Sevilla's midtbanespiller Vitolo kan få mer å juble for etter kveldens hjemmekamp mot Real Madrid.
Sevilla's midtbanespiller Vitolo kan få mer å juble for etter kveldens hjemmekamp mot Real Madrid. Foto: Cristina Quicler (AFP)

Sevilla har taket på Real Madrid

Sevilla har vunnet tre av de fire siste hjemmekampene mot Real Madrid i La Liga. I kveld kan de vinne igjen.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 1: Milan tar cupen på alvor
Oddstips 2: Djurgården kraftig undervurdert
V4 Bjerke:
Internasjonal V4 med stor omsetning

Det er et meget innholdsrikt langoddsprogram denne torsdagen, med blant annet Norges åpningskamp i håndball-VM i Frankrike. Det er tilnærmet fulle runder i den hjemlige eliteserien i ishockey og i SHL i Sverige. Det spilles cup i både Italia og Spania, og i Ruhpolding er det duket for kvinnestafett i skiskyting.

Sevilla - Real Madrid H 2,70 (spillestopp kl 21.10)
Andre kamp av to i spansk cup, den første endte 3-0 til hovedstadslaget. Kampen spilles torsdag. Sevilla roterte en del spillere i den kampen og lørdag slo de voldsomt tilbake, med hele 4-0 borte over formsterke Real Sociedad. Hvor mye Jorge Sampaoli kommer til å prioritere dagens kamp er heller usikkert, kampen om avansement virker i realiteten avgjort.

Hjemmetallene til Sevilla er det likevel vanskelig å utsette noe på, 7-0-1 og tap kun for Barcelona står det respekt av. De har vunnet sine to siste hjemmekamper i ligaen.

Real Madrid fikk et prisdryss over seg i mandagens «The Best»-kåring i regi av FIFA og allerede store egoer ble boostet enda noen hakk. Ikke at hyllesten er ufortjent: de har fire poengs luke ned til dagens motstander i La Liga - og en kamp til gode. De smadret Granada 5-0 i helgen.

Gjestene har to poengtap på reisefot, ett av dem mot Barcelona, og står med solide 5-2-0 på fremmed gress i ligaen.

Lagene møtes i Sevilla også førstkommende søndag, da i ligaen. Nå har riktignok Sevilla et svært vrient utgangspunkt foran kveldens returoppgjør, men Real Madrid kommer altså uten Pepe, Isco, Bale, Ronaldo, Rodriguez og Modric. Sevilla har slått Real Madrid på hjemmebane i tre av de fire siste møtene i seriespillet. Det må være verd å teste et spill på Sevilla i kveld til spreke 2,70 i hjemmeodds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør