Sandefjord-trener Lars Bohinen og Martin Andresen står overfor en tøff oppgave med å berge Sandefjords tippeligakontrakt
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 Sandefjord-trener Lars Bohinen og Martin Andresen står overfor en tøff oppgave med å berge Sandefjords tippeligakontrakt Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Siste sjanse for Sandefjord

Sandefjord har fortsatt en mulighet til å berge plassen. Men da MÅ søndagens kamp hjemme mot Haugesund vinnes.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Stabæk må omstille seg
Oddstips 3: Fredrik er med på leken
Oddstips 4: Oppturen fortsetter for Moyes
Tippetips: Viking på defensiven
V75 Solvalla: Ekstra V75 med millionpott
Helgens TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
Tippemagasinet: Sjekk siste episode

Superfint langoddsprogram søndag og på forhånd ser det mer spennende ut enn lørdagens. Flere hyperinteressante tippeligakamper står på programmet, likeså i OBOS-ligaen. Utover dette er det fotball rundt det meste av Europa.
Southampton vant (2,00 i odds), Stoke vant (2,45 i odds), Napoli vant (2,25 i odds) og Marcus Pedersen scoret mål igjen (2,00 i odds) for Strømsgodset og alle våre hovedobjekter innfridde dermed lørdag.Tromsø - Aalesund H 1,70 (spillestopp kl 17.55)
All den tid Start kun fikk ett poeng borte mot Vålerenga fredag kveld og Mjøndalen tapte sin bortekamp mot Lillestrøm lørdag, vil Tromsø passere både Mjøndalen og Start på tabellen med seier her. Gutan har igjen tre tøffe bortekamper og hjemmekamper mot Viking og Bodø/Glimt etter denne og må trolig vinne tre av dem for å berge plassen. 0-3-5 på de åtte siste er labert og 3-5-4 hjemme på Alfheim langt under vanlig standard for normalt hjemmesterke Tromsø. Christian Landu-Landu må sone etter gule kort, men viktige Gjermund Åsen er trolig tilbake.

Aalesund stod med fire strake hjemmeseire før hjemmemøtet med Odd sist helg. Røk 1-3 der, men har foreløpig bra klaring ned til nedrykksstriden. Har imidlertid et tøft program igjen og kun to kamper igjen hjemme. Bortetallene viser svake 2-1-9. Bjørn Helge Riise returnerer etter karantene for Aalesund.

Tromsø må ha trepoengere nå og bortesvake Aalesund må da være overkommelig. Oddsen for hjemmeseier er meget kjipe 1,70, men vi tilmåler Tromsø veldig bra seierssjanse her.

Sandefjord - Haugesund H 2,55 (spillestopp kl 17.55)
Seks serierunder før slutt er det sju poeng opp til Mjøndalen på kvalikplassen og åtte poeng opp til Start på sikker plass for Sandefjord. Siden Mjøndalen tapte borte mot Lillestrøm lørdag og Start kapret "kun" ett poeng borte mot Vålerenga, vil Sandefjord være fem poeng bak Start på kvalikplassen (dersom vi forutsetter at Tromsø vinner sin hjemmekamp mot Aalesund). Og i neste hjemmekamp skal Sandefjord ta imot nettopp Start, så løpet er ikke helt kjørt, men da må denne kampen vinnes.

Står med 3-2-7 hjemme. Kevin Larsen returnerer etter karantene, mens Dieng er tilbake etter landslagsoppdrag.

Haugesund er med 28 poeng ganske så sikre på fornyet kontrakt, all den tid det fortsatt er god klaring ned til bunnstriden (minimum sju poeng ned uansett). Men har et ganske spå tøft program på slutten og trenger nok noen flere poeng. Mistet to viktige poeng i hjemmemøtet mot Sarpsborg sist helg i sluttminuttene, og har ikke bedre enn 1-1-3 på de fem siste. Borte står laget med 4-2-6. Martin Bjørnbak må sone karantene, mens Søren Christensen returnerer etter karantene.

2,25 på at Sandefjord vinner sin 7. august er ok betaling og kombineres med seier til Tromsø som jakter sin første seier siden 12. juli. Å sette en dobbel på to de to nederste lagene i Tippeligaen, er selvfølgelig å be om trøbbel. Men det er jo slik at bunnlag også vinner noen fotballkamper.

Mildt sagt risky dobbel dette som har en totalodds på 4,34

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus