northug på ny gulljakt. hopperne skal kjempe om gull i liten bakke og i tillegg er det masse ishockey på programmet.

HTML EMBED


Den norske gullfesten i ski-VM ble innledet strålende torsdag da både Marit Bjørgen og Petter Northug tok gull på sprinten. Nettavisen Sportspill satser hardt på ski-VM og har i den anledning alliert seg med Petter Soleng Skinstad som oddsekspert under hele mesterskapet. Soleng Skinstad er aktiv langrennsløpet og representerer Team Veidekke Innlandet, et av Norges Skiforbunds regionlag. Han ble nummer 20 på 15 kilometeren under NM og nummer 21 på 30 km fellesstart og og konkurrerte i Skandinavisk Cup i nettopp Falun i begynnelsen av januar i år.

Soleng Skinstad vil sammen med undertegnede (Sportspill-sjef Kurt Leirvåg) servere daglige tips til ski-VM og ha tips til samtlige medaljeøvelser. Vi startet strålende med å foreslå singelspill på Majken Caspersen Falla (2.10 i odds i duell mot Ingvild Flugstad Østberg) og singelspill på Ola Vigen Hattestad (2.00 i odds i duell mot Eirik Brandsdal).

Hopp normal bakke - gullvinner Severin Freund 2,75
Det er ikke ofte hopperne er i normalbakke lenger, det er stort sett kun når det kjempes om nasjonale mesterskap, eller VM og OL. De norske hopperne overbeviste ikke i fredagens prøveomgang og kanskje er det Anders Bardal som er vårt fremste medaljehåp (han har levert bra på trening).

Bra på trening har definitivt tyske Severin Freund vært, og også i prøveomgangen fredag kveld bekreftet tyskeren at han skal være den fremste gullfavoritten. Freund hopper med ekstrem selvtillit om dagen og selv om Anders Fannemel satte verdensrekord med 251.5 meter sist søndag i Vikersund, var det faktisk Severin Freund som vant rennet etter å ha satt personlig rekord i begge omgangene.

Freund hopper godt i alle bakker, stilmessig er han blant de aller beste og Freund er garantert med i gullkampen lørdag ettermiddag. Vinneroddsen på Freund er 2,75 og selv om hopp er en marginal sport ( i forhold til vindforholdene), så må Freund være den klare favoritten og da spilles Freund til å bli verdensmester i hopp liten bakke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag