Gå til sidens hovedinnhold

Sierra cruiser inn samlebongene?

Det er begrenset med vinnerkandidater i de fleste løpene på Klosterskogen i kveld, og dermed er vår strategi gitt.

Klikk her for Nettavisens V5-tips

Det er kun den fjerde avdelingen som virker vanskelig og uoversiktelig på forhånd. Når de fire øvrige V5-løpene trolig kan løses på 48 rekker sier det seg selv at det ikke er kjempespennende å spille for hundrevis av kroner på en flat bong.

Istedet for å gjøre som det store flertallet tar vi heller en sjanse i det åpne løpet - og bankertipper pausehesten 9 Sierra Man. Den langbeinte 3-åringen innledet karrieren lovende ved å bli annen i fire av sine fem første starter. Sierra Kosmos-avkommet gjorde sterke sølvløp, og tapte kun for gode hester som X.O. Hornline (fra dødens), Beverage G.T. (fra køen), Easy Living (fra 20 meter tillegg) og tilslutt for Wonderboy Boko etter igjen å ha trasket i utvendig leder. I dette løpet travet Sierra Man rekorden 15.3. Deretter gikk det dog ikke etter planen og tre galoppløp ble bokført.

Nå kommer altså hesten ut nykastrert og i regi Jan Kristian Waaler. Trollmannen er helt overlegen sine øvrige trenerkollegaer, og vi sjanser på at unghestspesialisten har funnet ut av vår banker også. Isåfall tror vi han tar seg av V5-4 sammen med toppkusk Vidar Hop.

Kvalitetsforskjell
Det er flere meget gode travere på farten siden Skiensovalen har forhøyede premier denne torsdagskvelden. I V5-innledningen jager 11 Løb Cowboyland årets tiende triumf. Gottling-traveren klarte ikke å forsvare seg etter dårlig kusking av Tom Erik Solberg sist (brukte unødig mye krefter innledningsvis). Denne gang blir det et løp bakfra, men vi tror 5-åringen har en god sjanse igjen. 5 Horse Of Honour kan dog lede lenge, mens 10 Victory Håleryd har vasse avslutninger å by på når han har dagen.

I den andre avdelingen skal flere formtoppede hopper ut og vi tror 1 Bol Frøkna har gode sjanser å lede hele veien. Er endelig tilbake på sprint, og da kan det holde helt hjem for amatørkusk Edvardsen. 2 Kapoline er dog tilbake i toppform og blir lei å holde unna for om hun tråkker feilfritt.
14 Fjeldstad Prinsessa har fart nok til å hente tillegg, mens 4-årige 3 Stjerne Faksa er i utvikling og V75-vinneren står fint til på riktig distanse.

Röste Bo tilbake
I V5-3 ser vi frem til en duell mellom to elitetravere med 20-rekord.
7 Röste Bo kommer ut etter pause og kan muligens trenge et løp før toppformen er påplass. Fra springspor bærer det dog rett til tet, og da er det trolig bare speedkulen 9 Moe Brage som kan tukte den kårede Järvsöfaks-sønnen. At Brage står 20 meter bak legger vi ikke så mye vekt på i et lite felt - er 5-åringen på skuddhold ut i oppløpet kan ingen føle seg trygge på den lunefulle Moe Odin-sønnen.

I V5-finalen venter 30.000 på vinneren av DNT`s unghestserie for hopper, og vi tror det står mellom springsporhestene 6 Olivia Sund og 7 Olympic Image. Begge står forlokkende til mot relativt billig motstand.

Vi har satt opp tre ekspertforslag på hhv 120, 360 og 960 kroner.

Alle tre er samlebonger der vi prøver å ta V5`n 5, 10 eller 20 ganger.

Kommentarer til denne saken