*Nettavisen* Sportspill.

Shamrock Rovers ryster serielederen

MØTTE ODD: Odd har nok god kjennskap til Shamrock Rovers. Denne kampen vant telemarkingene 2-0. Foto: Inpho Photography (NTB scanpix)

Shamrock trenger poeng for å sikre Europa League-plassen sin og møter en allerede triumferende seriemester.

09.10.15 09:25

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Dagens oddstips 1
: England skyter ut av startblokkene
Dagens oddstips 2: Østerrike har imponert noe vanvittig

V65 Biri: Malmin viser vei mot tusenlappene
V65 Solvalla:
Solvalla med nydelig V65-omgang
V5A Øvrevoll
: Chaves med supre vinnersjanser

TV-kampene: Slik ser din TV-uke ut

Det er flere landskamper på plakaten på fredagens langoddsprogram, deriblant Lichtenstein - Sverige og England - Estland. I tillegg spilles det mye hockey på kontinentet.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 20.40.
Shamrock Rovers - Dundalk, H 2,75.

Her kjører vi et rent motivasjonsspill. Hjemmelaget har vunnet sine to siste hjemmekamper med 3-0 i målforskjell totalt, og fått et oppsving etter en tøff periode.

De har fem poengs forsprang i kampen om den viktige tredjeplassen - som gir Europa League-spill neste sesong - men nærmeste rival har én kamp mindre spilt. Tap i dag kan altså føre til at plassen glipper for hjemmelaget, som spiller sesongens nest siste hjemmekamp i dag.

Hjemmestatistikken til dette Shamrock-laget er bunnsolid, og kun dagens motstander er bedre hjemme. 10-4-1 er tallene. Forrige hjemmekamp denne sesongen mot Dundalk endte med 2-2, mens de tapte 0-1 i Dundalk.

Luke Byrne er eneste skadefravær for hjemmelaget denne fredagskvelden.

Dundalk er "allerede mester"
I en liga som ikke nødvendigvis bugner av kvalitet, har Dundalk hatt en svært enkel oppgave med å sikre ligagullet også denne sesongen. Kun syltynn teori kan ta fra dem seriegullet og de har tretten poengs forsprang med fem kamper gjenstående.

Bortestatistikken til Dundalk gjør imidlertid at det er vanskelig å spille mot dem, med 11-3-0 fra fjorten kamper på bortebane denne sesongen. Det er rett og slett imponernede.

For en uke siden karret de seg også til finalen i cupen, noe som samtidig betyr at de har hatt mindre hvile enn dagens motstander.

Gjestene har også sitt å spille for i kveld, med ligatittelen sikret med seier. Uansett har de plenty av matchballer og å avgjøre på hjemmebane er neppe å forakte, det heller.

Selv om Dundalk har imponert stort denne sesongen, er Shamrock Rovers et uhyre solid hjemmelag, som kan slå de fleste. Derfor tror vi at de kan overraske i kveld, og utsette gullfesten til Dundalk til pene 2,75 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag