Dougie Freedman har fått en strålende start på karrieren som Nottingham Forest-manager og har ført laget fra bunnsjiktet og opp på øvre halvdel.
Dougie Freedman har fått en strålende start på karrieren som Nottingham Forest-manager og har ført laget fra bunnsjiktet og opp på øvre halvdel. Foto: Simon Cooper (Pa Photos)

Siste Premier League-sjanse for Forest

Skogvokterne har gjort det strålende under sin nye manager Dougie Freedman og er ikke sjanseløs på en playoffplass.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips:  
Dortmund kan slå alle på hjemmebane
Tippetips:
  Ingen grunn til å tro på City-mirakel
V76 Bjerke:  Hamre med ny kanon
V5 Bjerke:  Spill med herlige fireåringer

Onsdagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Champions League, Championship og sluttspillet i SHL.

Dagens dobbel

Nottingham Forest - Rotherham H
Malmö - Leksand H

Nottingham Forest – Rotherham H 1,65
Forest har fått et flott oppsving under Dougie Freedman og står med 6-2-1 på de første ni kampene under den nye manageren. Det som fort kunne ha blitt en tung vår i bunnsjiktet av tabellen, har i stedet utviklet seg til en stadig hyggeligere posisjon.

Laget ligger på niende, og det skiller 11 poeng opp til den viktige sjetteplassen etter at Brentford klarte å slå Blackburn på bortebane tirsdag. Seier er dermed det eneste som gjelder i kveld dersom man skal holde liv i drømmen om playoff.

Matty Fryatt sliter med akillesen og er ikke i stand til å spille både onsdagens kamp og den kommende mot Norwich. Freedman må derfor bestemme seg for hvilken match han velger å bruke spissen i. Dorus de Vries trøbler også med skade, men kan bli klar. Ellers ser det bra ut for hjemmelaget.

Den innleide Swansea-spissen Modou Barrow har fått papirene i orden og kan få sin debut.

Rotherham ligger på den siste trygge plassen og har bare seks poeng ned til nedrykk etter å ha tapt den viktige bunnkampen mot Wigan i helgen. Slo Huddersfield 2-0 på bortebane runden før, mens det ble 1-3-tap hjemme for Cardiff tredje sist.

Angriperen Danny Ward er fortsatt uaktuell, ellers ser det bra ut for bortelaget.

Rotherham kommer til å prøve å krige seg til viktige poeng, men et formsterkt og playoffjagende Forest som har vunnet samtlige hjemmekamper under sin nye manager, bør være i stand til å tukte denne begrensede motstanderen.

Malmö – Leksand H 2,20

Malmö endte på tredjeplass i Hokeyallsvenskan og måtte spille kvalifisering for å kjempe om en av de tre gjenværende plassene i SHL, som utvides med to lag neste sesong.

Laget fomlet fælt innledningsvis på kvaliken, men klarte å ta den siste playoffplassen med et nødskrik i siste runde.

Nå er storklubben fra Skåne i ferd med å spille best av sju kamper mot et av Sveriges desidert mest populære lag, Leksand. I den første kampen ledet Leksand lenge, men Malmö kom sterkt tilbake i tredje periode og sikret seier med 4-3 helt på tampen av oppgjøret.

Ifølge rapportene var Malmö det førende laget spillemessig, og det var ikke ufortjent at skåningene tok første stikk. Laget i kveld blir det samme som sist.

Leksand så ut til å gå mot fornyet kontrakt i SHL i januar, men fikk en forferdelig avslutning på seriespillet og tapte de 13 siste matchene. Opp til sikker plass skilte det til slutt hele 11 poeng.

Leksand har ikke vunnet en eneste match siden slutten av januar og stemningen i troppen kan ikke blitt bedre av at man slapp inn to avgjørende mål i sluttminuttene i den første playoffkampen. Det er ekstremt stor interesse for kveldens match, og det kan bli fullt hus og 13.000 tilskuere i Malmö Arena. Moralen er garantert god hos hjemmelagets spillere etter den flotte opphentingen sist, og vi tror Malmö kommer til å bli løftet frem til seier av et entusiastisk hjemmepublikum. 

Samlet odds for dobbelen: 3,63.

Kampstart i Sverige: 19.00. I England: 20.45.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus